Ποιά είναι πραγματικά η σημερινή πολιτική αξία του κ. Γιαννακόπουλου;

MAZI-GiannakopoulosΤης Λένας Μαρκή

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν, ο εκλογικός πυρετός ανεβαίνει και τα ερωτηματικά πληθαίνουν. Έπειτα μάλιστα από τις αλλαγές που αναμένονται στην εκλογική διαδικασία ο πολιτικός χάρτης είναι λίγο ασταθής …

Παρόλα αυτά οι δημοτικές παρατάξεις συνεχίζουν να υπάρχουν και αρχίζουν να ανασυντάσσονται, να μετριούνται και να προσπαθούν να βρουν ισορροπίες.

Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής τα βλέμματα στρέφονται τόσο στους νυν όσο  και στους πρώην, οι οποίοι προχωρούν προς το νήμα ελαφρώς πληγωμένοι.

Οι «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» μετά την αποχώρηση τριών αξιόλογων στελεχών, συνεχίζουν την πορεία τους με τον Βασίλη Γιαννακόπουλο στο τιμόνι, έχοντας ακόμα την ικανότητα να παρακάμπτουν σκοπέλους. Ξεχνούν τις κομματικές τοποθετήσεις και όπως υποδεικνύει και η ονομασία τους, επιθυμούν όλοι ΜΑΖΙ οι δημότες να ενεργήσουν για το καλό της πόλης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής τους.

Ο κ. Γιαννακόπουλος κουβαλώντας την πείρα των 6 χρόνων στην Δημαρχιακή καρέκλα καταφέρνει να διατηρεί ενωμένη την παράταξη και να την προετοιμάζει για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Έχει τα προσόντα να είναι κοντά στους ανθρώπους τόσο της παράταξης, όσο και τους δημότες. Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν και οι αντίθετες εσωτερικές φωνές, οι φωνές εκείνες που διακαώς επιζητούν την αναρρίχηση στην ιεραρχία, όμως κατά την προσωπική μου άποψη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των «ΜΑΖΙ» είναι ο Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Πιάνοντας το πνεύμα των καιρών ο κ. Γιαννακόπουλος πραγματοποιεί μια στροφή στα παραταξιακά δεδομένα. Παρότι όλοι γνωρίζουμε τις βαθιές σχέσεις της παράταξης με το ΠΑΣΟΚ, παρατηρούμε ότι πλέον ακολουθεί μια πολιτική ανοίγματος και προσέγγισης  άλλων χώρων διαφόρων χρωματικών αποχρώσεων. (Ακολουθείται άραγε μια αντιμνημονιακή πολιτική ή υπάρχει σύμπνοια;). Το αν θα ωφελήσει η κίνηση αυτή θα φανεί στο μέλλον. Ο δρόμος προς τις δημοτικές εκλογές είναι βέβαιο ότι θα είναι ανηφορικός για όλους. Με τα νέα δεδομένα  κύριο λόγο θα παίζει η αναγνωρισιμότητα, γεγονός που αποτελεί άσσο στο μανίκι του κ. Γιαννακόπουλου, όμως μετά από μια σχετική απραγία που ακολούθησε τις εκλογές του 2010, τώρα θα πρέπει να σπιντάρει για να καλύψει την απόσταση.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι στο διάστημα των τελευταίων χρόνων ο κ. Γιαννακόπουλος δέχτηκε πολλές επιθέσεις και σοβαρές κατηγορίες. Αλήθειες ή θεωρίες συνομωσίας; Δεν θα πάρω θέση σ’ αυτό,  κριτής ας είναι η δικαιοσύνη, αλλά μέχρι να αποφανθεί αυτή  οφείλω  να σεβαστώ το άρθρο 6, παρ. 2  της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπου αναφέρεται ότι: «κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

Μέχρι στιγμής τον παρακολουθούμε να προσφέρει τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο και σε άτομα της τρίτης ηλικίας, να είναι παρών σε όποιο σημείο της πόλης παρουσιάζεται πρόβλημα και για πολλούς συνδημότες μας να είναι  απλά «ο Βασίλης».

Για να δούμε λοιπόν «ο Βασίλης» τι επιλογές και τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει για τον ερχόμενο Μάιο! Τι σχήμα θα κατεβάσει και ποιοι θα είναι αυτοί που θα τον ακολουθήσουν τελικά; Ένα προαίσθημα μου λέει ότι θα έχουμε αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις τολμώ να πω, αν και σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα.

lena1

 

.