Κ. Κουβόπουλος: “Το κόσμημα της Νομικής Επιστήμης”

Οι ακόλουθες κρίσεις – σχόλια αποφέρουν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντος.

————————————————————

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ                                                                            Αγία Παρασκευή  15-07-2013

«ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ            

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ>

 

 

<< TΟ  ΚΟΣΜΗΜΑ  ΤΗΣ  ΝΟΜΙΚΗΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ>>

                            

Συμπολίτισσες  και Συμπολίτες

 

Δικαίως η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς θα αναρωτιέσθε ποιος είναι το <<Κόσμημα της Νομικής Επιστήμης>>. Για όσους δεν κατάλαβαν σας πληροφορώ ότι το <<Κόσμημα  >>  , ήταν αυτό , που με την συμβολήν του και τις <<επιστημονικές >>  του γνώσεις αποτέλεσε τον  αποφασιστικό  τον καίριο τον ακρογωνιαίο , μπορώ να πω , παράγοντα  ,της αλώσεως , της παραδόσεως και της καταστροφής του Εθνικού Κληροδοτήματος , του Κτήματος Σιστοβάρη .

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους .

1.- ΚΑΤΑ παράβαση του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010 , παρεπέμφησαν να δικασθούν Πειθαρχικώς ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Περιόδου 2006-2010 , οι οποίοι εψήφισαν Ανύπαρκτες εργασίες που δεν ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ κατά την διάρκεια τηςς  <<εκτέλεσης>> του έργου <<Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης >>και οι οποίες ανύπαρκτες εργασίες πληρώθηκαν από το υστέρημά μας .

Μεταξύ των παραπεμφθέντων και διωχθέντων , ήταν ο τέως δήμαρχος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης , ομού μετά του τέως   Αντιδημάρχου των  Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ΚΡΗΤΙΚΙΔΗ Κων-νου . Όπως ήταν φυσικό τους υπερασπίσθηκε ο μόνιμος υπερασπιστής τους τέως Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και τέως δικηγόρος του Δήμου <<Το κόσμημα της Νομικής Επιστήμης >> κατά κόσμο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Δημήτριος . Απλά όλοι τους ΤΕΩΣ .

 

2.- ΚΑΤΑ την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο τέως Προϊστάμενος και τέως δικηγόρος του Δήμου <<Το κόσμημα αυτό της Νομικής Επιστήμης >> κατά κόσμον ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Δημήτριος από όσα πληροφορήθηκα εν τη απουσία μου , εξέμεσε όση χολή , κακία και  μίσος μπορούσε να διαθέτει , αντιστρόφως ανάλογο με  το φυσικό του ανάστημα , σε βάρος μου . Αυτοί ψήφιζαν ανύπαρκτες εργασίες και χρέωναν τον λαό της Αγίας Παρασκευής με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ , εγώ έφταιξα που τους κατήγγειλα και σταμάτησα την λεηλασία του Δημοτικού χρήματος . Στην επόμενη επιστολή μου που θα ακολουθήσει την παρούσα θα σας ενημερώσω για την <<Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου>> .

 

 3.- ΒΕΒΑΙΑ  για του λόγου το αληθές , όταν ξεκίνησα το 2007 αν δεν κάνω λάθος τον αγώνα μου, κατά της συσταθείσης γνωστής και μη εξαιρετέας <<ομάδος>> που απέβλεπε στην άλωση του Εθνικού Κληροδοτήματος , το κόσμημα αυτό , κατά κόσμο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Δημήτριος , ήταν ένας πανίσχυρος δικηγόρος του Δήμου , ο οποίος  με το υφάκι του  , τον  τουπέ του , αλλά και το κοτσιδάκι του να παιγνιδίζει στον άνεμο , ανεβοκατέβαινε   τάς ρύμας και τάς οδούς της Πόλης μας , με περδικίσιο ύφος . Μάλιστα στις 20 Νοεμβρίου του 2007 έτους ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β. Με την υπ’ αριθμό 391/2007 Απόφασή του , τον ορίζει Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου . Προφανώς με την ενέργειά του αυτήν ήθελε προφανώς αφ’ ενός μεν να ανταμείψει τις νομικές του (;) ενέργειες , γύρω από την υπόθεση του Εθνικού Κληροδοτήματος και αφ’ ετέρου να του δώσει νέες και αυξημένες εξουσίες προκειμένου να διευκολύνει το έργο του .

 

Συμπολίτισσες , Συμπολίτες .

 

4.-  ΤΕΛΙΚΑ λόγω των συσωρευμένων διαδοχικών αλλεπαλλήλων και επαναλαμβανόμενων ανεξήγητων για τους μη γνωρίζοντας και ευκολοεξήγητων για τους γνωρίζοντας ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας , ΧΑΘΗΚΑΝ όλα τα Δικαστήρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής κατά του ΣΑΜΟΥΡΕΛΗ Λάμπρου, ένεκα εξόφθαλμων δικονομικών πλημμελειών και σφαλμάτων εξ αιτίας των οποίων τα Δικαστήρια δεν μπόρεσαν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης . Δηλαδή μολονότι ο Δήμος μας είχε επί της ουσίας δίκιο σε όλα τα Δικαστήρια , εν τούτοις τα έχασε όλα για δικονομικούς λόγους .

 

5.- ΌΛΕΣ οι γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας ήταν απολύτως εσφαλμένες (π.χ. Α) η γνωμοδότησή της περί ανυπάρκτου δικαιώματος ψιλής κυριότητας του Δήμου που άν δεν την απέρριπτε ο Επίτροπος ο Δήμος μας θα κατέβαλε το ποσόν των 850.000,00 ευρώ στον Σιστοβάρη για να αγοράσει κάτι που δεν υπήρχε και Β) η Γνωμοδότηση την οποίαν μάλιστα υπέγραψαν και οι τέσσερις δικηγόροι για την παράνομη χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης σε ΠΑΡΑΝΟΜΟ κτίσμα .

 

6.- ΤΕΛΙΚΑ όλα τα σφάλματα αυτά της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου που διεπράχθησαν από αυτήν ΕΙΤΕ από παντελή έλλειψη επιστημονικής γνώσεως , ΕΙΤΕ για λόγους που αυτοί γνωρίζουν και είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να διαλέξουν έναν από τους δυο είχαν σαν αποτέλεσμα :

 

Α.- ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ  ένα Εθνικό Κληροδότημα .

Β.-  ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ  ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου και

 Γ.- ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ του ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κατεδαφισθέντος και κατεστραμμένου Εθνικού Κληροδοτήματος να λειτουργεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ ένα νυχτερινό κέντρο – πολυχώρος που αποφέρει τεράστια κέρδη , στους <<ιδιοκτήτες>> .

7.- ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 το 2ον Τμήμα του Εφετείου Αθηνών  δημοσιεύει , την υπ’ αριθ. 1936 Απόφασή του , με την οποίαν ερμηνεύοντας την διαθήκη Σιστοβάρη αποφαίνεται ότι :

 

                          <<<…η πραγματική βούληση του διαθέτη Αθανασίου Σιστοβάρη του Ιωάννη όπως συνάγεται από την ερμηνεία της από 24-6-1967 ιδιόγραφης διαθήκης του , που νόμιμα δημοσιεύθηκε και κηρύχθηκε κυρία , ήταν οι ανεψιοί του Αθανάσιος και Μιχαήλ Σιστοβάρης διαρκούσης της κληροδοσίας , να ασκούν πράξεις οίκησης και τακτικής διαχείρισης , στο κληροδοτηθέν ακίνητο , που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιωάννη 15 του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής αποκλειομένης της εκποίησης και της διάθεσής του …>

 

Εδώ πρέπει να σημειώσω , ότι από τις δεκάδες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σχετικά με το θέμα αυτό είναι η ΠΡΩΤΗ που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον ΔΗΜΟ . Θα έπρεπε λοιπόν <<ΤΟ ΚΌΣΜΗΜΑ >> αυτό  αν πραγματικά ενδιαφέρετο για τα συμφέροντα του Δήμου που ορκίσθηκε να υπηρετεί ευόρκως και ευσυνειδήτως να κοινοποιήσει ΑΜΕΣΩΣ την ως άνω απόφαση στον επιχειρηματία προκειμένου να καταστήσει αυτήν αμετάκλητον και να εφαρμόσει τα νόμιμα . Αντ’ αυτού όμως  , συγκαλεί σε κατεπείγουσα συνεδρίαση ,στις 26 Μαρτίου του 2010 έτους, την Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ζητά να του δώσει εντολή προκειμένου να   άσκηση αναίρεσης κατά της υπ’ αριθ. 1936/2007 Αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών 2ο Τμήμα !!!!

Έχουμε λοιπόν :

 Α.- Στις 26 Μαρτίου 2007 την δημοσίευση της ως άνω Αποφάσεως , από το Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με τον Νόμο εάν δεν  κοινοποιηθεί όπως εν προκειμένω , μετά την παρέλευση τριετίας (3) έτη και δεν έχει ασκηθεί αναίρεση τότε αυτή καθίσταται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ .

 Β.- Στις 26 Μαρτίου 2010 την τελευταία ημέρα που έληγε η προθεσμία των τριών (3) ετών συγκαλείται με την προτροπή του σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ζητά από αυτήν προφορικά όπως αναφέρει η απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής ο ίδιος και γραπτά ο ΛΑΖΟΥΡΑΣ Γεώργιος μέλος και αυτός του Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και όχι μόνον . Πράγματι η Δημαρχιακή Επιτροπή , εκδίδει την υπ’ αριθ. 58/2010 Απόφασή της με την οποίαν:

 

<<…Εγκρίνει την άσκηση αναίρεσης του Δήμου κατά της υπ’ αριθ. 1936/2007 απόφασης του Εφετείου Αθηνών…>>

 

                           8.- ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ την Αναίρεση και  στις 25 Νοεμβρίου του 2011 έτους το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου Δ’ Πολιτικό Τμήμα εκδίδει την υπ’ αριθ. 1712/2011 απόφασή του  με την οποίαν αποφαίνεται ότι  :

 

 <<…Εν όψει των ανωτέρω , δεν είναι νόμιμη η κλήτευση της  τετάρτης αναιρεσίβλητης και πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη η συζήτηση της υπόθεσης ως πρός όλους τους διαδίκους κατά τα προαναφερθέντα

 

                                   ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Κηρύσσει απαράδεκτη τη συζήτηση της υπόθεσης επί της από 27-3-2010 και με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 319/29-3-2010 αίτησης για αναίρεση της 1936/2007 απόφασης του Εφετείου Αθηνών…>>

 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ειδικός σχολιασμός των απατηλών ενεργειών του καθ’ έξη και κατά συνήθεια παραβαίνοντος το καθήκον του <<Κοσμήματος της Νομικής Επιστήμης>> . ΤΙ κάνει . Δεν κοινοποιεί την ως άνω απόφαση του Εφετείου στον αντίδικο του Δήμου , για να μην αυτή καταστεί αμετάκλητη . Την τελευταία ημέρα που έληγε η τριετία και αυτή θα ήταν πλέον αμετάκλητη , ασκεί αναίρεση κατ’ αυτής και έτσι χάνεται το αμετάκλητον της αποφάσεως του Εφετείου που όπως προείπα ήταν η μοναδική απόφαση Δικαστηρίου που δικαίωνε τον Δήμο. Το πράττει αυτό  προκειμένου να εξασφαλίσει χρόνο στον συνεργάτη του ΣΑΜΟΥΡΕΛΗ Λάμπρο , Όμως και πάλι συνεχίζει το <<θεάρεστο>> έργο του . Προβαίνει στις  κοινοποιήσεις στους ενδιαφερομένους  κατά τέτοιον τρόπον έτσι ώστε να μην τηρηθεί η νομιμότητα και η αίτηση  της αναίρεσης να απορριφθεί από τον Άρειο Πάγο . Και φυσικά εγένετο ούτως .

Το αποτέλεσμα από το 2007 χρόνο που εξεδόθη η Απόφαση του Εφετείου να ευρισκόμεθα στο 2013 έτος και η απόφαση αυτή με τις άνομες ενέργειες του <<Κοσμήματος της Νομικής Επιστήμης>> μετά πάροδον (έξη) ετών να μην  έχει ακόμη καταστεί αμετάκλητη !

 

 9.- ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ , επειδή μπορεί ο Θεός να αγαπάει τον κλέφτη αλλά ταυτόχρονα όμως αγαπάει και τον νοικοκύρη ο νυν Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. ΖΟΡΜΠΑΣ Βασίλειος αηδιασμένος προφανώς από τις ανεπιστημονικές ενέργειες του <<Του κοσμήματος>> οι οποίες έβλαψαν καίρια τον Δήμο τον καταγγέλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντα εκτός των άλλων ότι δεν του έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη και τον καλεί να παραιτηθεί από την θέση του . Και προς επιβεβαίωση των καταγγελλομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ίδιο τι πράττει :

                     10.- ΕΚΔΙΔΕΙ  την υπ’ αριθ. 362/29-5-2012 Απόφασή του  , με την οποίαν ΑΝΑΚΑΛΕΙ την προτέραν υπ΄ αριθ. 391/2007 Απόφαση του πρώην Δημάρχου και συνεργού του ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλείου  και με την οποίαν τον είχε διορίσει Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και τον ΚΑΘΑΙΡΕΙ από  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ της .

 

                  11.- ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ στο Αυτοτελές Τμήμα της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου το υπ’ αριθ. 20535/8-6-2012  έγγραφό του με το οποίον μεταξύ άλλων εντέλλεται όπως :

                      <<…Τέλος σας ενημερώνουμε , ότι από σήμερα , 8-6-2012 ο συνολικός χειρισμός της υπόθεσης <<Σιστοβάρη>> ανατίθεται αποκλειστικά στην δικηγόρο του Δήμου κ. Δήμητρα Μπάτσου , σε συνεργασία , κατά την κρίση της με τον Δικηγόρο κ. Γεώργιο Λαζουρά …>>.

 

ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

                      ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ έληξε η <<ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ>>,  στον Δήμο μας και κατ’ επέκταση στην Πόλη μας.. Χρειάσθηκε να δώσω πολυμέτωπους πολύχρονους και πολυέξοδους αγώνες , κατά των διαπλεκομένων πανίσχυρων κάθε μορφής συμφερόντων που δυνάστευαν την Πόλη . Όμως επειδή πάντα στην ζωή μου προσπαθώ να καταθέτω την αλήθεια , θα πρέπει εδώ να ευχαριστήσω ιδιαίτερα μέσα από τα βάθη της ψυχής μου <<Το Κόσμημα της Νομικής Επιστήμης>> , διότι , με την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος μου για Συκοφαντική Δυσφήμιση δια του τύπου , ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ να με ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ  και με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ Δικαστική Απόφαση , να ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΟΥΝ και να ΔΙΚΑΙΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ  ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ .

                       Και για τον λόγο αυτόν τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

Τελικά πλάκα -πλάκα τείνω να πιστεύω ότι τελικά ήταν και είναι  ένας ανεπαρκέστατος Δικηγόρος , ο οποίος δεν είχε τις επιστημονικές γνώσεις που απαιτούσε η θέση που κατείχε . Λίαν συντόμως  θα σας καταστήσω πλήρως ενήμερους γύρω από την υπόθεση Σιστοβάρη. Διότι όπως απεδείχθη το <<Το δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται>> , είναι πλέον πολύ στην μόδα μέσα στην Πόλη μας . Όμως για αυτά αργότερα . Τέλος όσο για τις δίκες που επικαλείται σε βάρος μου ότι εκκρεμούν , μετά απο μηνύσεις που μου έχει καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμιση ,σας πληροφορώ ότι θα σας γνωρίζω κάθε φορά την δικάσιμό της για να μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε και να αντιληφθείτε ιδίοις όμμασι την ανυπαρξία του σαν δικηγόρος . Θα τον περιμένω , αν και αυτός δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ μπροστά. Πάντα έβαζε και βάζει τα αρνάκια να βελάζουν και αυτός με τις πλάτες των , παρίστανε και παριστάνει εν απουσία μου , τον λύκο .

                                   ΥΓ.  Προς αποκατάσταση της αλήθειας το κοσμητικό επίθετο που του απέδωσα δηλαδή <<ΤΟ  ΚΟΣΜΗΜΑ  της  ΝΟΜΙΚΗΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ >> , δεν ήταν δικό μου , αλλά της τέως δικηγόρου του Δήμου ΛΟΥΜΑΚΗΣ Σταματίνας , η οποία  σε ένορκη κατάθεσή  , που έδωσε σε βάρος μου , από τις εκατοντάδες που έχει δώσει ,  απορούσε πως εγώ τολμούσα να αντιπαρατεθώ με τον κ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ , <<το κόσμημα της Νομικής Επιστήμης >> . Αν αυτός είναι το κόσμημα , ας μου πει κάποιος τι είναι και ποιος ο τενεκές και μάλιστα ο ξεγάνωτος .

 

                              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ