Κ. Κουβόπουλος: “Από πουθενά δεν προέκυψε ότι υπάρχει ΑΜΕΣΗ εντολή από το Υπουργείο Υγείας μεταφοράς του ΕΟΠΥΥ”

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ                                                                                  Αγία Παρασκευή  19-20-2013
«ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ                       
ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ>

Kouvopoulos K.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες  κυκλοφορούσαν μετ’ επιτάσεως φήμες στην Πόλη μας , ότι το πρώην Ι.Κ.Α. νυν ΕΟΠΥ θα φύγει από εδώ  και θα μεταφερθεί στο καταργηθέν ή υπό κατάργηση Νοσοκομείο <<Αμαλία Φλέμιγκ>> , στα Βριλίσια .

Δυστυχώς πολλοί εξ’ ημών , των Δημοτικών Συμβούλων εννοώ , έπεσαν θύματα της φήμης αυτής και χωρίς να την διασταυρώσουν, έσπευσαν  άλλοι την ανέβασαν στο F.B , ενώ άλλος έστελνε επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του ζητούσε την κατεπείγουσα σύγκληση του Σώματος . Επίσης στην ανεύθυνη αυτή διασπορά των ψευδών ειδήσεων , την φήμη αυτή την υιοθέτησε και μερίς του ηλεκτρονικού τύπου , προκαλώντας ανησυχία και φόβο στους συμπολίτες μας .

Προ της καταστάσεως αυτής , ζήτησα κατ’ αρχάς πληροφορίες από τον Δήμαρχο της Πόλης , περί της αλήθειας ή μη των διαδιδομένων ευρέως ψευδών όπως απεδείχθη αργότερα φημών ή ειδήσεων . Ο Δήμαρχος μου απήντησε ότι  προς το παρόν ουδεμία ένδειξις υφίσταται που να επιβεβαιώνει τον φόβον αυτόν , τον της μεταφοράς δηλαδή του ΕΟΠΥ από την Πόλη μας , στα Βριλίσια . Με διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε κατεπείγουσα συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθούν όσον το δυνατόν εγκυρότερα οι συμπολίτες μας , προς τούτο δε θα καλέσει να ενημερώσουν το Σώμα και ιατροί που υπηρετούν στο εδώ ΕΟΠΥ .

Όντως χθες 18 Σεπτεμβρίου 2013 συνεκλήθη και συνεδρίασε το Σώμα , με κατεπείγουσες διαδικασίες , έχον ως  μοναδικό θέμα την ενημέρωσή μας γύρω από το όργιο των φημών αυτών , με την παρουσία ιατρών που υπηρετούν στο εδώ ΕΟΠΥ. Κατά την διάρκειαν της τετράωρης περίπου διαδικασίας που διήρκεσε η συζήτηση και μετά από την πολύωρη ενημέρωση μας ιδίως από τους παριστάμενους ιατρούς , το απαύγασμα της όλης υποθέσεως πάντα κατά την άποψήν μου πάντα είχε ως εξής :

1.- Από πουθενά δεν προέκυψε ότι υπάρχει ΑΜΕΣΗ εντολή από το Υπουργείο Υγείας μεταφοράς του ΕΟΠΥ από την Πόλη μας  , στο <<Αμαλία Φλέμιγκ> > ή αλλού.

2.- Υφίστανται όντως ενδείξεις ότι μελετάται η εφαρμογή της κινητικότητας και στην περίπτωση αυτή , θα έχει σαν αποτέλεσμα την μεταφορά του .

3.- Έπαψε πλέον ο εδώ ΕΟΠΥ να εξυπηρετεί σε συντριπτικό βαθμό τους ασθενείς που προσέρχονται σε αυτό για περίθαλψη Α βαθμού .

4.- Τείνει πάντα ο ΕΟΠΥ σε όλη την Χώρα από πάροχος σε προσφορά υγείας , να μετατραπεί σε πάροχο αγοραστή υγείας . Δηλαδή σε απλά Ελληνικά αντί να παρέχει υγεία θα την αγοράζει από τους ιδιώτες . Σκεφθείτε πόσα τέτοια μαγαζιά θα στηθούν και ποιοί θα είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες .

5.- Υπάρχει σοβαρή έλλειψη χώρων εξετάσεων των προσερχομένων ασθενών , δηλαδή όπως καταγγέλθηκε στο ίδιο δωμάτιο ο παθολόγος εξετάζει με τον ψυχίατρο !!!.

6.- Αργά αλλά σταθερά και μάλιστα τον τελευταίο καιρό , με γοργούς ρυθμούς καταργούν τις σταθερές δομές του , με σκοπό την αποδόμησή του για την εύκολη διάλυσή του και τέλος

7.- Υπάρχει σοβαρή έλλειψη φαρμακοϊατρικού υλικού , αδυνατούν δε να προβούν σε αιματολογικές εξετάσεις των εξεταζομένων , λόγω ελλείψεως των καταλλήλων μηχανημάτων .

ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΕΣ και ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ
 
Σαφώς προκύπτει εξ’ όλων αυτών , ότι στην φάση αυτή και προς το παρόν , δεν υπάρχει σχέδιο μεταφοράς του από την Πόλη .

Σαφώς προκύπτει , ότι έχει δρομολογηθεί η παροχή της υγείας των εχόντων ανάγκη ιατρικής ή νοσοκομειακής περιθάλψεως , να λαμβάνεται από τις ιδιωτικές κλινικές . Απλά μεταβιβάζουν την υγεία στους ιδιώτες !!!

Μετά ταύτα το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ απεφάσισε την προσεχή ΤΕΤΑΡΤΗ 26-09-2013 να συνεδριάσει έξω από τον ΕΟΠΥ δηλώνοντας ταυτοχρόνως την αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη απόφασή του με κάθε τρόπο να προστατέψει την μελλοντική (:) μεταφορά του ΕΟΠΥ από την Πόλη μας .

ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΕΣ και ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

Κάνω έκκληση σε ΟΛΟΥΣ  και ΟΛΕΣ σας , όσον το δυνατόν περισσότεροι να είσθε εκεί και να ενώσετε τις φωνές σας , με τι δικές μας , με σκοπό και στόχο να αγωνισθούμε για ένα καλύτερο αύριο και δικό μας αλλά κυριώτερα των παιδιών μας .

ΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ .

                                   Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ