Κλειστά τα Γυμναστήρια του Δήμου Αγ. Παρασκευής με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Δημοσιεύουμε επιστολή του προέδρου του ΓΣΑΠ κ. Γιώργου Καράμπελα σχετικά με το κλείσιμο του κλειστού γυμναστηρίου της Αγίας Παρασκευής στο Κοντόπευκο. Επίσης σας παρουσιάζουμε την επιστολή του ΠΑΟΔΑΠ που κοινοποιήθηκε προς τους αθλητικούς συλλόγους.

Εμείς μόλις λάβαμε την επιστολή επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα και τον ρωτήσαμε σχετικά. Μας ενημέρωσε πως πέρα από τα 2 κλειστά γημναστήρια και το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Δήμο μας το ίδιο ισχύει και στους όμορους Δήμους, ήδη τα γυμναστήρια στον Χολαργό -Παπάγο είναι κλειστά και στο Δήμο Αμαρουσίου επενέβει ο εισαγγελέας γιατί δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Η απόφαση κλεισίματος δεν είναι υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής της Αγίας Παρασκευής, ούτε του ΠΑΟΔΑΠ αλλά εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (προκύπτει και από το έγγραφο που κοινοποιήθηκε από τον ΠΑΟΔΑΠ)  με σκοπό να περάσουν από έλεγχο, ασφαλείας και υγειονομικό, όλα τα γυμναστήρια. Αναμένεται ο έλεγχος να γίνει την προσεχή εβδομάδα και κατόπιν να λειτουργήσουν κανονικά. Το θέμα αυτό συζητήθηκε και ψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Μάθαμε ακόμη ότι με ευθύνη του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά θα γίνει ο αγώνας της ΚΑΠ με την ΑΕΚ για το τρίποντο χαράς στις 12 Μαΐου 2013.

Επειδή κυκλοφόρησε η φήμη ότι στην κίνηση αυτή του προέδρου του ΓΣΑΠ υπήρξε δάκτυλος αρχηγού δημοτικής παράταξης(!), θα θέλαμε να έχουμε και την θέση των παρατάξεων σχετικά με το θέμα. Γιατί εφόσον όλοι ήταν ενήμεροι για το “γιατί” και το “πως”, φτάσαμε σε καταγγελία περί διάλυσης του αθλητισμού και των σωματείων!

 

—————————————————————

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του ΓΣΑΠ,αγαπητοί γονείς και αθλήτριες,
Σας κοινοποιώ την επιστολή-ΒΟΜΒΑ του ΠΑΟΔΑΠ, με βάση την οποία
το γήπεδο ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ επ’αόριστον!
Από το έγγραφο διαφαίνεται ότι το γήπεδο λειτουργεί μέχρι σήμερα χωρίς άδεια λειτουργίας!! Δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατόν να επικοινωνήσουμε με κάποιον αρμόδιο για επίσημη ενημέρωση – προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ειδοποιηθήκαμε μόλις σήμερα το μεσημέρι.
Αισθάνομαι προσωπικά αγανάκτηση για το γεγονός.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιοι – όποιοι κι’άν είναι – δεν θα κληθούν να λογοδοτήσουν για πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν σε τέτοιες ενέργειες απαξίωσης των αθλητικών χωρων του Δήμου.Σε ενέργειες που αν τελικά υλοποιηθούν όπως εξαγγέλθηκαν, θα οδηγήσουν σε διάλυση του αθλητισμού και των σωματείων της πόλης.
Την ΠΕΜΠΤΗ 09/05/13 και ώρα 18,30 μμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ,έχουμε κληθεί από τον Δήμαρχο να συζητήσουμε το θέμα:
 ”Ο Αθλητισμός στην πόλη μας,προοπτικές ,δυσκολίες,προτάσεις”.
Είναι δυνατόν να συζητάμε  για τις ”προοπτικές” του αθλητισμού με τα γήπεδα κλειστά;
Στις 1και 2 Ιουνίου διοργανώνουμε, με την συμφωνη γνώμη του ΠΑΟΔΑΠ και υπό την αιγίδα του,ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.Τώρα, το αν  αυτή η εξέλιξη αποτελεί αιγίδα ή καταιγίδα, άς το κρίνει ο καθένας.
Σας καλώ όλους να αναλογιστείστε τι σημαίνει για εμάς(για όλα τα σωματεία) το κλείσιμο του γηπέδου τους επόμενους μήνες. Και σας καλώ όλους να απαιτήσουμε ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ.
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ(30/06).
ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ”ΝΕΚΡΟΥΣ” ΜΗΝΕΣ(Ιούλιος-Αύγουστος).
ΣΤΙΣ 1 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!
Γιώργος Καράμπελας, Πρόεδρος του ΓΣΑΠ.

—————————————————————-