Μαργαρίτα Δημητρίου: “απαξίωσε την προσφορά μου ο κ. Γιαννακόπουλος”

Όπως είχε υποσχεθεί κατά την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη “Μαζί για την Αγ. Παρασκευή”, η κα Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη  εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε. Στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο (27/3/2013) άρχισε λέγοντας πως είχε εκλεγεί δύο φορές στις πρώτες θέσεις με τις δικές τις δυνάμεις. Για μία τετραετία ο κ. Γιαννακόπουλος την θεωρούσε ικανή και την τοποθέτησε στο τιμόνι των παιδικών σταθμών και διαρκώς επαινούσε την δουλειά που πρόσφερε.

Μετά την μη εκλογή το 2010 άρχισαν να φαίνονται οι δυσλειτουργίες της δημοτικής ομάδας, όπως είπε. Στη συνέλευση της παράταξης τον 12/2010 η ίδια τοποθετήθηκε για τη στάση του αρχηγού της παράταξης, λέγοντας πως ο αρχηγός πρέπει να συγκροτεί την ομάδα, να μην αποχωρεί από τα δημοτικά συμβούλια, να φροντίζει να συντάσσει τη δημοτική ομάδα πριν από τα δημοτικά συμβούλια, να μην επιτρέπει να βουϊζει η πόλη από φράσεις του τύπου “τα έκανε πλακάκια με το Ζορμπά” και ο επικεφαλής & τα μέλη θα δραστηριοποιηθούν, θα αλλάξουν στάση και θα κόψουν τα  πηγαδάκια όπως είχε το θάρρος να αναφέρει τότε η κ. Φλατσούση, τόνισε η κ. Δημητρίου.

“Δεν με θεωρεί σημαντικό μέλος”!

Η απόφαση να την απομακρύνει από το ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ απαξιώνει την προσφορά της κατά τα έτη 2007-2011. Κατήγγειλε ευθέως ότι ο κ. Γιαννακόπουλος τοποθέτησε στο ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ άτομα του “στενού πυρήνα των φίλων του” της παράταξης …

Η ίδια όπως ανέφερε δεν είχε καμία ενημέρωση  για τα οικονομικά της παράταξης και δεν συμμετείχε στις αποφάσεις. Όπως είπε η κ. Δημητρίου: “Η τελευταία ανακοίνωση του κ. Γιαννακόπουλου δείχνει ότι με θεωρούσε ήδη ξένο σώμα, απαξιώνει την προσφορά μου”.

—————————

Μικρή και λιτή η δήλωση, αλλά με σημαντικό περιεχόμενο.

Καταπέλτης η κ. Δημητρίου κατά του κ. Γιαννακόπουλου αφήνει αιχμές και εν μέρη επιβεβαιώνει προηγούμενες αναφορές μας. Καταλαβαίνουμε ότι η ίδια είχε χτυπήσει το καμπανάκι αρκετό καιρό πριν για την πορεία που ακολουθούσε η παράταξη και ιδίως ο επικεφαλής της. Μιλώντας για “άτομα του στενού πυρήνα” υπονοεί πως υπάρχει ένας συγκεκριμένος κύκλος που οδηγεί την παράταξη και όποιον δεν συμφωνεί τον αφήνει απέξω …. Εδώ να σας θυμίσουμε το άρθρο στην ιστοσελίδα μας που μιλούσε για “λίγους και καλούς φίλους” και κάποιοι το βρήκαν αστείο.

Κατά γενική ομολογία η κ. Δημητρίου πρόσφερε πολλά στους παιδικούς σταθμούς και πάντα εργαζόνταν κρατώντας χαμηλούς τόνους, πως λοιπόν μετά από χρόνων εμπιστοσύνη, ακούμε τον κ. Γιαννακόπουλο να λέει πως “μπορούσαμε να την έχουμε κάνει εμείς να φύγει”; …. Μήπως αυτό έκαναν; Την εξώθησαν να φύγει μόνη της; Απαξιώνοντάς την και ξέροντας πως δεν θα το ανεχτεί, κατάφεραν αυτό που ήθελαν από την αρχή; Μήπως τους ενοχλούσαν αυτά που τους έλεγε, οπότε περίσσευε;

Ακολουθεί η ακριβής δήλωση της κ. Δημητρίου:

 

Δήλωση Αποχώρησης από την Δημοτική Ομάδα «Μαζί για την Αγία Παρασκευή»

 

Αγία Παρασκευή 27.3.2013

 

Αγαπητοί συνδημότες

Φίλοι της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή»

 

Είμαι ιδρυτικό μέλος της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» από το 2006. Με τη σημαία της εκλέχθηκα δύο φορές στις πρώτες θέσεις και όπως όλοι γνωρίζετε, μόνο με τις δικές μου δυνάμεις.

Την πρώτη τετραετία ο δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος γνωρίζοντας την αδυναμία μου στα παιδιά με θεωρούσε «ιδανική» για να τα υπηρετήσω και μου ανέθεσε τους Παιδικούς Σταθμούς. Θυμόμαστε όλοι τις συνεχείς του αναφορές στην επιτυχημένη πορεία των Παιδικών Σταθμών κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου και στην άριστη οικονομική και διοικητική εικόνα τους έως και την ημέρα παράδοσής τους στην σημερινή διοίκηση.

Μετά την ήττα της παράταξης το 2010, από την θέση πλέον της Δημοτικής Συμβούλου της αντιπολίτευσης, διαπίστωσα από νωρίς την δυσλειτουργία της Δημοτικής Ομάδας και τον Δεκέμβριο του 2011 είχα τοποθετηθεί δημόσια στην Γενική Συνέλευση της Παράταξης μας στο 2ο Γυμνάσιο, αναφέροντας τα εξής :

«Η παράταξη πρέπει να έχει αρχηγό τον παλιό, μαχητικό Βασίλη Γιαννακόπουλο που: (1) Να μην αποχωρεί από τα Δημοτικά Συμβούλια , (2) να ασκεί σωστή αντιπολίτευση, (3) να μην επιτρέπει να βουίζει η πόλη από φράσεις του τύπου «τα έκανε πλακάκια με τον Ζορμπά», (4) να συντάσσει την δημοτική μας ομάδα πριν από κάθε Δ.Σ. και όχι να λέμε δύο κουβέντες στο πόδι.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ «ΜΑΖΙ» με την προϋπόθεση ότι ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης θα δραστηριοποιηθούν σοβαρά, θα αλλάξουν στάση και θα κόψουν τα πηγαδάκια που πρόσφατα είχε το θάρρος να αναφέρει η κα Φλατσούση» .

 

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Αγαπητοί συνδημότες

 

Δεν ανήκα ποτέ στην ηγετική ομάδα της παράταξης «ΜΑΖΙ» και δεν συμμετείχα στις αποφάσεις που εκείνη ελάμβανε. Δεν είχα ποτέ και ούτε έχω ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία της παράταξης.

Με την πρόσφατη συμπεριφορά του, ο επικεφαλής μας Βασίλης Γιαννακόπουλος με έκανε να καταλάβω, ότι δεν με θεωρεί σημαντικό στέλεχος και δεν μου αναγνωρίζει το δικαίωμα ως μέλος της Δημοτικής Ομάδας να γνωρίζω τις αποφάσεις για τα θέματα που την αφορούν. Η απόφασή του να με απομακρύνει από το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών, όπως και από το Διοικητικό Συμβούλιο των Ν.Π. της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επί δύο χρόνια συμμετείχα, απαξιώνει την προσφορά και την εργασία μου κατά την τετραετία 2007 – 2011 ως πρόεδρος, καθώς και την διετή ενεργό αντιπολιτευτική συμμετοχή μου στο ίδιο νομικό πρόσωπο, εκπροσωπώντας την μείζονα αντιπολίτευση.

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, διάλεξε την τελευταία χρονιά της θητείας μας, να με απομακρύνει από το πόστο αυτό και να τοποθετήσει στα νομικά πρόσωπα άτομα του στενού πυρήνα των φίλων του, αγνοώντας την επιθυμία μου και την επί 22 χρόνια προσφορά μου στα κοινά.

Η τελευταία του ανακοίνωση, μετά την παραίτησή μου, επιβεβαιώνει απόλυτα τις παραπάνω διαπιστώσεις μου.

Με θεωρούσε ήδη ξένο σώμα, αγνοούσε τα δικαιώματά μου ως μέλος της Δημοτικής Ομάδας και αποφάσιζε χωρίς την δική μου γνώμη.

Με αυτές τις συνθήκες είναι φανερό πως δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της Δημοτικής Ομάδας.

 

Μαργαρίτα Δημητρίου Καβρουδάκη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος