Απαντά και Αποκαλύπτει ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ στις κατηγορίες της ΚΑΠ

Αγ. Παρασκευή 28/3/13

 

Αγαπητή Aparaskevi-images.

Σας ευχαριστούμε που φιλοξενείτε συχνά τις απόψεις μας και τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας. Πάγια αρχή μας είναι να ενημερώνουμε τα μέλη μας αλλά τους δημότες της Αγ. Παρασκευής για  στις δραστηριότητες του δικού μας συλλόγου και ενδιαφερόμαστε μόνο για τα του «οίκου μας» και να μην εμπλεκόμαστε σε άλλα χωράφια . Σήμερα όμως θα πρέπει να παραβούμε αυτή μας την αρχή  και να απαντήσουμε στον αθλητικό σύλλογο ΚΑΠ αφού δεν του άρεσε η απάντηση που δώσαμε σε σας ,κατά την τηλεφωνική μας συζήτηση, για το θέμα της διαγραφής μας από την ΕΣΚΑ και μας ασκεί κριτική . Με αυτήν την ευκαιρία θα απαντήσουμε και σε όλους όσους έχουν εκφράσει παρόμοιες απόψεις και έχουν δημοσιεύσει πολλές ανακρίβειες.

Αγαπητοί φίλοι του ΚΑΠ και όποιος άλλος «αγωνιά» για την διαγραφή μας από την ΕΣΚΑ,  όπως γνωρίζεται πολύ καλά ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ιδρύθηκε το 2007 . Άρχισε την δράση του το 2008 μόνο με το τμήμα του Ποδοσφαίρου , γιατί το τμήμα Μπάσκετ και Βόλεϊ λειτούργησαν το 2009 . Σας υπενθυμίζω ότι την εποχή της ίδρυση μας τα πέντε μεγαλύτερα σωματεία της Αγίας Παρασκευής (Ποδόσφαιρο- Μπάσκετ ανδρών – Μπάσκετ γυναικών – ΒόλεΪ και Τένις ) συντάξατε « μνημόνιο» με το οποίο ζητούσατε από την τότε δημοτική αρχή και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να μην επιτρέψει  για τα επόμενα πέντε χρόνια την ίδρυση άλλου αθλητικού σωματείου στη Αγ. Παρασκευή .Υποστηρίζατε ότι δεν χρειάζεται η πόλη μας άλλο αθλητικό σωματείο γιατί  είστε εσείς και καλύπτεται όλες τις ανάγκες της πόλης  σε άθληση.

Βέβαια η δημοτική αρχή δεν το υπέγραψε (πως θα μπορούσε άλλωστε) αλλά δεν μας παραχώρησε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο αθλητικού Δημοτικού ή Σχολικού χώρου για να αθληθούν τα παιδιά  του Δήμου της Αγίας Παρασκευής  που είχαν γραφεί στον σύλλογο μας.  Προφανώς  πιστεύατε ότι αυτή η μονοπωλιακή κατάσταση έπρεπε να συνεχιστεί σε μία πόλη 100.000 περίπου κατοίκων . Δεύτερη επιλογή ο δημότης να μην έχει ; Σας ενημερώνω ότι μόνο  στο Δήμο Χαλανδρίου υπάρχουν επτά (7) σύλλογοι Μπάσκετ – επτά  επιλογές : ο  Α.Ο.Κ.  Χαλανδρίου,   ο Φ.Ο. Τούφας , ο  Γ.Σ. Χαλανδρίου  , ο Α.Ο. Τριφυλλιακός  , ο  Π.Α.Κ. Χαλανδρίου,    ο  Προμηθέας Χαλανδρίου  και ο Α.Σ  Άθλος Χαλανδρίου.

Τότε (2008) για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε , αναγκαστήκαμε να πάμε στον Δήμο του Γέρακα και να νοικιάσουμε εγκαταστάσεις και έτσι καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας .

Όμως τα επόμενα χρόνια η  αδικία αυτή αποκαταστάθηκε. Μας  δόθηκαν με απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου  ώρες προπόνησης και  ώρες αγώνων  σε κλειστά και σε ανοικτά Δημοτικά Γήπεδα.

Τώρα όσο αφορά τις απόψεις σας –  ενστάσεις σας σχετικά με την συμμετοχή μας σε πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και παραχώρηση ωρών προπόνησης στο κλειστό του Κοντοπεύκου σας ερωτώ;.

Κύριοι του ΚΑΠ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ;

Μας  εκπλήσσετε !!!!!!!!

Θα προσπαθήσω λοιπόν  να σας εξηγήσω .

Ο Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ όταν ξεκίνησε την δημιουργία των  αθλητικών του τμημάτων  αποφάσισε να απευθυνθεί σε πολύ  μικρές ηλικίες . Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας , να ξεκινήσουμε από μικρές ηλικίες  και σιγά – σιγά  να με το μεγάλωμα των αθλητών μας να λύνουμε και τις γηπεδικές μας ανάγκες. Έτσι κάναμε και στο Βόλεϊ  και στο ποδόσφαιρο  και  σήμερα συμμετέχουμε στα πρωταθλήματα της  ΕΣΠΑΑΑ  και της Ε.Π.Ο αντίστοιχα.

Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι δεν συμμετέχουμε στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ.

Μάλιστα πριν τρία χρόνια είχαμε συμμετάσχει με τμήμα mini. Στη πορεία όμως είδαμε ότι δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες αγωνιστικές ανάγκες  της ΕΣΚΑ και επιλέξαμε να πάρουμε μέρος σε ΤΟΥΡΝΟΥΑ , υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Κ , μέχρι να μεγαλώσουν οι αθλητές μας και να προετοιμαστούν και αγωνιστικά . Πέρσι πήραμε μέρος στο Τουρνουά του ΙΚΑΡΟΥ και φέτος παίρνουμε μέρος στο Τουρνουά της Αθλητικής  Ένωσης Καλλιθέας.  Εν γνώσει μας δεν πήραμε μέρος  στην ΕΣΚΑ.. Του χρόνου θα επανέλθουμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ γιατί έχουμε  ξεπεράσει τα ηλικιακά και αγωνιστικά  προβλήματα που είχαμε.

Τώρα αν  εσείς είστε μεγάλο σωματείο και εμείς είμαστε μικρό !!! Και προφανώς έτσι είναι . Και μεγάλοι είστε και πολλούς αθλητές έχετε και πολλά χρόνια δραστηριότητες κάνετε και πολλές   ώρες του κλειστού γυμναστηρίου έχετε και επιχορηγήσεις από τον Δήμο παίρνετε και γραφεία δωρεάν έχετε ,  όλα τα έχετε . ΚΑΝΕΙΣ δε σας αμφισβητεί. Εμάς φοβάστε ;

Όμως  δεν  σημαίνει ότι « πας μη ΕΛΛΗΝ , βάρβαρος» ! Δεν είσαστε μόνο εσείς !  Και εμείς αθλητικό σωματείο της Αγ. Παρασκευής είμαστε και παιδιά της Αγ. Παρασκευής προπονούμε.  Εμείς μόνοι μας πληρώνουμε τα γραφεία μας , δεν παίρνουμε επιχορηγήσεις από τον Δήμο και το μόνο που ζητάμε είναι ώρες προπόνησης στους αθλητικούς χώρους της πόλης μας .  Αναλογικά έχουμε και εμείς δικαίωμα προπόνησης στο κλειστό γήπεδο  του Κοντοπεύκου. Εσείς έχετε πάρει , μαζί με το ΓΣΑΠ, 60 ώρες προπόνησης και αγώνες  στο κλειστό και εμείς μόνο 3,5 ώρες προπόνησης , εκ των οποίων τις 1,5  τις δίνουμε στο Μπάσκετ και τις 2 στο Βόλεϊ.  Αν δεν έχουμε γήπεδο πως θα μεγαλώσουμε και εμείς ;;;; Πού θα τους κάνουμε προπόνηση για να παίξουν στην ΕΣΚΑ;    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟ ;   ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ; Εκτός και αν  δεν μας αναγνωρίζετε το δικαίωμα να υπάρχουμε σαν αθλητικό σωματείο ;

Τώρα  το αν το γήπεδο του Κοντοπεύκου είναι μόνο για Μπάσκετ και δεν επιτρέπεται να προπονείται κανένα άλλο άθλημα ;;;;;;;;;;;  Αυτό είναι δική σας ερμηνεία , δεν ισχύει και δεν προκύπτει από πουθενά.

Γιατί το κλειστό  γυμναστήριο της οδού Νότου ( το 2ο κλειστό γήπεδο της Αγ. Παρασκευής)  το χρησιμοποιούν και άλλα αθλήματα ;  Γιατί προπονούνται και το Βόλεϊ της ΑΕΑΠ  και το ποδόσφαιρο Σάλας  του συλλόγου ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.  Το Κοντόπευκο ποιος το όρισε ότι είναι μόνο για Μπάσκετ;  Εσείς ; Τότε γιατί έχει διαγραμμίσεις  γηπέδου Βόλεϊ και υποδοχές για στυλοβάτες ;

Δε γνωρίζετε ότι σε διπλανούς Δήμους ( Χαλάνδρι )στα δύο κλειστά γυμναστήρια  προπονούνται  σύλλογοι Μπάσκετ και Βόλεϊ ; Στο Σπίτι του Handball στο Γέρακα π.χ προπονούνται οι σύλλογοι  ,Handball , Μπάσκετ και Βόλεϊ του Γέρακα;    Εκεί πως τα καταφέρνουν;

Κύριοι, τα  Δημοτικά γυμναστήρια παραχωρούνται από τον ΠΑΟΔΑΠ στους αθλητικούς συλλόγους και ο κάθε σύλλογος επιλέγει σε ποιο  άθλημα θα το χρησιμοποιήσει . Αν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις κάνει και τους αγώνες του , αν  όχι , κάνει τις προπονήσεις του για να δημιουργήσει και αγωνιστικές υποχρεώσεις.  Απλά και αυτονόητα.

Κύριοι της  ΚΑΠ , εμείς στο ΠΗΓΑΣΟ πιστεύουμε ότι υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό με όλα τα άλλα αθλητικά σωματεία  της πόλης μας  . Θέλουμε η νεολαία μας να ασχολείται με τον αθλητισμό για  να αποφύγει τα δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια της εφηβείας. Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τα ιδανικά του αθλητισμού . Ένα από αυτά είναι και η ευγενής άμιλλα   .

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των συλλόγων δεν βοηθάει προς την επίτευξη του σκοπού μας . Μόνο η συνεργασία , η ευγενική άμιλλα μεταξύ των συλλόγων  θα δώσει ώθηση και ανάπτυξη  του αθλητισμού στη πόλη μας. Ας εμπνευστούμε λοιπόν από αυτό και αντί για ανταγωνισμό μεταξύ μας ας λειτουργήσουμε με  ευγενική άμιλλα.

Στόχος μας  είναι,  να φέρουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε κοντά στον αθλητισμό .Αυτό για να γίνει πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε τετραγωνικό μέτρο αθλητικού χώρου όπου και αν αυτό βρίσκεται . Οι αθλητικοί χώροι είναι να αθλούνται οι πολίτες και ιδιαίτερα η νεολαία μας και  γι’ αυτό φτιάχτηκαν . Όταν τους κρατάς κλειστούς στην ουσία διώχνεις τους νέους από τον αθλητισμό και δεν έχει σημασία αν θα τους γυμνάζουμε Εμείς , Εσείς ή οι Άλλοι.  . Όλα τα άλλα είναι λόγια  χωρίς  ουσία .

Με τους αθλητικούς μου χαιρετισμούς

Σίμος Αντωνίου

Πρόεδρος

 Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΥ

Αγ. Παρασκευής