ΕΙΔΗΣΗ: Και η Αγίου Ιωάννου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ!

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, το έργο της οδού Αγίου Ιωάννου εντάχθηκε τελικά  στο ΕΣΠΑ, κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά. Αυτό σημαίνει ότι οι 900.000 ευρώ που θα πληρώνονταν από το Ταμείο τουΔήμου (ίδιοι πόροι), θα παραμείνουν σ΄αυτό για να διατεθούν σε άλλα έργα.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου. Το έργο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, είχε μελετηθεί και δημοπρατηθεί επί Δημαρχίας του κ. Γιαννακόπουλου με πρόβλεψη να κατασκευασθεί με ίδιους πόρους (χρήματα του Δήμου). Οι πληροφορίες μας λένε ότι ελλείψει χρημάτων στο Ταμείο δεν ξεκίνησε επί Δημαρχίας Γιαννακόπουλου, ούτε και στην αρχή της θητείας Ζορμπά. Ο νυν Δήμαρχος κ. Ζορμπάς αφού  εξοικονόμησε ένα μεγάλο μέρος του ποσού που απαιτούνταν, ξεκίνησε το έργο. Ταυτόχρονα, με προσπάθειές του, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος εξοικονόμησε άλλο 1.400.000 Ευρώ. Μπορεί να κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι δεν είναι καλός στα “επικοινωνιακά” τερτίπια όπως  άλλοι, αλλά στα έργα και στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, δεν πιάνεται.

Προκύπτουν όμως και κάποιες απορίες. πώς δημοπρατούνταν έργα χωρίς να υπάρχουν χρήματα στο Ταμείο; Και γιατί η προηγούμενη Διοίκηση δεν έκανε ενέργειες για να εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ και να εξοικονομήσει ο Δήμος χρήματα;