Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 18.400.000€ από τη ΣΑΤΑ για τις ανάγκες πυροπροστασίας στους Δήμους

18.400.000€ από τη ΣΑΤΑ για τις ανάγκες πυροπροστασίας στους Δήμους

 

Το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την αποτελεσματική προετοιμασία των ΟΤΑ για την αντιπυρική περίοδο, θα διαθέσει για το 2013 το ποσό των 18.400.000 από τη ΣΑΤΑ, για τις ανάγκες πυροπροστασίας.

Για την έγκαιρη κατανομή του εν λόγω ποσού στους ΟΤΑ της χώρας, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απέστειλε ήδη έγγραφο στο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος θα στείλει άμεσα την πρόταση κατανομής, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Το ποσό που κατανέμεται παραμένει το ίδιο με πέρυσι παρά τις μειώσεις που υπέστη η ΣΑΤΑ. Σε σχετική του δήλωση, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε:

«Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή του ποσού των 18.400.000 για τις ανάγκες πυροπροστασίας ήδη από τον Απρίλιου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Παρά τις μειώσεις που έχει υποστεί η ΣΑΤΑ, το ποσό παραμένει το ίδιο, καθώς στόχος μας είναι οι Δήμοι να προετοιμαστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά ενόψει του καλοκαιριού».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με την κατανομή της ΣΑΤΑ αρκετά πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και με τον συντονισμό της προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων  φορέων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ ορθολογικά, για την πραγματική θωράκιση της Πολιτικής προστασίας της Χώρας».