Συνάντηση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με τον πρόεδρο της “ΔΡΑΣ.Ε”

Η συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά με τον Πρόεδρο Δ.Σ της Μη Κυβερνητικής Εθελοντικής Οργάνωσης «Δράσεις Εθελοντών»( ΔΡΑΣ.Ε), κ. Αυγουστίνου Κάτσαρη, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου 2013 στο Δημαρχείο, επισφράγισε τη σύμπραξη του Δήμου μας με την ΔΡΑΣ.Ε για την υλοποίηση της πράξης «ΔΡΑΣ.Ε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Η πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα υποβλήθηκε από κοινού με τον Δήμο Παλλήνης και μετά την αξιολόγησή της από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων ακολούθησε η έγκριση της υλοποίησής της.

Πρόκειται για πρόγραμμα πρόσληψης (29 συνολικά ατόμων,16 εκ των οποίων για το Δήμο Αγίας Παρασκευής ), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 24 μηνών, για την υλοποίηση προγράμματος «ΔΡΑΣ.Ε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Τα άτομα αυτά αποτελούν επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό το οποίο θα απασχοληθεί στο Δίκτυο Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης του φαινόμενου της Φτώχειας των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παλλήνης.

Το στελεχιακό δυναμικό που θα επιλεγεί με διαδικασία αξιολόγησης ΑΣΕΠ και συνακόλουθα με μοριοδότηση θα στελεχώσει σε ότι αφορά το Δήμο Αγίας Παρασκευής,

• Το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο εξυπηρετεί 200 περίπου οικογένειες

• Το Κοινωνικό Φαρμακείο –συγκέντρωση φαρμάκων και διανομή τους σε δημότες που είναι ανασφάλιστοι

• Το Γραφείο Διαμεσολάβησης -πρόκειται για παρεχόμενες από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης & πληροφόρησης

• Τη Δομή Παροχής Συσσιτίων (ημερήσια διανομή κατ’ οίκον) προς 100 περίπου απόρους και ανήμπορους συμπολίτες μας

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διασφάλιση της στελέχωσης με ειδικευμένο προσωπικό των παραπάνω κοινωνικών θεσμών του Δήμου μας που έχουν ως στόχο την στήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων της τοπικής κοινωνίας.

Τόνισε επίσης ότι, στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, με όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό 16 νέοι άνεργοι να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην εργασία, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Για να δείτε την ανακοίνωση της ΔΡΑΣ.Ε κάντε κλικ
εδώ