ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς επιβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με το ΙΚΑ

CE868607E6412897F227C7C726EA3E79

Μετά τον ντόρο που έγινε τις τελευταίες δύο μέρες για επικείμενη μεταφορά του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν λίγο με τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά μας ενημέρωσε για τα εξής:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος , ενόσω βρισκόνταν στο εξωτερικό, με τον Διευθυντή του ΙΚΑ κ. Κοντό, ο οποίος τυγχάνει και συνδημότης μας, πήρε τη διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα ούτε υπήρξε κάποιο έγγραφο που να αφορά κάτι ανάλογο. Ο κ. Κοντός απέκλεισε την περίπτωση να μεταφερθεί το ΙΚΑ ή γιατροί του σε άλλη μονάδα ή σε άλλο νοσοκομείο και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πρόσφατο άρθρο του δημοτικού συμβούλου κ. Γαβρά αναφέρεται ότι επίκειται κλείσιμο του Αμ. Φλέμινγκ. Η διαβεβαίωση αυτή προήρθε μάλιστα και από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Επίσης ο Δήμαρχος επικοινώνησε σήμερα με την υποδιευθύντρια του ΙΚΑ  η οποία τον ενημέρωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αλεξόπουλο όπου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:Προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα με το ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής και να μην υπάρχει σύγχυση για τους Πολίτες, διευκρινίζω ότι κατόπιν επικοινωνίας μου με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για μεταφορά του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής (Διοικητικές Υπηρεσίες), αντίθετα θα ενισχυθεί με προσωπικό γιατί το ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής είναι Κομβικό Σημείο…
Προσπαθώ να επικοινωνήσω και με Τον ΕΟΠΥΥ για να μάθω και την άποψη του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Για το θέμα …”

Όσον αφορά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, αυτή γίνεται με σκοπό την ενημέρωση ώστε να μην κυκλοφορούν διάφορες ανυπόστατες φήμες και πανικοβάλουν τους δημότες. Στη συνεδρίαση θα παραστούν και γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, για να ενημερώσουν και για ότι αφορά την απεργία τους.

Κατόπιν των παραπάνω και για να μην δημιουργείται κλίμα πανικού και ανασφάλειας των δημοτών θα πρέπει να όσοι ασχολούνται με την πληροφόρηση του κοινού να είναι  πολύ, μα πολύ προσεκτικοί στις διάφορες ανακοινώσεις που κοινοποιούν προς τους απλούς πολίτες και όχι να σπέρνουν ανεξακρίβωτες πληροφορίες.

Ορισμένοι μάλιστα έσπευσαν να κάνουν το θέμα λάστιχο με τις όποιες δικαιολογίες βρήκαν στη στιγμή, εκθέτοντας έτσι όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και αυτούς που όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, κατάφεραν μόνο να κινδυνολογήσουν. Το να στηριζόμαστε σε ένα άρθρο κάποιου δημοσιογράφου δεν μας δίνει το δικαίωμα να διαλύουμε μια ολόκληρη πόλη. Επίσης θα έπρεπε οι ίδιοι  “αλάνθαστοι ενημερωτές” να γνωρίζουν ότι ενημέρωση σημαίνει αντικειμενική πληροφόρηση και όχι ακοπίαστη αναμετάδοση και υποκειμενική προβολή.

Ενημέρωση σημαίνει στοιχεία και όχι υφαρπαγή οποιασδήποτε είδησης κυκλοφορεί σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου ο καθείς γράφει τις προσωπικές του απόψεις ή κάτι που “άκουσε αλλά δεν είδε”.

Σοβαρότερη ευθύνη βέβαια φέρουν τα άτομα που έχουν πολιτική εξέχουσα θέση και που  η άποψη και οι κινήσεις τους έχουν βαρύτητα στην πόλη. Θα πρέπει να προσέχουν το οποιοδήποτε βήμα τους και να μην παρασύρονται εύκολα με αποτέλεσμα να θέτουν τον εαυτό τους σε δύσκολη θέση. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι δημότες της Αγίας Παρασκευής όπως και κάθε άλλου Δήμου δεν ενδιαφέρονται για προβλέψεις αλλά για αποτελέσματα. Για να γίνω πιο σαφής το θέμα δεν θα ήταν η πληροφορία ότι πχ φεύγει μια υπηρεσία, αλλά τι κάνουν για να μην φύγει. Κατ’ εμέ η σωστότερη κίνηση θα ήταν μια πρώτη εξακρίβωση της πληροφορίας και κατόπιν μια σοβαρή ενημέρωση από το Δήμαρχο και τους αρχηγούς των παρατάξεων, αφού είναι σίγουροι για ότι ανακοινώσουν.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι Έλληνες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει, η αβεβαιότητα, τα μνημόνια και η ανεργία έχουν στοιχίσει ζωές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε με τα συναισθήματα κανενός και για κανένα λόγο.

 

.