Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά πραγματοποίησε το Δημοτικό Ωδείο

21 Ιουνίου 2013

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.

Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστικη πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Οι Αγιοπαρασκευιώτες, κάθε ηλικίας, αγαπούν τη μουσική και το απέδειξαν με την παρουσία τους στη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Μαθητές και καθηγητές του Ωδείου προετοίμασαν με πολύ κέφι και μεράκι ένα μουσικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Μοντέρνα σχήματα, παραδοσιακά σύνολα, κλασικά μουσικά όργανα αλλά και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τη Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου δημιούργησαν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, στην οποία συναντήσαμε τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα, τη δημοτική σύμβουλο κ. Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη, τον επικεφαλή της “Αγίας Παρασκευής-μια γενιά μπροστά” κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, το μέλος του συλλόγου Τσακού κ. Δημήτρη Μπεφάνη και προσερχόμενο την ώρα που αποχωρούσαμε τον επικεφαλή της “Νίκης για την Αγία Παρασκευή” κ. Γιάννη Σταθόπουλο.