Δεν απολύονται οι υπάλληλοι με πίνακες ΑΣΕΠ στο Δήμο Αγ. Παρασκευής

Αναφορικά με τα όσα κυκλοφόρησαν περί απολύσεων εργαζομένων από το Δήμο Αγίας Παρασκευής ακούσαμε τα εξής από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (5/6/2013).

Σε σεμινάριο της αυτοδιοίκησης ακούστηκε ότι όσοι Δήμοι πληρώνουν υπαλλήλους προσωρινούς, επιτυχόντες με πίνακες ΑΣΕΠ το 2012, θα έχουν νομικό πρόβλημα με την πληρωμή της μισθοδοσίας τους. Κατόπιν τούτου για να μην υπάρξει πρόβλημα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής όπου υπάρχουν 42 άτομα (3 στον ΠΑΟΔΑΠ, 34 στους ΠΑΙΣΔΑΠ και οι υπόλοιποι στο Δήμο),ερευνήθηκε το θέμα με επιστολή που εστάλη στο Υπουργείο Εσωτερικών και κατέληξε στο αποτέλεσμα ότι δεν θα απολυθεί  κανείς εκτός αν βγει ειδική διάταξη, κάτι που για να οριστικοποιηθεί θα φτάσουμε στο 2016 και μάλιστα η δημοτική αρχή έχει την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου (που ισοδυναμεί με νόμο) και το βεβαιώνει.

Η κίνηση αυτή έγινε από το Δήμο ώστε να μπορεί ο ταμίας του Δήμου να εκτελεί τις πληρωμές αυτών των υπαλλήλων, διαφορετικά θα έπρεπε να έχει το “εντέλλεσθε” του αρμόδιου -Δημάρχου, προέδρων των Νομικών Προσώπων- πράγμα που δεν είναι σίγουρο ότι θα ήταν εφικτό και ιδίως στους ΠΑΙΣΔΑΠ όπου είναι μεγάλος ο αριθμός και αντίστοιχα μεγάλο το χρηματικό ποσό της μισθοδοσίας.

Όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν σήμερα συνάντηση, ενημερώθηκαν για όλα αυτά και έφυγαν ευχαριστημένοι.