Τέλος τα ψέματα! Ήρθε και η επίσημη διαβεβαίωση υπουργού για το ΙΚΑ δεν φεύγει

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κ. ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ypoyrgos ygeias3092013 004

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς , επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου , το Υπουργείο Υγείας και είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν να λάβει ο Δήμαρχος υπεύθυνη και άμεση ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα της έντονα φημολογούμενης τον τελευταίο καιρό κατάργησης του ΕΟΠΥΥ της Νομαρχιακής Μονάδας Αγίας Παρασκευής, ένα κρίσιμο ζήτημα το οποίο απασχολεί και ανησυχεί έντονα χιλιάδες κάτοικους και δημότες της Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι – δεδομένης της σπουδαιότητας και του κατεπείγοντος χαρακτήρα του θέματος- την συνάντηση αυτή είχε ο Δήμαρχος επισταμένως επιδιώξει από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα ,ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης της ως άνω μονάδας, διαβεβαίωση που είχε επιπροσθέτως λάβει ο Δήμαρχος και από τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό πριν από δεκαπέντε περίπου ημέρες.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι -με κριτήριο την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του θεσμού- το μόνο που συζητείται από την Κυβέρνηση είναι δημιουργία ενός ενιαίου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας με την υπαγωγή του ΕΣΥ στον ΕΟΠΥΥ η αντίστροφα.

Επ΄άυτού, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός αναμένονται τις προσεχείς ημέρες τα πορίσματα και οι προτάσεις δύο διαφορετικών επιτροπών οι οποίες έχουν συσταθεί για αυτό το σκοπό και εργάζονται με κατεύθυνση την παραπάνω στόχευση του Υπουργείου Υγείας.

Ο Δήμαρχος, υπό την πρόσθετη ιδιότητά του ως Ιατρός –Πνευμονολόγος και δεδομένης της πολυετούς εργασιακής του εμπειρίας στα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), μετέφερε στον Υπουργό την πεποίθησή του ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας και εξέφρασε την άποψή του ότι οι Νομαρχιακές Μονάδες θα πρέπει να λειτουργούν και σε εφημερίες παρέχοντας πλήρη και αποτελεσματική πρωτοβάθμια περίθαλψη στους πολίτες.

Ο Υπουργός συντάχθηκε με αυτή την πρόταση και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι σε αυτή ακριβώς την τροχιά κινείται και ο σχεδιασμός του Υπουργείου.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική και γόνιμη συνομιλία και τον ενημέρωσε για την προγραμματισμένη συγκέντρωση της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ Αγίας Παρασκευής κατά την διάρκεια της οποίας θα έχει την ευκαιρία και τη χαρά να μεταφέρει στους πολίτες την διαβεβαίωση του Υπουργού για τη διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ Νομαρχιακής Μονάδας Αγίας Παρασκευής.