Λαμπρή η εορτή του προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή

Η μνήμη του Προφήτου Ηλία και συγκεκριμένα η μνήμη της εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεώς του εορτάζεται από την Εκκλησία μας στις 20 Ιουλίου.

Λαμπρή γιορτή για τη συνοικία του Τσακού με τριήμερη πανήγυρις, που περιλαμβάνει θείες λειτουργίες, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Ενοριακού Κέντρου Διακονίας καθώς και Έκθεση Αγιογραφίας & Ζωγραφικής.

Τελέστηκε εχθές (19/7/13) ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Μητροπολίτου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου και ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του προφήτου και των Ιερών λειψάνων των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Αικατερίνης στους δρόμους της συνοικίας γύρω από τον Ιερό Ναό.

Πλήθος πιστών προσήλθαν αρχικά για προσκύνημα στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια ακολούθησαν την εικόνα στη λιτάνευση μέχρι την επιστροφή της.

Παράλληλα στο Πνευματικό Κέντρο πλησίον του Ιερού Ναού λειτουργεί Έκθεση των έργων των μαθητών Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της ενοριακής Λαϊκής Εστίας του Ι.Ν. πρ. Ηλία.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.