Σκληρή απάντηση του Δημάρχου προς τον Γ.Σταθόπουλο για το θέμα του «ΔΡΑΣ.Ε. Αλληλέγγυα»

IMG_2553

Ο κ. Σταθόπουλος έχει επιλέξει να κάνει μια αντιπολίτευση, που δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών που διανύουμε. Μια αντιπολίτευση που έχει κουράσει, αφού κινείται εκτός πραγματικότητας. Όταν δεν φτάνει και ξεπερνάει τα όρια της συκοφαντίας.
Με μια ανακοίνωσή του για το θέμα της επιλογής προσωπικού για το πρόγραμμα «ΔΡΑΣ.Ε. Αλληλέγγυα», ο κ. Σταθόπουλος αναγορεύει τον εαυτό του στη θέση εισαγγελέα και κάνει λόγο για «σκάνδαλο που έχει ήδη αποδειχθεί», ζητά αποκατάσταση της «νομιμότητας» κλπ.
Και αγορεύει, χωρίς ο ίδιος φυσικά να έχει κάνει κάποια έρευνα. Βασιζόμενος σε μια ανακοίνωση του κ. Γαβρά και σε μια αναφορά Δημοτικού Συμβούλου άλλου Δήμου .
Ας δούμε όμως τι ζητούν. Να παρέμβω σε μια διαδικασία διαγωνισμού που έγινε με νόμιμο τρόπο, όχι από τον Δήμο αλλά από άλλον φορέα, όπως παραδέχεται και ο κ. Γαβράς με την δική του ανακοίνωση.
Σε μια διαδικασία στην οποία ο Δήμαρχος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμιά συμμετοχή και δυνατότητα ή επιθυμία παρέμβασης.
Ερωτάται ο κ. Σταθόπουλος: Εάν ήταν Δήμαρχος, θα έκανε παρέμβαση (και τι είδους) σε διαδικασία διαγωνισμού, ανοίγοντας έτσι τον «ασκό του Αιόλου»;
Αυτό που γνωρίζω και θα πρέπει να μάθει και ο κ. Σταθόπουλος, είναι ότι υπάρχουν οι νόμιμες ενέργειες, τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ο κάθε υποψήφιος που δεν πέτυχε στην διαδικασία, ως έχων έννομο συμφέρον. Τον πληροφορώ λοιπόν ότι κανείς δεν είχε υποβάλει ένσταση για τις διαδικασίες που αφορούσαν στο Δήμο μας.
Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο. Και κάτι άλλο που αποδεικνύει το αδιάβλητο του διαγωνισμού και την μη παρέμβασή μου με οποιοδήποτε τρόπο, είναι το γεγονός ότι στους επιτυχόντες ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα συγγενικά πρόσωπα (υποψήφιοι στον διαγωνισμό) δύο στελεχών της Διοίκησης, τα οποία απέτυχαν .
Αυτό το τελευταίο, σαν απάντηση στον κ. Σταθόπουλο και σε άλλους «σκανδαλοθήρες».

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής