Aπάντηση στον Ανδρέα Γκιζιώτη από τον Κώστα Κουβόπουλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμπολίτες Συμπολίτισσες

Στο έγκυρο τοπικό PORTAL- SITE , <Agiaparaskevi images> δημοσιεύθηκε απάντηση της Δημοτικής Παράταξις <<ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>> , που εκπροσωπεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος , στον Δήμο μας , σε δυο ανακοινώσεις μου , σε σχέση με το ψήφισμα που έφεραν στο Δημοτικό μας Συμβούλιο , μετά την άγρια και καταδικαστέα από όλους δολοφονία του Π. Φύσσα .

Η απάντηση αυτή υπογράφεται από δυο συναδέλφους , τον κ. ΓΚΙΖΙΩΤΗ Ανδρέα και τον κ. ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΗ Γεώργιο. Εδώ θεωρώ καθήκον μου , να δηλώσω εκ προοιμίου , ότι τιμώ και σέβομαι και τους δυο , ιδιαίτερα τον κ. ΓΚΙΖΙΩΤΗ , με τον οποίον μας συνδέει γνωριμία δεκάδων ετών . Είναι όμως δεδομένο ότι μας χωρίζει απύθμενο χάος στις Πολιτικές μας ιδεολογίες.

Ας δούμε τώρα γιατί <<ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ>> , από τους δυο αυτούς συναδέλφους . Με κατηγορούν λοιπόν μέσω της απαντητικής αυτής επιστολής των ότι :Kouvopoulos K.

1.- <<….Ο Κ. Κουβόπουλος συνεχίζει τις Εθνικιστικές του αναλύσεις μέσα από έναν <<αντιμνημονιακό λόγο>> , αγανακτισμένου πολίτη κάνοντας μερικά βήματα παραπέρα . Γίνεται κριτής και κατατάσσει εκτός και εντός του <<συνταγματικού τόξου >> κόμματα , υιοθετεί την θεωρία των δυο άκρων αναρωτιέται αμφιβάλλοντας πως <<…ίσως η Χρυσή Αυγή να είναι νεοναζιστικό μόρφωμα όπως το αποκαλούν αν όντως είναι έτσι …>> …..κινδυνολογεί αναφέροντας τρίτο γύρο ….>> .

Και συνεχίζουν υποστηρίζοντας ότι :

2.- <<…Θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην αντιφασιστική μνήμη και στάση του λαού και της νέας γενιάς , όσοι για ιδεολογικούς ή μικροπολιτικούς ή για δήθεν ιστορικούς λόγους ψήφισαν την ανάρτηση του πορτραίτου του δοτού , χουντικού Γ Παπαγιάννη στην θέση του Δημάρχου της Πόλης μας , στην διάρκεια της δικτατορίας …..Για την ιστορία και την γνώση αναφερόμαστε στην συνεδρίαση της 11-01-2012 , όπου με την ανάρτηση συμφώνησαν οι παρατάξεις του Β. Ζορμπά , του Β. Γιαννακόπουλου , του Ι Σταθόπουλου , ο Κ. Κουβόπουλος και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι …>>.

Επ’ αυτών έχω να παρατηρήσω τα κάτωθι :

1.- Μετά πάσης ειλικρινείας σας διαβεβαιώ ότι έχω πραγματικά βαρεθεί να ακούω από στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος , να ισχυρίζονται ότι είναι το μοναδικό Κόμμα , που λέει την αλήθεια , που προστατεύει τους θεσμούς , που υπερασπίζεται τον πολίτη , που αγωνίζεται για τα δίκαιά του , που… , που.. . , που.. Αν ήταν όλα αυτά αληθή , έχουμε μπροστά μας κατά 95% περίπου έναν λαό , τουλάχιστον άνου και ένα μόνο 5% να πιστεύει στις διακηρύξεις του , προφανώς και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το ποσοστό αυτό .

2.- Με <<ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ>> λοιπόν για ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ .

Να τους ερωτήσω αν γνωρίζουν τι εστί ΕΘΝΘΚΙΣΜΟΣ ; Προφανώς δεν θα γνωρίζουν να μου απαντήσουν ή αν μου απαντήσουν θα μου πουν ότι πρόκειται περί ενός είδος φασισμού , τρομοκρατίας, ρατσισμού τραμπουκισμού και δεν ξέρω τι άλλο . Δεν θα τους αδικήσω ιδιαίτερα , διότι σε λίγο καιρό μετά την <<Ρεπουσιάδα>> , που ενέσκυψε και που ανενόχλητη επελαύνει και με την στήριξη των κομμάτων που πιστεύουν στο Ουράνιο και όχι το Συνταγματικό τόξο , η <<ΣΦΑΓΗ της ΣΜΥΡΝΗΣ>> , από τους Τσέτες του Κεμάλ που πραγματοποιήθηκε και με την ανοχή και την στήριξη των Αγγλογάλλων θα ονομάζεται ο <<ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ της ΣΜΥΡΝΗΣ>>, η Αρχαία Ελληνική γλώσσα , που σύμφωνα με την <<Ρεπουσιάδα>> είναι νεκρή γλώσσα και πρέπει να την καταργήσουμε , παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι σε όλες σχεδόν τις ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου το 95% των λέξεών τους ετυμολογικά έλκουν καταγωγή από την Αρχαία Ελληνική γλώσσα , κ.λ.π.

Αλλά αλήθεια ας δούμε τώρα τι εστί ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ .

Η λέξις ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ είναι παράγωγο της Ελληνικής λέξης <<ΕΘΝΟΣ>> , η δε ετυμολογία της έχει ως εξής : [αρχαία Ελληνική έτυμος (αληθινός ) + λέγω = τον έτυμο λόγο , δηλαδή την αληθινή έννοια των λέξεων ] ΕΘΝΟΣ + επίθημα (ισμός) = ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ . Η λέξης δε αυτή χρησιμοποιείται από τους Έλληνες πριν από τα ΟΡΦΙΚΑ .

Εξ άλλου και στον ΌΜΗΡΟ τον 9ο π.Χ. Αιώνα δεν απαντώνται οι φράσεις <<Έθνος λαών >> ; <<Λυκείων μέγα Έθνος >> ; <<Έθνεα πεζών>> ; κ.λ.π. ;

Επίσης και ο ΗΡΟΔΩΤΟΣ ο Αλικαρνασσεύς 5ος π.Χ. Αιώνας , δεν αναφέρει ότι <<ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΌΝ ΟΜΑΙΜΟΝ ΤΕ ΚΑΙ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ>> ; Δηλαδή μεθερμηνευόμενον << ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ , ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΔΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ>> ;

Τέλος για να μην μακρηγορώ τον Εθνικισμό δεν έχουν επικαλεσθεί και πολλοί μεγάλοι και διαπρεπείς Έλληνες στο παρελθόν όπως ο Ίων ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ , ο Κωστής ΠΑΛΑΜΑΣ , ο Αλέξανδρος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και πολλοί άλλοι ;

Αλλά φίλοι μου μήπως και ο ίδιος ο ΣΩΤΗΡΑΣ μας (Ματθ. 28 , 19-20 ) δεν είπε προς τους μαθητάς Του << Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη …>> ;

Τώρα αν αυτός που πιστεύει που σέβεται και τιμά τον Δημιουργό του .
Τώρα αν αυτός που αγαπάει και υπηρετεί την Πατρίδα του μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του και
Τέλος αν αυτός που αγαπάει και προστατεύει την οικογένειά του
ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε καθόλου να με ονόμαζαν έτσι .

3.- Με <<ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ>> εκτός των άλλων ότι κατατάσσω εντός και εκτός του <<Συνταγματικού τόξου>> τα κόμματα .
Κατ’ αρχήν για να κατατάξεις κάπου , κάποιους , πρέπει αυτό το κάπου να υπάρχει . Πιστεύει κανείς από εσάς ή έστω από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας να έχουν την αφελή πεποίθηση και πίστη ότι στην Χώρα μας υπάρχει εν ενεργεία Σύνταγμα ; Προφανώς η απάντησης είναι ένα μεγολοπρεπέστατο ΟΧΙ . Το Σύνταγμα που αυτοί οι ίδιοι το συνέταξαν και το εψήφισαν , χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού , αυτοί οι ίδιοι το έχουν μετατρέψει σε ένα μπακαλόχαρτο . Δεν θα απαριθμήσω τα ΓΙΑΤΙ , όλοι σχεδόν τα γνωρίζουμε και τα βιώνουμε ΕΞΗ (6) ολόκληρα χρόνια τώρα . Επομένως δεν υπάρχει Σύνταγμα και επομένως δεν υπάρχει <<Συνταγματικό τόξο>> . Η λέξης αυτή ανακαλύφθηκε και επιβλήθηκε από τον <<μαέστρο>> της δικομματικής Κυβέρνησης , έναν από τους κυριότερους πολιτικούς που έσπειραν στην Πατρίδα μας τον όλεθρον και την καταστροφή . Εξ’ άλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα Κόμματα που ευρίσκονται στην Βουλή , αλλά και αυτά που ευρίσκονται εκτός αυτής , προκειμένου να λάβουν μέρος στις Εθνικές εκλογές , υποβάλουν δήλωση ότι αποδέχονται το Σύνταγμα .
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω στους πράγματι αγαπητούς συναδέλφους , ότι το ίδιο το Κόμμα τους με τις δηλώσεις του βουλευτού τους κ. Μαϊλη , ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το Σύνταγμα και έθεσαν εαυτούς εκτός του ανύπαρκτου συνταγματικού τόξου και
4.- Με <<ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ>> ότι και εγώ εψήφισα για την ανάρτηση του <<πορτραίτου>> του αείμνηστου Κοινοτάρχου και Δημάρχου της Πόλης ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Γεωργίου , μεταξύ των άλλων συναδέλφων .
Η αλήθεια έχει ως εξής :
Α.- Όντως με εισήγηση δική μου ήλθε θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναρτηθεί μεταξύ των άλλων διατελεσάντων Προέδρων και Δημάρχων αναρτηθέντων φωτογραφιών και η φωτογραφία του αείμνηστου όπως προείπα ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Γεωργίου . Την πρότασή μου αυτή την εστήριξα στο γεγονός ότι ο αποβιώσας Δήμαρχος είχε διατελέσει και αιρετός Πρόεδρος της τότε Κοινότητας της Αγίας Παρασκευής .
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων εδέχθη την εισήγησή μου και όλοι οι παριστάμενοι συνάδελφοι την υπερψήφισαν εκτός των δύο κατηγόρων μου . Περιττό βέβαια να πω ότι η φωτογραφία είχε γίνει της Άρτας το Γεφύρι . Το πρωί την αναρτούσαμε , το βράδυ εξαφανιζόταν . Τουλάχιστον το γεγονός αυτό συνέβη τρεις φορές .
Το γεγονός όμως αυτό καθ’ εαυτό είναι ότι οι αξιότιμοι συνάδελφοι – κατήγοροί μου , δεν απεδέχθησαν ποτέ το αποτέλεσμα μιας προτάσεως που την ψήφισε και την αποδέχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας . Ξέχασαν προφανώς ότι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι ΠΑΝΤΟΤΕ η ΑΡΧΗ της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ . Εκτός αν πιστεύουν σε άλλου είδους Δημοκρατία , γιατί την Δημοκρατία την έχουν κάνει λάστιχο και την τεντώνουν ή όχι κατά το δοκούν όλοι τους . Άλλωστε και το Δικομματικό Πολιτικό Μόρφωμα που μας Κυβερνάει και πλέον δεν ξεπερνούν μαζί το 15%- 20% για Δημοκρατία μιλάει , όταν τώρα πια δεν τολμάει κανείς να ομιλήσει δια τηλεφώνου πολιτικά , ή όταν χτυπάει η πόρτα του σπιτιού σου φοβάσαι ότι έρχονται να σε συλλάβουν , είτε για πολιτικούς , είτε για οικονομικούς λόγους . Ο απόλυτος ζόφος .
Αυτά προς το παρόν και αν χρειασθεί θα επανέλθω .

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ