Τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στη Μονή του Αη-Γιάννη στον Υμηττό

monastiri Ag

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν απόψε με κατάνυξη στον Υμηττό και συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εν όψει της αυριανής εορτής (29 Αυγούστου) επί τη μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου & Βαπτιστού.

Τον  Πανηγυρικό Εσπερινό εκήρυξε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσία της Καθηγουμένης της Μονής Ταβιθάς μοναχής και της συνοδείας αυτής. Χοροστάτησαν οι ιερείς  π. Σταύρος Γούλας, Αρχιμ. π. Νικόλαος Χατζηγιαννόγλου, π. Λάμπρος Τσάκαλος, π. Θεόδωρος Αηδονόπουλος και π. Δημήτριος Ντούνης.

Ζωντάνεψε απόψε η Μονή και ο αύλιος χώρος γέμισε με πιστούς κάθε ηλικίας από το Δήμο Αγίας Παρασκευής αλλά και όμορους Δήμους.

Τον εορτασμό  τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Σταθόπουλος και Κώστας Κουβόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος,  Γιάννης Σιδέρης και Ελένη Δάβαρη, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ  κ. Σπύρος Παπασπύρος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανεγέρσεως του ΙΝ Αγ. Αναργύρων κ. Αρβανιτάκης και το μέλος του ΔΣ του συλλόγου Τσακού κ. Δημήτρης Μπεθάνης.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης Δάβαρης και ο Αντιδήμαρχος  Γλυκών Νερών κ. Θανάσης Σταύρος.

Η ιστοσελίδα www.aparaskevi-images.gr μας πάντα παρούσα στις κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις της πόλης, τίμησε και τον Αη Γιάννη που στέκει ψηλά στον Υμηττό. Το φωτογραφικό μας υλικό είναι  από τον αύλιο χώρο της Μονής.