Ένοχη απάντηση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού Β.Ξύδη για την χωματερή στο λόφο Τσακού

ΕΝΟΧΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Β. ΞΥΔΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ

IMG_0905

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ έχοντας μετατρέψει τμήμα του λατομείου του λόφου Τσακού σε επαφή με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, αλλά και το αλσύλιο και τις κατοικίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε ανεξέλεγκτη χωματερή εναπόθεσης και μεταφόρτωσης απορριμάτων.

Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια είναι προφανείς. Αρχές του καλοκαιριού μάλιστα, εκδηλώθηκε πυρκαιά χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί.

Το θέμα έθεσα σε διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής με την μορφή ενημέρωσης και ερώτησης για τις απαιτούμενες ενέργειες της Διοίκησης, οι οποίες ‘’εξαντλήθηκαν’’ με επιστολή Δημάρχου προς Δήμαρχο…

Απευθύνθηκα προσωπικά σε δύο αντιδημάρχους του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και συνέχισα με επιστολή προς την Διοίκηση (αρ. πρ. 21237\26. 06. 2013) θέτοντας το ζήτημα και καταλήγοντας : «Αιτούμε και καλώ άμεσα να σταματήσετε τις παράνομες δραστηριότητες, να καθαρίσετε και να αποκαταστήσετε τον ευρύτερο χώρο»

Αντί της απάντησης που θα άρμοζε στη θέση ευθύνης του, ο Δήμαρχος κ. Β. Ξύδης στην απάντησή του (Απάντηση σε επιστολή, αρ. πρ. 21237\4. 7. 2013) αντιπαρέρχεται την ουσία της καταγγελίας μου και των ευθυνών του, αναληθώς απαντά πως ότι αναφέρω « …δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, … ο Δήμος ουδέποτε προχώρησε σε εναπόθεση απορριμάτων…» (πρόσφατη φωτογραφία που επισυνάπτω τον διαψεύδει), υποτιμά και ειρωνεύεται όπως δεν αρμόζει σε έναν δήμαρχο, «…η άκρως επικριτική επιστολή … ανάρμοστο περιεχόμενο και ύφος… δεν χρήζει σοβαρής εξέτασης…» και απειλεί «..να είστε πιο προσεκτικός στο ύφος και τις εκφράσεις σας…».Τέλος με «βάζει στη θέση μου» αποκαλώντας με «..απλό μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΠΑΥ ενώ εμείς (ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού) είμαστε ιδρυτικά μέλη του…».

Δεν έχει σημασία το ότι ήμουν ένας από τους τρείς αντιδημάρχους που το 1991 επί ένα χρόνο εργαζόμασταν και συμβάλλαμε στο να ιδρυθεί ο ΣΠΑΥ στη δράση του οποίου συμβάλλω επί χρόνια πάντα σαν απλό μέλος είτε στο Δ.Σ. είτα στην Ε.Ε. Σημασία έχει πως όλα αυτά τα χρόνια που πολλοί παλεύουμε για την διάσωση του Υμηττού, ο κ. Β. Ξύδης είτε ‘’συνομιλούσε’’ με το ΥΠΕΧΩΔΕ για ανταποδοτικά (περιφεριακή Υμηττού), είτε επέκτεινε σε βάρος του δάσους το κοιμητήριο, είτε έδινε άδεια λειτουργείας στο tennis club,όταν γνώριζε πως έχει κριθεί παράνομο και κατεδαφιστέο απο την αρμόδια υπηρεσία της πολεοδομίας. Επειδή ο κ. Ξύδης μου προσάπτει ,κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, πολιτική σκοπιμότητα και «…οφέλη και προβολή,,,» θα μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, ούτε μικροπολιτικά δρούμε, ούτε προσωπικά.

Ανδρέας Γκιζιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου για την προστασία και ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ)

Αγία Παρασκευή, 29 Σεπτέμβρη 2013