Συνάντηση του Αντ/χη Β/Τ Κ. Μανιάτη με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Β/Τ, για τη λειτουργία των καταστημάτων

DSC00282

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης πραγματοποίησε χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, συνάντηση στο γραφείο του, με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών με αντικείμενο το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στη συνάντηση του με τους Δημάρχους υποστήριξε: «Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων, επτά Κυριακές το χρόνο, υπό τις εξής προϋποθέσεις: να μην υπερβαίνουν τα250 τετραγωνικά μέτρα, να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης, να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά χωριά.

Σήμερα που η Χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, το γενικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην αναθέρμανση της οικονομίας αλλά αντίθετα θα οδηγήσει σε λουκέτο τη μικρή και μεσαία επιχείρηση καθώς η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει δραστικά μειωθεί.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, δίνουμε έμφαση στο θέμα της πάταξης του παραεμπορίου και εξετάζουμε, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, τρόπους αντιμετώπισης του, ιδιαίτερα τώρα που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, έχει ήδη προτείνει τη δημιουργία Περιφερειακής Αστυνομίας , η οποία εκτός από την πάταξη του παραεμπορίου θα έχει και αρμοδιότητα να πραγματοποιεί και παρεμβατικές πράξεις για την προστασία του περιβάλλοντος . Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την άμεση στελέχωση των κλιμακίων ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου ώστε να πραγματοποιούνται ουσιαστικοί έλεγχοι και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και στην πάταξη της φοροδιαφυγής».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Δήμαρχοι: Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, Παπάγου- Χολαργού Βασίλης Ξύδης, Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Βριλησσίων Κων/νος Ιωαννίδης, Κηφισιάς Νικόλαος Χιωτάκης. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Πεντέλης και Λυκόβρυσης- Πεύκης.