Απάντηση Δημάρχου προς τον Β.Γιαννακόπουλο για την ημέρα των συλλόγων

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία μας η «Ημέρα των Συλλόγων». Μια εκδήλωση που σκοπό είχε να γνωρίσουν οι δημότες τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, το έργο τους και να συσπειρωθούν γύρω από αυτούς . Μια γιορτή συναδέλφωσης.

IMG_2553

Αυτή την ευκαιρία βρήκε ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος για να κυκλοφορήσει μια ανακοίνωση ακραία διχαστική και όχι μόνο. Σε μια προσπάθειά του να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου.
Ο κ. Γιαννακόπουλος, κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας του, είχε δημιουργήσει μια «πελατειακή» σχέση με τα Διοικητικά Συμβούλια κάποιων Συλλόγων. Και χωρίς κανέναν έλεγχο, με μόνο κριτήριο τις φιλικές ή πολιτικές σχέσεις που είχε με αυτούς, τους επιχορηγούσε αφειδώς προκειμένου να έχει καλές σχέσεις μαζί τους, με την λογική της «δεξαμενής ψήφων».Η επί σειρά ετών πολιτική του αυτή, όπως και προηγουμένων Διοικήσεων, οδήγησε σε μια , σε μεγάλο βαθμό, εξάρτηση των Συλλόγων από τις δημοτικές επιχορηγήσεις.
Ως Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι το έργο των Συλλόγων πρέπει να είναι προσφορά προς την Πόλη και όχι μόνο για τα μέλη τους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Σύλλογοι ανταποκρίνονται σ΄αυτό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εάν κάποιες φορές ήρθαμε σε αντιπαράθεση με κάποια Διοικητικά Συμβούλια (και όχι με τους Συλλόγους, όπως θέλει ο κ. Γιαννακόπουλος και άλλοι να «περάσουν»), αυτό έγινε γιατί μπήκαν στον πειρασμό να προτάξουν τα στενότερα «συμφέροντά» τους έναντι του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεργαζόμαστε αλλά ότι δεν υποχωρούμε από αυτό το οποίο έχουμε ταχθεί να υπερασπίσουμε: Το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, μη υπολογίζοντας το όποιο «πολιτικό κόστος» από τις άδικες εναντίον μας επιθέσεις. Εάν αυτό το εκλαμβάνουν ορισμένοι διαφορετικά, δεν είναι δικό μας λάθος.
Όσον αφορά στις επιχορηγήσεις. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι μας, πολλοί Σύλλογοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός τους αλλά με μέτρο και σύνεση. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε ιστορικοί Σύλλογοι με προσφορά να διαλυθούν αλλά δεν υπάρχει και η δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις ανάγκες τους. Γι΄αυτό και οι επιχορηγήσεις προς τους Συλλόγους συνεχίζονται αλλά βρίσκονται περίπου στο 50% των επιχορηγήσεων του 2010 .Τιμούμε τους Συλλόγους και το έργο τους. Αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι ρόλοι είναι διακριτοί. Φαίνεται ότι ο κ. Γιαννακόπουλος επιθυμεί να ενεργοποιήσει και πάλι τις «πελατειακές» του σχέσεις, δημαγωγώντας για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην επικίνδυνη για το δημόσιο συμφέρον πορεία του.
Η θετικότατη ανταπόκριση των Συλλόγων , στην επιτυχημένη εκδήλωση της «Ημέρας των Συλλόγων», διαψεύδει την ανυπόστατη ανακοίνωση του κ. Γιαννακόπουλου και αποδεικνύει την καλή σχέση τους με τον Δήμο.
Τέλος, επειδή μίλησε για «ψεύδη» που αναφέρονται στην ενημερωτική εφημερίδα (αναφέροντάς τη μάλιστα ως «φυλλάδα») που εκδόθηκε από την παράταξή μας, τον καλώ να τα αναφέρει και να τα αντικρούσει με στοιχεία και όχι με ύβρεις. Επειδή δε άφησε υπονοούμενα για «ακριβή έκδοση», τον πληροφορώ ότι η εφημερίδα αυτή τυπώθηκε με έξοδα των στελεχών της παράταξής μας. Θα του υπενθυμίσω, αν το έχει ξεχάσει, ότι όλα τα έντυπα προσωπικής προβολής του καθώς και της προβολής του στον Τύπο, επί Δημαρχίας του πληρώνονταν από το Ταμείο του Δήμου.

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής