Αυλαία για το 10ήμερο Αλέκος Κοντόπουλος με τα “Υπόγεια Ρεύματα”

Άλλο ένα δεκαήμερο διασκέδασης έφτασε στο τέλος του. Το 10ήμερο Αλέκος Κοντόπουλος 2013  πέτυχε να αποσπάσει έστω για λίγο την προσοχή των Αγιοπαρασκευιωτών από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να τους προσφέρει μερικές όμορφες βραδιές γεμάτες γέλιο, τραγούδι, μουσική και θέατρο.

Από τον κήπο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης πέρασαν καλλιτέχνες γνωστοί, με ιστορία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας & του εξωτερικού, ονόματα που άφησαν το στίγμα τους. Πέρασαν όμως και καλλιτέχνες με κέφι και μεράκι που δημιουργούν τώρα την πορεία τους αργά αλλά σταθερά. Κάθε βράδυ οι συνδημότες μας γέμιζαν τον κήπο με την παρουσία τους, ξέφευγαν από μια καθημερινότητα βαρετή και πολλές φορές θλιβερή και για μερικές ώρες ζούσαν σε έναν άλλο κόσμο. Ταξίδευαν με τραγούδια & μουσική του Μίμη Πλέσσα, της Μελίνας Κανά και του Γιώργου Ανδρέου, της Έλλης Πασπαλά και του Τάκη Φαραζή, με τα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλη παιγμένα από τη “ΣΤΟΑ” του Θανάση Παπαγεωργίου, με κωμικά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ από τη νεανική ομάδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και με το θεατρικό έργο του Κίμωνα Ρηγόπουλου που σκιαγραφεί τη μνημονιακή πραγματικότητα των Ελλήνων.

Η αυλαία έκλεισε το βράδυ της Κυριακής, 7 Ιουλίου 2013, με το συγκρότημα “Υπόγεια Ρεύματα” στις “Τσαλακωμένες Μέρες” που βιώνουμε, όπου κοιτάζουν πίσω και δίνουν φωνή στα ξεχασμένα αλλά και επίκαιρα κομμάτια της δισκογραφίας τους. “Νέα μέρα” ανατέλλει από το παρελθόν, μαζί με νέο ήχο και νέο μέλος στη μπάντα, τον Νίκο Γιούσεφ στο ηλεκτρικό μπάσο και το μουσικό πριόνι.

Επιστρέφοντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Λόγια που χάθηκαν στο χρόνο ξαναδιαβάζονται και παρουσιάζονται χωρίς φόβο, «τσαλακωμένα» ενάντια στους ατσαλάκωτους της εποχής μας.

Ηλεκτρικός στίχος και λυρικός ήχος, άγριο συναίσθημα και “Όνειρα Μικρά”, υπόγειες διαδρομές και “Εικόνες στα Σύννεφα”, “Μάγοι” και “Παράξενες κοπέλες”, σε μια συναυλία ταξίδι στο χρόνο, ακόμα κι αν αυτός δεν υπάρχει.

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), τον Κώστα Παρίσση (κιθάρα -τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Αυλαία σε μια προσπάθεια των ανθρώπων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που στέφθηκε με επιτυχία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα στην πρόεδρο κ. Δήμητρα Πανουσοπούλου, που ακούραστη ήταν πάντα εκεί να προστρέξει ακόμα και για την τελευταία λεπτομέρεια, πάντα με καλή διάθεση και ένα μεγάλο χαμόγελο. Πρόεδρος και προσωπικό υπήρξαν τέλειοι οικοδεσπότες και ακούραστοι εργάτες, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Αυλαία και μια ευχή για Καλό Καλοκαίρι και καλύτερες μέρες.