Παραιτήσου καλύτερα…

Κεραυνούς έριξε απόψε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς εναντίον του πρώην Δημάρχου κ. Γιαννακόπουλου φτάνοντας στο τέλος να του ζητήσει να παραιτηθεί …

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά η πρώτη δήλωση του Δημάρχου αφορούσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν δημιουργήσει μεγάλη ένταση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και ΕΝΕΒΑΠ. Όπως πληροφόρησε, στις 11 Ιουλίου περνούν από πειθαρχικό συμβούλιο στο εφετείο, με κλήση για πειθαρχικό παράπτωμα,  ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, ο κ. Γιαννακόπουλος, ο κ. Σταθόπουλος και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες και ψήφισαν πριν από 3 χρόνια ότι ανάλογα με τις ανάγκες μπορούσαν να αλλάζουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την τότε κατασκευή της Αγ. Ιωάννου και μάλιστα η ΕΝΕΒΑΠ τότε είχε ακριβώς την αντίθετη άποψη από αυτή που έχει τώρα. Συνέστησε να είναι όλοι προσεκτικοί γιατί κάποιοι υπάρχουν πίσω από την ΕΝΕΒΑΠ και κινούνται έτσι ώστε να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Η δεύτερη δήλωση αφορούσε τους εργαζόμενους των προσωρινών πινάκων και διαβεβαίωσε ότι με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει και τους ισχύοντες νόμους δεν μπορεί κανένας να φύγει. Ιδίως οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών οι οποίοι αποτελούν την αιχμή της κοινωνικής πολιτικής κάθε Δήμου. Μάλιστα έχει ζητήσει συνάντηση με τους υπουργούς κκ Γρηγοράκο, Μιχελάκη και Μητσοτάκη για να διασφαλίσει το θέμα.

Οι φωτιές άναψαν όταν το λόγο πήρε ο κ. Γιαννακόπουλος και αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του Δημάρχου η οποία ήταν καταγγελτική για αυτόν και την αντέκρουσε. Αποδέχτηκε ότι τις μισές μελέτες για την κατασκευή του Δημαρχείου ανέθεσε αυτός και τις άλλες μισές ο πρώην Δήμαρχος κ. Σιδέρης και ότι ο προϋπολογισμός ήταν “φουσκωμένος” γιατί έπρεπε να μπουν μέσα τα χρήματα για τα οικόπεδα που θα απαλλοτριώνονταν. Ακόμη αρνήθηκε ότι έχει μυστικούς συμβούλους.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι “στις 13/10/10 ο Θεός φύλαξε την πόλη και δεν επανεξελέγει ο κ. Γιαννακόπουλος. Συνέχισε κατηγορώντας τον για σπατάλες, ότι τα τελευταία 10 χρόνια εισέπραξε 162 εκ. € και δεν άφησε ούτε ένα ίχνος για να τον θυμάται η πόλη. Ότι βρίσκεται κατηγορούμενος σε εκατό υποθέσεις και κάποια στιγμή θα “σκάσουν” και θα μαθευτούν στους πολίτες. Ότι παρέλαβε μια σωστή πόλη από τον κ. Σιδέρη και άφησε πίσω του “γης μαδιάμ”, σπαταλώντας τα χρήματα σε γλέντια. Τον κατηγόρησε ως δημοσιοσχετίστα συγκρίνοντάς τον με τον κινηματογραφικό “βουλευτή καλοχαιρέτα”  και πως κάνει παρέα με βρώμικους δημάρχους. Ο κ. Ζορμπάς τόνισε ότι μειώσεις υπάρχουν παντού στα σπίτια μας, στις παροχές στα παιδιά μας και πως ο μισθός του Δημάρχου είναι σήμερα το 1/3 αυτού που έπαιρνε ο κ. Γιαννακόπουλος”.

Αναφέρθηκε σε συνέντευξη πρώην αντιδημάρχου του κ. Γιαννακόπουλου και τις καταγγελίες που κάνει και πως ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος διαδίδει ότι θα κατέβει με τον κ. Ζορμπά στις εκλογές κάνοντάς τον να αναφωνίσει: “σιγά μην κατέβεις μαζί μου, δεν πάω ν’ αυτοκτονήσω στο χωριό μου;”

Και τελείωσε λέγοντας προς τον τέως Δήμαρχο: “παραιτήσου καλύτερα …”

Στην ταινία «Φτώχεια και Αριστοκρατία» ή «Στουρνάρα 288» (1959), ο Απόστολος Αβδής σε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία παίζει το ρόλο του Βουλευτή Καλοχαιρέτα, που «λύνει» όλα τα προβλήματα των ψηφοφόρων του, λέγοντας τη χαρακτηριστική ατάκα «Ετελείωσε!»