Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης από την κ.Ιλεάνα Σακκά

Συνεδρίασε την 22.4.2013 Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, με θέμα «ο αθλητισμός στην πόλη μας» και υποθέματα την προοπτική του υπάρχοντος κολυμβητηρίου και την δημιουργία αθλητικού κέντρου στην δημοτική έκταση των 21 στρεμμάτων στα Πευκάκια.

Σχετικά με το κολυμβητήριο στο ΟΤ 111,ο Δήμαρχος προσήλθε στη συζήτηση με πρόταση της δημοτικής του ομάδας για κατεδάφιση του υπάρχοντος κτίσματος και επαναφορά του χώρου στην προτέρα κατάσταση και δημιουργία ψυχαγωγικού θεματικού πάρκου. Με επιμονή στην εισήγησή του και τις συχνές παρεμβάσεις του προσπάθησε να πείσει τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για την ορθότητα της πρότασής του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Καράμπελας κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για αξιοποίηση του υπάρχοντος κτίσματος, ώστε να μην πάνε χαμένοι οι πόροι που δαπανήθηκαν και οι πόροι που χρειάζονται για να κατεδαφισθεί να αξιοποιηθούν για την αποπεράτωσή του και τη δημιουργία μικρότερης πισίνας, για τις ανάγκες των δημοτών, και τη δημιουργία μικρού θεατρικού χώρου.

Στη συνέχεια της συζήτησης τον λόγο πήραν οι κ.κ. Μπακογιάννης (πρόεδρος συλλόγου Πευκακίων), Σακκά (δημότις), Μπασακίδου-Καράμπελα(πρόεδρος ένωσης συλλόγων γονέων), Αντωνίου(πρόεδρος ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ), Σπ. Αρβανιτάκης (ΑΟ Αγ. Παρασκευής), Σαββίδης (πρόεδρος συλλόγου Τσακού), Σερκεδάκης (πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης) εκφράστηκαν υπέρ της αποπεράτωσης του έργου, έγινε πρόταση σύνθεσης της πρότασης του Δημάρχου και του κ. Καράμπελα και μάλιστα υπερθεματίστηκε η πρόταση να γίνει ακόμα και τοπικό δημοψήφισμα (άρθρο 119 του Κώδικα Δήμων) για την τύχη του κτίσματος.

Σε συνάρτηση με την τύχη του κολυμβητηρίου έγινε αναφορά και στη δημιουργία αθλητικού πάρκου στα Πευκάκια και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πευκακίων κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο σύλλογος.

Ακόμα ακούστηκαν σκέψεις για δημιουργία προπονητηρίου για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, όπως επίσης και πρόβλεψη χώρων για αθλήματα στίβου.

Στο κλείσιμό του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι παίρνει υπ’ όψη του όσα ακούστηκαν και ανάλογα θα διαμορφώσει την τελική πρόταση για το κολυμβητήριο του ΟΤ 111.

Η συζήτηση θα συνεχισθεί στην συνεδρίαση της 9.5.2013 με το θέμα «ο αθλητισμός στην πόλη».

Το συντονιστικό

της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Γιώργος Κόκκας,                     Τάσος Μίχας,                   Ιλεάνα Σακκά

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων