Yποκριτές και φαρισαίοι-υπερασπιστές της ηθικής. Του Γιάννη Παύλου

Pavlou GiannisTις τελευταίες μέρες κάποιοι δήθεν αθώοι και άμεμπτοι, αλλά υποκριτές και φαρισαίοι, δήθεν υπερασπιστές της ηθικής και της δεοντολογίας, βάλθηκαν να προστατέψουν δήθεν τους πολίτες αυτής της πόλης και να τους υποδείξουν ποιούς πρέπει ή δεν πρέπει να ψηφίσουν. Ας ακούσουν αυτοί οι κύριοι κι αυτές οι κυρίες ότι κρύβονται πίσω από το μικρότατο δάχτυλό τους, κι ότι όσο και να κρύβονται, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται οι ίδιοι. Το παρελθόν τους μας έχει δείξει ποιός είναι ηθικός και ποιός όχι, ποιός ενδιαφέρεται για το καλό των δημοτών και ποιός για τον εαυτό του και την αρπαχτή του.
Κι αν αυτοί οι κάποιοι, οι τόσο τίμιοι υπερασπιστές του λαού νομίζουν ότι θα καταδεχθώ να απαντήσω στις λασπολογίες τους, στα ψεύδη τους, στους φαρισαϊσμούς τους, τους απαντώ ότι δεν θα τους κάνω τη χάρη να πέσω στο χαμηλό επίπεδό τους.
Κι αν πιστεύουν ότι με τη μικροπολιτική που ασκούν κάνουν καλό στον τόπο τους, τους απαντώ πως το μόνο που καταφέρνουν είναι ν’αδειάζουν την τσέπη τους και να γεμίζουν την τσέπη κάποιων επιτήδειων τιποτένιων.
Κι αν τέλος ελπίζουν με την πορεία που έχουν δείξει ως τώρα στον επαγγελματικό τους τομέα και στην ενασχόλησή τους με τα κοινά ότι στις προσεχείς εκλογές θα κριθούν ως νικηφόροι, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Ο καθένας και η καθεμιά θα κριθεί από το έργο του και όχι από τα λόγια του που δεν είναι παρά συκοφαντίες που δείχνουν το ποιόν του. Φωνάζουν δυνατά γιατί όπως ξέρουμε όλοι, οι ξεγάνωτοι τενεκέδες κάνουν τον μεγαλύτερο θόρυβο, αφού είναι άδειοι, στερούνται περιεχομένου, ποιότητας.
Όσον αφορά εμένα, ας με κρίνουν αυτοί που με γνώρισαν από κοντά, που συνεργάστηκαν μαζί μου, που είδαν το έργο μου, τη δουλειά μου. Σίγουρα δεν μπορούν να μ’αγαπήσουν όλοι. Κάποιους ίσως δυσαρέστησα. Κάποιους ίσως απογοήτευσα. Δεν μπόρεσα να τους ικανοποιήσω όλους. Μπόρεσα όμως να καταφέρω να βοηθήσω πολλούς από αυτούς, να κάνω πολλούς από αυτούς να μ’αγαπήσουν και να χαρούν για το καλό που τους έκανα. Εγώ, τους ευχαριστώ όλους για την ευκαιρία που μου έδωσαν να γνωριστούμε από κοντά και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας είτε συνέπιπταν είτε όχι. Ευχαριστώ αυτούς που στάθηκαν και στέκονται πλάι μου και με στηρίζουν, αντλώ δύναμη από αυτούς. Ευχαριστώ τέλος αυτούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβω τι εστί υπάνθρωπος ή ανθρωπάκος, κι ας μην μ’αγαπήσουν ποτέ. Έτσι με προστατεύουν καλύτερα.
Πολιτικός δεν είμαι, γι’αυτό και δεν υποκρίνομαι. Όποιος μου ζητάει βοήθεια, του την παρέχω, ακόμα κι αν δεν μου την ανταποδίδει. Μου αρκεί η ικανοποίηση της προσφοράς. Κι όσοι θέλουν ας μ’αγαπήσουν. Οι άλλοι ας με μισήσουν. Δεν υποχρεώνω κανέναν, ούτε εκβιάζω, ούτε δωροδοκώ, ούτε υπόσχομαι, ούτε λοιδορώ όπως κάποιοι άλλοι. Και προπαντός δεν πληρώνομαι όπως κάποιο ίσως νομίζουν για τις θέσεις που κατέχω.
Οι αποδοχές μου ως δημοτικός σύμβουλος είναι: ΜΗΔΕΝ!
Ως αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ από το 2004-2013 είναι: ΜΗΔΕΝ!
Ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) επί 10 χρόνια: ΜΗΔΕΝ!
Ως αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ: 176 ευρώ μηνιαίως!
Ως προπονητής, παρ’όλο που εργαζόμουν παλαιότερα και για πολλά χρόνια σε μεγάλα αθλητικά σωματεία και από το 1980 συγκεκριμένα προπονούσα ομάδες Α και Β κατηγορίας, το 2001 ξεκινώντας να προπονώ τα παιδιά του σχολείου μου για να λάβουν μέρος στους σχολικούς αγώνες, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα παιδιά της πόλης μου, να τα μυήσω στον αθλητισμό, να τα βοηθήσω να μάθουν να παίζουν σωστό βόλλεϋ, να μην κινδυνεύουν από τους πειρασμούς της εποχής που τα περιτριγυρίζουν.

Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε οι αποδοχές μου ως προπονητής υποδομών των τοπικών αθλητικών σωματείων δεν συγκρίνονται με εκείνες που έπαιρνα στα μεγάλα αθλητικά σωματεία. Όμως, αυτό δεν με ενδιαφέρει διόλου. Χαίρομαι να βλέπω τα παιδιά χαρούμενα, να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Χαίρομαι να τα αντικρίζω στον δρόμο και να μου ανταποδίδουν το ζεστό χαμόγελό τους ως ένδειξη αναγνώρισης γι’ αυτό που τους προσφέρω.
Τέλος, ευχαριστώ όλους αυτούς που με τιμούν όχι με την ψήφο τους, αλλά με την αγάπη τους. Σ’ αυτούς υποκλίνομαι κι αυτούς υπηρετώ και θα υπηρετώ.

Με τιμή

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Γιάννης Παύλου