Συγκρότηση Επιτροπής για την διεκδίκηση του Ο.Τ. 118 στον Τσακό

Η έκτακτη γενική συνέλευση  του συλλόγου, που έγινε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, με θέμα «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 118: ΤΣΙΜΕΝΤΟ Ή ΠΡΑΣΙΝΟ;» αποφάσισε να συγκροτηθεί επιτροπή, αποτελούμενη από: το σύλλογο κατοίκων Τσακού, όλες τις παρατάξεις και τους φορείς της περιοχής, που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και την πορεία του Ο.Τ.118. Μοναδική προϋπόθεση για την συμμετοχή του οποιουδήποτε στην επιτροπή είναι να επιθυμεί τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου οικοπέδου για χώρο πρασίνου.

Η επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στις 7 το απόγευμα στο 3ο Δημοτικό, όμορο σχολείο με το Ο.Τ.118.

Στην συνάντηση αυτή είχαν ειδοποιηθεί η Δημοτική αρχή, όλες οι παρατάξεις ,οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, η ένωση συλλόγων γονέων και οι πρόεδροι των  ΔΣ των συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής: 4ο Λύκειο, 5ο Γυμνάσιο και φυσικά του 3ου  Δημοτικού, εφόσον είναι το σχολείο που κινδυνεύει να χαθεί πίσω από ένα τσιμεντένιο τείχος στην περίπτωση που το 118 τσιμεντοποιηθεί.

Ακόμη συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής και βεβαίως τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου κατοίκων Τσακού.

Όλοι οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν και έθεσαν τον προβληματισμό τους για τους πλέον σωστούς χειρισμούς, είτε αυτοί αφορούν τεχνικά ζητήματα και τον περαιτέρω σωστό νομικό χειρισμό προς το συμβούλιο της Επικρατείας για την αναίρεση της ακύρωσης της απαλλοτρίωσης και σε αρνητική απόφαση για την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης είτε κινήσεις της επιτροπής για την διεύρυνσή της και την γνωστοποίηση των θέσεων και προτάσεων της σε όλους τους κατοίκους του τσακού.

 

Στο τέλος της συνάντησης, σαν πρώτο βήμα, η επιτροπή αποφάσισε να κλειστεί ραντεβού με τον  Δήμαρχο για να συζητήσουν μαζί του για τις ενέργειες που έχει κάνει, γι’ αυτές που σκέφτεται να κάνει και για να του καταθέσουν τις προτάσεις της επιτροπής ώστε να διασφαλιστεί η οριστική απαλλοτρίωση του Ο.Τ.118.

Κοινός στόχος της επιτροπής και ελπίζουμε και της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκτήσουν οι κάτοικοι, έναν χώρο πρασίνου και τα παιδιά του 3ου  Δημοτικού να συνεχίσουν να έχουν ορίζοντα μπροστά στην αυλή του σχολείου τους και όχι ένα τείχος τσιμέντου.

 

Σίγουρα θα ήταν παράλειψή μας, να μην αναφέρουμε τα ονόματα όλων όσων παραβρέθηκαν στην πρώτη αυτή συνάντηση και θα αποτελούν την επιτροπή,η οποία θα είναι ανοιχτή και  θα διευρύνεται με τη συμμετοχή όλων όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στην επίτευξη του τελικού στόχου.

Σύλλογος κατοίκων Τσακού.Β.Σαββίδης, Ι.Κουτσουρά, Σ.Πασχαλίδης, Δ.Σουσούδης και Δ.Μπεθάνης.

Παρατάξεις: Κώστας Κρητικίδης, Γιάννης Σταθόπουλος, Αντρέας Γκιζιώτης, Κώστας Κουβόπουλος και ο κ. Φώτης Αλεξόπουλος, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Ενωση Συλλόγων Γονέων: Αύρα Μπασακίδου, Γιώργος Κρητικίδης.

3ο  Δημοτικό σχολείο:  Ηλέκτρα Σωτηράκου

5ο  Γυμνάσιο: Ντία Γκραικιώτου

4ο  Λύκειο: Αναστασία Τσιμπίδη-Ξινογαλά, Δέσποινα Κρητικίδη

Κάτοικοι:Ευτυχία Παναγιωτοπούλου-Μαστραποστόλη,Βαγγέλης Λάππας

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,

ο Πρόεδρος Βασίλης Σαββίδης

και η οργανωτική γραμματέας

και συντονίστρια της επιτροπής

Ιωάννα Κουτσουρά.