“Το χρονικό των δέκα ημερών” παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

20/5/2013

Αρκετοί συνδημότες μας συγκεντρώθηκαν απόψε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου για την παρουσίαση του βιβλίου “Το Χρονικό των Δέκα Ημερών” της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη.

Το βιβλίο επανεξέδωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών με την επιμέλεια της ιστορικού Ειρήνης Σαρίογλου, η οποία και έκανε την παρουσίαση. Αφορμή ήταν η συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα προς τους παρευβρισκόμενους η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δήμητρα Πανουσοπούλου.

Προβλήθηκε σαραντάλεπτο (περίπου) ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Γράμματα χωρίς Παραλήπτη” που υλοποιήθηκε από το ΙΔΙΣΜΕ σε σκηνοθεσία του Ηλία Δημητρίου και μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Στην οργάνωση παραγωγής βοήθησαν οι Βίκυ Βαλάσκα και Αλκιβιάδης Παπαϊωάννου.

Στο τέλος της προβολής ακολούθησαν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από την κ. Σαρίογλου.

Την παρουσίαση του βιβλίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο αντιπρόεδρος της Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Καζάκος, ο αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Λέκκας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ησαΐας.