Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Saint-Brieuc

ADELF7

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου του Saint-Brieuc κ.Bruno Joncour, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο της ίδιας Επιτροπής κα. Άννα Στεργίου μετέβησαν στο Saint-Brieuc για να παραστούν στον εορτασμό της επετείου των 40 χρόνων αδελφοποίησης του Aberystwyth(Ουαλίας) με την πόλη του Saint-Brieuc.

Τις αντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων πόλεων, υποδέχθηκε κατά την άφιξή τους στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στις οποίες παρέστησαν οι Δήμαρχοι του Saint-Brieuc κ. Bruno JONCOUR ,του Aberystwyth (Ουαλία) κα. Wendy MORRIS TWIDDY,του Alsdorf (Γερμανία) κ. Alfred SONDERS και της Αγίας Παρασκευής (Ελλάδα) κ. Βασίλης Ζορμπάς , καθώς και οι Πρόεδροι και αντιπροσωπείες των Επιτροπών Αδελφοποίησης των τεσσάρων πόλεων, χορωδία μικρών μαθητών του σχολείου Sainte-Bernadette τραγούδησε ύμνους της Βρετάνης και της Ουαλίας.

Η τελετή έληξε με Κέλτικους χορούς, από ομάδα 40 χορευτών και μουσικών με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων.

Στον χειμερινό κήπο του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφιών και αποσπασμάτων του τύπου, που χρονολογούνται από την εποχή της αδελφοποίησης με την Ουαλία μέχρι σήμερα.

Τις επόμενες ημέρες , που ήταν και ημέρες εορτασμού της Εθνικής Κληρονομιάς, όλα τα ιστορικά μνημεία ήταν φωτισμένα και η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.
Να σημειωθεί ότι το κτίριο του Δημαρχείου της πόλης συμπεριλαμβάνεται σε αυτά.
Οι αντιπροσωπείες ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Δημαρχείου καθώς και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δημάρχων και των Προέδρων των Επιτροπών Αδελφοποίησης με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Saint-Brieuc κ.Yannick Mayeux ,με θέμα το μέλλον των Αδελφοποιήσεων, η οποία κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα οποία ο Δήμαρχος κ. Βασίλης ΖΟΡΜΠΑΣ θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίαση.

Στην αποχαιρετιστήρια βραδιά το λόγο πήραν οι Δήμαρχοι και, αφού ευχαρίστησαν για την υποδοχή και την άψογη φιλοξενία, έκαναν ο κάθε ένας από μια ευχή .

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ευχήθηκε, καταχειροκροτούμενος, όλοι να εργαστούμε για την Ευρώπη των Λαών και όχι των Τραπεζών.

Το εορταστικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη της
Περιφέρειας της Βρετάνης και της Νομαρχίας του Cotes d’Armor.