Επίσκεψη εξαμελούς Κινεζικής αντιπροσωπείας στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

      Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

 

Tο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 Κινέζικη Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη επιστημονικών και τεχνολογικών οργανισμών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της δημόσιας διοίκησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Chen Xi, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Γενικός Γραμματέας του Κινεζικού Οργανισμού Επιστήμης και Τεχνολογίας (CAST).

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε συνάντηση με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δρ. Νίκο Κανελλόπουλο, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και τα κυριότερα σημεία του επιστημονικού και επιχειρησιακού προγράμματος του Κέντρου.

Τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Καθηγ. Yu Shouwen, Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Οργανισμού Διαπίστευσης Πολυτεχνικών Σπουδών, η κ. Shen Yue, Διευθύντρια του Τμήματος Επαγγελματιών Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, καθώς και εκπρόσωποι του CAST: κ. Wang Yanhu, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού και Χρηματοδότησης, κ. Qin Jiuyi, Διευθυντής του Τομέα Διεθνών Οργανισμών του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και κ. Huang Lei, Υποδιευθυντής στην Κεντρική Διοίκηση,  συνοδευόμενοι από τον κ. Xuejun Liang, επιστημονικό ακόλουθο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

H επίσκεψη διεξήχθη σε καλό κλίμα και βοήθησε να τεθούν οι βάσεις για μια καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.