Πολλά τα θέματα και δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί στο Δ.Σ. στις 29/4/2013

Πολλά τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο στις 29/4/13 με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς να μην δεχτεί ερωτήσεις για την οικονομία του χρόνου.

Αναφέρθηκε όμως στην καταγγελία που είχε γίνει από δημοτικό σύμβουλο για διώξεις εργαζομένων. Σε επιστολή που εστάλη από τον ίδιο προς το σύλλογο εργαζομένων και αναφερόνταν τα εξής:

Προς

ΣΕΡΔΑΠ

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου (10/4/2013), καταγγέλθηκε από πρώην Αντιδήμαρχο, νυν Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο, και συγκεκριμένα από την κα Δάβαρη Ελένη, ότι στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, μέλη του Σωματείου σας υφίστανται διώξεις.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εγγράφως εάν έχετε τέτοιου είδους συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ο Δήμαρχος

Βασίλης Ζορμπάς

 

ήρθε η απάντηση του συλλόγου που διευκρινίζει ότι

Προς Δήμαρχο

Σε απάντηση του με αρ. πρωτ. 13266/11-4-2013 εγγράφου σας σάς ενημερώνουμε ότι δεν έχει γίνει ποτέ καταγγελία, είτε γραπτή είτε προφορική, για οποιαδήποτε δίωξη κάποιου μέλους του Συλλόγου μας.

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος

Δημήτριος Σκαρλάτος

Ο Γραμματέας

Αθανάσιος Καλάκος

 

Ενημερωθήκαμε ότι το θέμα των επαγγελματιών της οδού Αγίου Ιωάννου θα τεθεί στο επόμενο τακτικό συμβούλιο. Πάνω σε αυτό η κα Καψοκεφάλου μίλησε για ελλιπή ενημέρωση για τις λεπτομέρειες κατασκευής της Αγ. Ιωάννου (την ημέρα που υπογράφονταν η σύμβαση πήρε την απάντηση ότι οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά).

Παρακολουθήσαμε διαξιφισμό μεταξύ κ. Αλεφαντή και κ. Σταθόπουλου όταν ο πρώτος είπε ότι ζητήθηκε από Διευθυντές σχολείων να επιτραπεί να παρακολουθήσουν ένα μάθημα οι μαθητές που ήρθαν από τη Γαλλία στην πόλη μας και αυτοί με προφάσεις αρνήθηκαν & ζήτησε μια απάντηση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων, κάνοντας τον δεύτερο να πει ότι είναι αστείο αυτό που λέει και να δημιουργηθεί επεισόδιο μικρής έντασης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου της Ένωσης κ. Μπασακίδου με τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Βουτσινά πληροφορηθήκαμε ότι η Ένωση δεν ήταν ενήμερη.

Ακολούθησαν τα θέματα του ΔΣ με πρώτο την παραχώρηση του χώρου του 2ου Γυμνασίου στον ΠΑΟΔΑΠ για την λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου, όπου για μια ακόμα φορά ακούσαμε τα ίδια πράγματα από τους ίδιους ανθρώπους. Και με το ίδιο αποτέλεσμα. Τον κ. Γιαννακόπουλο να συμφωνεί στην παραμονή του κινηματογράφου στο χώρο του Γυμνασίου αλλά ζητώντας να γίνει μια προσπάθεια να λειτουργήσει από τον ίδιο το Δήμο. Παραδέχτηκε πως ο ίδιος δεν είχε δώσει όλα τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τον κινηματογράφο στο σχολείο αλλά έκανε δώρο κάποιον διαδραστικό πίνακα. Στο ίδιο μοτίβο και ο κ. Σταθόπουλος ζήτησε να μην δοθεί σε ιδιώτη το cine σχολείο αλλά να αναλάβει ο Δήμος.

Ομόφωνη η απόφαση για την μετονομασία οδού στα Πευκάκια σε οδό “ιερέως Α. Αλεβιζόπουλου”. Η δε ονομασία που έχει τώρα ο δρόμος θα δοθεί σε κάποιον άλλο δρόμο των Πευκακίων.

Συνοψίζοντας παρατηρούμε ότι όσο μειώνεται ο χρόνος προς τις εκλογές αρχίζουν να διαφαίνονται εντάσεις, χωρίς όμως να έχουμε κάποια αλλαγή στην πολιτική γραμμή κανενός. Είδομεν.