Τρία μεγάλα έργα σε εξέλιξη στην Αγία Παρασκευή – Εντατικοί ρυθμοί κατασκευής

 

Μετά από χρόνια απραγίας, πέραν την κατασκευή έργων προς αποκατάσταση ζημιών, φέτος ήρθε η χρονιά που στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ξεκίνησαν τρία μεγάλα έργα. Παρόλη την  γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση βρέθηκε τρόπος ώστε να αποκτήσει η πόλη κτιριακή  και κυκλοφοριακή υποδομή και να μην χρεωθούν οι πολίτες της, με τη χρηματοδότηση από  προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αναφερόμαστε στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Πευκακίων, στην ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου και στην κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη. Η Αγία Παρασκευή έχει  βρεφικούς & παιδικούς σταθμούς οι οποίοι όμως στεγάζονται σε νοικιασμένα κτίρια και ξοδεύονται κάθε χρόνο πολλά χρήματα σε ενοίκια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των παιδιών. Γι’ αυτό κρίνεται πολύ σημαντική η κίνηση της διοικούσας αρχή υπό τον κ. Ζορμπά, να προωθήσει την κατασκευή ενός ιδιόκτητου σταθμού και μάλιστα σε περιοχή που μέχρι τώρα δεν έχαιρε και ιδιαίτερης προσοχής, δηλαδή στα Πευκάκια στο Ο.Τ. 405. Ο σταθμός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και κατασκευάζεται σε οικόπεδο 2000τμ, περιλαμβάνει χώρους κύριας χρήσης 1000τμ και 600τμ υπόγειους και βοηθητικούς χώρους. Η διορία κατασκευής του είναι περίπου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2013 ώστε το 2014 να είναι προς χρήση των παιδιών της πόλης. Οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά και ήδη σήμερα έχει κατασκευαστεί ο 1οςόροφος όπως θα διαπιστώσετε από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.

Το δεύτερο έργο είναι η πολυκύμαντη ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της πόλης, της Αγίου Ιωάννου. Ένα έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται και  σταμάτησε στην προηγούμενη Δημοτική Διοίκηση και κατάφερε να απεμπλακεί από τα εμπόδια και να συνεχίσει να κατασκευάζεται από τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά. Με συντονισμένες προσπάθειες έγινε εφικτό να ξεπεραστούν όλες οι εκκρεμότητες τεχνικής και νομικής φύσεως οι οποίες άλλωστε οδήγησαν και στη διάλυση της προηγούμενης εργολαβίας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμιστεί η αισθητική της πόλης  και θα βελτιωθεί σημαντικά η καθημερινή ποιότητα ζωής των δημοτών και επισκεπτών της. Και εδώ οι εργασίες είναι ταχύτατες ώστε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να παραδοθείο δρόμος στους κατοίκους και διαπιστώνουμε ότι ένα τμήμα έχει ήδη κατασκευαστεί. Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται με ίδιους πόρους που ήταν εξασφαλισμένοι από την πρώτη στιγμή, παράλληλα όμως γίνονται συνεχείς προσπάθειες να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα ξεκινάει και η κατασκευή μιας  πεζογέφυρας στην περιοχή Γελαδάκη για την οποία αγωνίζονται χρόνια τώρα τόσο ο Δήμος όσο και ο σύλλογος Πευκακίων με την συνδρομή των υπολοίπων τοπικών συλλόγων. Ήδη έχει δημοπρατηθεί και όπως διαπιστώσαμε έγιναν, στο σημείο κατασκευής της, τομές στο έδαφος ώστε να διαπιστωθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στους  Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας. Η χρονική διορία του έργου είναι δέκα μήνες. Και αυτό το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Παρατηρούμε λοιπόν μια εργασιακή κινητικότητα στην πόλη μετά από σιγή 15 – 20 ετών. Ταχύτατοι ρυθμοί εργασίας, εντατικές προσπάθειες για την απόδοση αποτελέσματος αποδεικνύονται μέσα από χειροπιαστές εικόνες. Η Αγία Παρασκευή πρόκειται να αλλάξει σε βασικούς τομείς προς το καλύτερο και φυσικά οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν εδώ, όπως αρκετές φορές έχει τονίσει ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Εκτιμούμε πως το 2014 θα είναι μια χρονιά όπου ο Δήμος θα βρεθεί αρκετά βήματα μπροστά.

Για τους λόγους αυτούς όλοι μας θα πρέπει να δείξουμε υπομονή και κατανόηση σαν μια μικρή συμβολή στην προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή. Μπορεί για ένα χρονικό διάστημα να δυσκολέψουν οι καθημερινές συνήθειες και οι μετακινήσεις μας, να μην ξεχνάμε όμως πως τα αποτελέσματα θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας και αυτή των παιδιών μας.