Γιαννακόπουλος: το λάθος του Ζορμπά για την απευθείας ανάθεση 233.000,00€ μέσα στον Αύγουστο

MAZI-Giannakopoulos

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως ο κ Ζορμπάς έχει καταφέρει να μη μας εκπλήσσει πλέον σε τίποτε καθώς αυτός και η διοίκησή του εξελίσσονται σε άρχοντες των απευθείας αναθέσεων με συνοπτικότατες διαδικασίες.

Τελευταία αυτή για το Γιαβάσειο. Παρά το γεγονός ότι είχαμε ευχηθεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο καλό καλοκαίρι, ο Δήμαρχος συγκάλεσε κατεπείγουσα (!) οικονομική επιτροπή στις 2 Αυγούστου για να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση εργολαβίας περίπου 233.000,00 ευρώ για εργασίες ασφαλείας στο κτίριο.

Μάλιστα για να καλύψει τις όποιες σκιές, κατηγόρησε την ίδια ημέρα πάλι με ανακοίνωση την αντιπολίτευση ότι απουσίασε λέγοντας αναλήθειες καθώς ο δημοτικός μας σύμβουλος Κώστας Κρητικίδης έδωσε το παρόν αλλά κατήγγειλε τη συνεδρίαση καθώς όλα τα θέματά της ήταν γνωστά από μήνες και θα μπορούσαν να είχαν λυθεί. Τελικά ανήμερα του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου αποφάσισε να …σώσει την κατάσταση.

Τα προβλήματα του Γιαβάσειου είναι γνωστά από καιρό ενώ η τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε τον Ιούνιο. Γιατί τόσους μήνες η δημοτική αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτε; Γιατί περίμενε να μπει ο Αύγουστος; Για ποιο λόγο δεν κινήθηκε νωρίτερα ώστε να γίνει ένας σωστός διαγωνισμός; Πώς προέκυψε ο συγκεκριμένος ανάδοχος; Ο κος Αλεφαντής αναφέρθηκε σε αλληλογραφία του δήμου από τις αρχές Ιουλίου με το μετέπειτα εργολάβο. Τι σημαίνει αυτό; Ο κ Αλεφαντής αναφέρθηκε ακόμα στην ύπαρξη ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση και ανοικοδόμηση του κτηρίου με προφανή οφέλη για το Δήμο. Εντούτοις ο κ. Ζορμπάς χρεώνει τους δημότες με 233.000,00 ευρώ τη μεγαλύτερη απευθείας ανάθεση που έγινε ποτέ στην πόλη!

Γιατί;

Τέθηκαν και άλλα ζητήματα αλλά αντί για απαντήσεις υπήρξαν λοιδορίες και εξυπνακισμοί από πλευράς κ Ζορμπά. Αυτό είναι το επίπεδο που θέλουν οι δημότες από τον επικεφαλής του Δήμου; Προφανώς όχι.

Και τέλος τι απέγινε η γενναία έκπτωση που ζητούσε ο κ Ζορμπάς από τον εργολάβο και το δήλωνε στην ανακοίνωσή του; Πήγε και αυτή διακοπές μιας και ο εργολάβος έδωσε μόλις 2%; Ή μήπως θεωρεί το 2% γενναία έκπτωση;

Για το δημότη η αφέλεια είναι το ίδιο επικίνδυνη και δαπανηρή με το δόλο κε Ζορμπά.

Δημοτική Παράταξη

ΜΑΖΙ  Για την Αγια Παρασκευή

Επικεφαλής

Βασίλης Γιαννακόπουλος