Μια καταπληκτική “Ημέρα των Συλλόγων” συγκέντρωσε τους δημότες στην κεντρική πλατεία

imera sullogwn copy

Ένα πανηγύρι στήθηκε σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2013, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής με την “Ημέρα των Συλλόγων Αγίας Παρασκευής”. Υλοποιήθηκε μια πολύ όμορφη πρόταση που προήρθε αποκλειστικά από τον Καταναλωτικό Συνεταιρισμό “ΠΑΝΔΩΡΑ” και η οποία υιοθετήθηκε από το Δήμο και συγκέντρωσε όλους τους συλλόγους.

Έτσι στήθηκαν τα περίπτερα τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων, αθλητικών, χορευτικών, εθιμοτυπικών και γονεϊκών. Με καλή διάθεση μας ενημέρωσαν για την προσφορά τους στην πόλη, για τις δράσεις τους την ιστορία τους και για τα προϊόντα του τόπου τους. Ο Τσακός και τα Πευκάκια, οι Αιτωλοακαρνάνες, οι Μεσσήνιοι, οι Κρήτες, οι Μικρασιάτες, οι Επτανήσιοι, οι Ηπειρώτες  και οι Αρκάδες, η SANTA, ο Πήγασος, οι Αχαιοί, η ΚΑΠ, η Ολυμπιάδα ,η ΑΕΑΠ, το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, ο Όμιλος Αντισφαίρισης  και ο ΓΣΑΠ, ο φιλοζωικός, οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, το ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ο Συνεταιρισμός “ΠΑΝΔΩΡΑ”, ο σύλλογος γονέων & φίλων ΑΜΕΑ, ο Διαλεκτικός Όμιλος, οι πρόσκοποι, το Rotary Club,  ο ΔΡΑΣΕ, ο Κοσμάς ο Αιτωλός  ήταν όλοι εκεί. Ζητάμε συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον.

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο και μια ζεστή ημέρα είδαμε φωτογραφίες από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους, από τους αθλητικούς αγώνες, τα κύπελλα που κατέκτησαν και δοκιμάσαμε πίτες, γλυκά και ποτά ελληνικά.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα, πάρα πολλοί συμπολίτες μας με τις οικογένειές τους πέρασαν από την πλατεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και όλα έδειξαν ότι ευχαριστήθηκαν και διασκέδασαν.

Παράλληλα στο μικρό θεατράκι έλαβαν χώρα και διάφορα δρώμενα. Παρακολουθήσαμε μπάσκετ από την ΚΑΠ και τον ΓΣΑΠ, βόλλευ για όλες τις ηλικίες από τον ΠΗΓΑΣΟ (θαυμάσαμε τις διαιτητικές ικανότητες του προέδρου του κ. Αντωνίου), κινήσεις αυτοάμυνας από το σύλλογο φίλων του TAE KWON DO και απολαύσαμε χορούς από το χορευτικό της καταπληκτικής Βασίλως, τους ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και το Λύκειο Ελληνίδων.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανέλαβε την ηχητική κάλυψη και την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής (καρέκλες, τραπέζια, ταμπλό κλπ).

Ο Δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί παράγοντες πέρασαν από την πλατεία και τα περίπτερα των συλλόγων, δεν θα τους αναφέρουμε όμως γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η εκδήλωση ανήκει στους συλλόγους και μόνο. Σήμερα είχαν την τιμητική τους και ο πρώτος λόγος ανήκει σ’ αυτούς, στους ανθρώπους που εθελοντικά καταναλώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για μια καλύτερη πόλη, για τη διαμόρφωση χαρακτήρων και για μια σοβαρή αλλά και ζεστή επικοινωνία των κατοίκων αυτής της πόλης.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την ατμόσφαιρα που επικρατούσε μέχρι το βράδυ, γι’ αυτό θα αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν για μας. Το μόνο που θα συμπληρώσουμε είναι ότι ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση που μας έφερε κοντά τον ένα στον άλλο και ευχόμαστε να επαναληφθεί.

ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ

IMG_9588 copy

IMG_9769 copy