Σοβαρότης: Έννοια εν ανεπαρκεία… Του Σπύρου Παπασπύρου

Παρ΄ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, οκτώ περίπου μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές, φαίνεται ότι το άγχος (της «επικοινωνιακής πολιτικής») έχει καταλάβει κάποιους υποψηφίους Δημάρχους της Πόλεώς μας.Papaspiros S.
Σήμερα, η ιστοσελίδα «Agia Paraskevi Guide» δημοσίευσε μια είδηση με τίτλο «Βόμβα Σταθόπουλου: Υπάρχουν πληροφορίες ότι κλείνει το ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής». Την είδηση αυτή υποθέτω ότι αλίευσε από την προσωπική σελίδα του κ. Σταθόπουλου στο «Fb». Λέω ότι υποθέτω, γιατί ακόμη με έχει «μπλοκαρισμένο» και δεν μπορώ να διαβάσω τί γράφει. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι αυτό το θέμα. Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Σταθόπουλου, από «έγκυρη πηγή» πληροφορήθηκε ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα κλείσουν το ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής και οι λειτουργίες του θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Βριλήσσια. Προφορικώς δε, ζητά την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ας πάρουμε την περίπτωση οι πληροφορίες του αυτές να ήταν όντως έγκυρες. Είναι σοβαρή αυτή η αντιμετώπιση, ενός τόσο σοβαρού θέματος από ένα επικεφαλής Παρατάξεως και υποψήφιο Δήμαρχο; Με μιια ανάρτηση στο «Fb»; Δεν θα έπρεπε πρώτα να είναι βέβαιος για τις πληροφορίες του; Να τις διασταυρώσει; Δεν θα έπρεπε στην συνέχεια να ενημερώσει ΑΜΕΣΩΣ τον Δήμαρχο και τους άλλους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων; Σαφώς και ναι αλλά υποθέτω ότι το έκανε για να δείξει ότι ενημερώθηκε πρώτος ενώ όλοι οι άλλοι «εκάθευδον τον ύπνον του δικαίου»… Ανεξαρτήτως αν με την ανάρτηση και την «έγκυρη» αυτή πληροφορία του, έσπερνε τον πανικό στον κόσμο. Αυτό όμως δεν μετρά μπροστά στο «πολιτικό όφελος» της πρωτιάς…
Στην συνέχεια ο κ. Γιαννακόπουλος εκδίδει ανακοίνωση, με την οποία μας πληροφορεί ότι κατέθεσε γραπτό αίτημα για την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με την ανακοίνωσή του, δεν μας πληροφορεί από πού προέκυψε το θέμα ΙΚΑ (τρελλός είναι να γράψει ότι το βρήκε από τον κ. Σταθόπουλο;) αλλά κάνει μια προσπάθεια να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τον κ. Σταθόπουλο (αφού στην «πληροφόρηση» ήλθε δεύτερος). Προφορικώς ζητά αυτός την σύγκλιση; Γραπτώς εγώ! Ιδού και ο αριθμός πρωτοκόλλου!
Έχει όμως και συνέχεια. Η ιστοσελίδα «Αgia Paraskevi-Guide», που είχε σπεύσει να προβάλει την (άνευ γομώσεως) «βόμβα Σταθόπουλου» χωρίς κανέναν έλεγχο για την εγκυρότητά της, «μαζεύει» τα πράγματα με νέο δημοσίευμα, αφού τόσο ο (απών στο εξωτερικό) Δήμαρχος όσο και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Φώτης Αλεξόπουλος, έπραξαν το αυτονόητο (που κανείς από τους «έγκυρους» πληροφορητές δεν είχε σκεφθεί να κάνει, αφού μάλλον το αυτονόητο ήταν δύσκολο να το σκεφθούν): Πήραν τηλέφωνο ο πρώτος τον Υπουργό Υγείας και ο δεύτερος τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ, οι οποίοι διέψευσαν την σχετική φημολογία. Και προσγείωσαν ανωμάλως τους κ.κ. Γιαννακόπουλο και Σταθόπουλο…
Δεν τελείωσε όμως το ζήτημα εδώ. Η ιστοσελίδα «Agia Paraskevi Guide», επανέρχεται επί του θέματος και με νέα δημοσίευση με τίτλο «Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ!…». Μισό λεπτό, γιατί μπερδευτήκαμε! Ποιό απ΄όλα; Το πρώτο; Ή το δεύτερο; Γιατί μεταξύ τους διαφέρουν. Ακόμη και το τρίτο (η «επιβεβαίωση»), μιλά για φήμες, πληροφορίες, απόψεις κλπ, χωρίς να αναφέρεται τίποτε για την Αγία Παρασκευή. Εν πάση περιπτώσει, στο μόνο που θα συμφωνήσω με τον συντάκτη του «Guide» είναι ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Διότι στους καιρούς που ζούμε, ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα. Αλλά με σύνεση και σοβαρότητα που, όπως φαίνεται από τις ανωτέρω κινήσεις των υποψηφίων Δημάρχων μας, μάλλον θα είναι έννοιες εν ανεπαρκεία στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο.

Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ