Χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

 

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξε για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, σωματεία, οργανώσεις, κομματικές παρατάξεις και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στο ραδιομέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με προσυγκεντρώσεις στους σταθμούς του Μετρό Χολαργού και Νομισματοκοπείου. Η λεωφόρος Μεσογείων είχε κλείσει στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Ο κόσμος είναι τόσος πολύς που φτάνει μέχρι κάτω από την  πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Το προαύλιο της ΕΡΤ και η λεωφόρος Μεσογείων “βούλιαξαν” από χιλιάδες κόσμου που έφτασε με κάθε μέσον στην Αγία Παρασκευή για να φωνάξει την αντίθεσή του στο λουκέτο που μπήκε στη δημόσια τηλεόραση. Τόσο το πρόγραμμα του ραδιοφώνου, όσο και το πρόγραμμα της τηλεόρασης συνεχίζουν να βγαίνουν κανονικά στον αέρα και αναμεταδίδονται και από το διαδίκτυο.

Πολλές χιλιάδες κόσμου έφτασαν έξω από το κτίριο της ΕΡΤ και όταν από τα μεγάφωνα ακούστηκε το σήμα της ΕΡΤ, που με το άκουσμά του μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ρίγη συγκίνησης διαπέρασε όσους ήταν εκεί. Και μετά, το χειροκρότημα.

Συμμετοχή στο αγώνα δήλωσαν, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Τσικρικάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου.

Τοπικοί παράγοντες όπως ο Αντρέας Γκιζιώτης (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης) και μέλη συλλόγων της πόλης συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.
.