Τα παιδιά χειροκρότησαν και διασκέδασαν με την “Χώρα των πουλιών”

xwra pouliwn copy

Η χαρά των παιδιών ήταν το κυρίαρχο στοιχείο απόψε στην παράσταση του 6ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην πόλη μας. Αιτία μια παράσταση για παιδιά που απόλαυσαν όμως και οι γονείς.

“Η χώρα των πουλιών” είναι μια διασκευή της απολαυστικής κωμωδίας του Αριστοφάνη “Όρνιθες” από τον Γιάννη Καλατζόπουλο, ο οποίος κάνει και τη σκηνοθεσία. Το έργο παρουσιάστηκε από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “Ρενδία Λέξις” του Δήμου Νίκαιας – Ι. Ρέντη.

Χορός, τραγούδια και αστείοι, αλλά και έξυπνοι διάλογοι  τράβηξαν την προσοχή των παιδιών που πλημμύρησαν το θέατρο στο πολιτιστικό πάρκο τη Αγίας Παρασκευής και γέμισαν το χώρο με χειροκροτήματα.

Έναν καιρό και μια φορά λοιπόν … Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, απογοητευμένοι από την κατάσταση στην Αθήνα – τα σκάνδαλα, τα χρέη, τις μίζες, το άθλιο περιβάλλον – ξεκινούν ένα ταξίδι σε αναζήτηση της ιδανικής πολιτείας. Ζητούν την βοήθεια του Έποπα, του τσαλαπετεινού (που ήταν κάποτε άνθρωπος κι αυτός) και μαζί πείθουν τα πουλιά να δημιουργήσουν μια καινούργια δική τους πολιτεία. Μια πολιτεία που θα βρίσκεται ανάμεσα στις πολιτείες των ανθρώπων και των ολύμπιων θεών! Η Νεφελοκοκκυγία – όπως την ονομάζουν – είναι μια πολιτεία ονειρεμένη χωρίς σκοτούρες, βάσανα και στεναχώριες. Το νέο μαθαίνεται και κόσμος πολύς καταφθάνει από την Αθήνα: ένα κοράκι που κάνει τον ιερέα, ένας γεωμέτρης για να μετρήσει τον αέρα, μια ψηφισματοπώλις για να πουλήσει νόμους και άλλοι πολλοί τεμπέληδες και απατεώνες με στόχο να τα ’κονομήσουν. Τα πουλιά τους διώχνουν όλους κακήν κακώς. Ακόμα και την θεά Ίριδα, κόρη και απεσταλμένη του Δία, που ζητά να γκρεμιστεί το τείχος της Νεφελοκοκκυγίας για να κάνουν ελεύθερα θυσίες οι άνθρωποι και πάλι στους Θεούς. Θα καταφέρει όμως άραγε η ονειρεμένη πολιτεία να αντέξει τη ζήλια των ανθρώπων και των Θεών;