Δημοτικό Συμβούλιο ΩΡΑ … ΜΗΔΕΝ;

Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω κάποιους συνδημότες κατέχοντες θέσεις ευθύνης, όμως κάποια πράγματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αδιάφορα και να περνούν απαρατήρητα.

Έβαλα ως επικεφαλίδα μια ερώτηση που πολύ θα ήθελα να μου απαντήσουν όλοι ανεξαιρέτως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αγίας Παρασκευής.

Δημοτικό Συμβούλιο ..ώρα μηδέν;

 

Έτσι είναι άραγε; Εκεί έχει φτάσει η κατάσταση, στο μηδέν;  Συγχωρέστε με αλλά πάντα είχα την εντύπωση ότι στο ΔΣ συμμετέχουν άνθρωποι, συνδημότες μας που έχουμε εκλέξει να αποφασίζουν για μας και κατ’ επέκταση για το καλό της πόλης μας. Η συνεδρίαση γίνεται μία φορά την εβδομάδα και καλώς ή κακώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες. Μια φορά τη βδομάδα λοιπόν και φυσικά η χρονική διάρκεια εξαρτάται από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους.  Όλα, μα όλα τα θέματα, τολμώ να πω, ότι κρίνονται σοβαρά γιατί αφορούν τις ζωές 100.000 ανθρώπων, άλλων περισσότερο και άλλων λιγότερο.

 

Πώς τότε κατέληξε να πάρει τη μορφή εκδήλωσης-σεμιναρίου-συνεδρίου μετά φαγητού;

 

Ακούσαμε καταγγελίες για σουβλάκια και για την οσμή ψησταριάς που απέκτησε η αίθουσα. Στην τελευταία συνεδρίαση παρακολουθώντας live είδαμε 5-6 άτομα μόνο στα έδρανα και οι υπόλοιποι άφαντοι. Άραγε είναι νόμιμο να συζητιούνται θέματα με την μη παρουσία της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων; Οι εν λόγω εκπρόσωποί μας θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν γευματίσει προ του συμβουλίου και να παρίστανται για να εκτελέσουν το χρέος τους. Παρακολουθήσαμε την πλήρη απαξίωση αρχηγού παράταξης, του κ. Κουβόπουλου,  που είχε φέρει ως θέμα ψήφισμα για την ΕΡΤ … Περίπου 2500 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και εμείς τρώμε σουβλάκια. Ασήμαντα πράγματα … Θα μου πείτε ποιο το όφελος ακόμη κι αν αποφασιζόταν το ψήφισμα. Κανένα, όμως λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

Εκτός … κι αν η κίνηση αυτή είχε άλλο νόημα. Ίσως ήθελε να πει κάτι άλλο ο ποιητής και δεν το αντιληφθήκαμε εμείς οι απέξω. Ίσως πάλι τώρα που δεν είναι με αμοιβή η παρουσία στις συνεδριάσεις να έγινε αγγαρεία. Όπως και να έχει ότι γίνεται στη συγκεκριμένη αίθουσα είναι η βιτρίνα της πόλης προς τα έξω. Είναι η απαξίωση των δημοτών ψηφοφόρων. Και στο τέλος η απαξίωση της οντότητας των ίδιων αυτών των σουβλακοφάγων στα μάτια των δημοτών.

Κύριοι πιστεύω ότι απλά παρασυρθήκατε και ότι απλώς έτυχε και ότι δεν είχατε σκοπό να ευτελίσετε τη διαδικασία. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε μια ομάδα ατόμων που φέρετε την ευθύνη της πόλης και έχουμε ορισμένες απαιτήσεις από σας, δεν είσαστε απλά ένας τίτλος.

 

 

 Λένα Μαρκή