Βασίλης Ζορμπάς: “… η υπομονή έχει και τα όριά της”

Ανακοίνωση  Δημάρχου Αγίας Παρασκευής σχετικά με  τις προεκλογικές δαπάνες της Παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Zorbas Bas.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στον τοπικό τύπο  δημοσιεύματα που επιχειρούν να δημιουργήσουν μια ομιχλώδη κατάσταση ,σχετικά με τις προεκλογικές δαπάνες της Παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»,  θα ήθελα να διευκρινίσω το ζήτημα στα κύρια σημεία του.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η Παράταξη «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», πραγματοποίησε μια εκδήλωση-συγκέντρωση υποστηρικτών της.

 Η εκδήλωση αυτή δεν είχε εισιτήριο. Κατά τη διάρκειά της, οι παρευρισκόμενοι συγκέντρωσαν αυτοβούλως  το ποσόν των 3.735,94 ευρώ,  το οποίο προσέφεραν για την ενίσχυση της εκστρατείας της Παράταξης (και που καταμετρήθηκε παρουσία των συγκεντρωμένων και αναφέρθηκε δημοσίως το ύψος του). Το ποσόν αυτό, δεν μπορούσε να κατατεθεί στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, αφού δεν αποτελούσε έσοδο ΑΠΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ούτε φυσικά υπήρχε δυνατότητα να εκδοθούν εκατοντάδες αποδείξεις. Για το λόγο αυτό, δεν μπορούσε να αναφερθεί τυπικά στο Βιβλίο Εσόδων. Άλλωστε δεν υφίσταται τέτοια διαδικασία. Παρ΄όλα αυτά, επειδή το ποσόν αυτό ξοδεύτηκε για προεκλογικό υλικό, η Παράταξή μας το δήλωσε ως έξοδο, ακολουθώντας την διάφανη οδό της δημόσιας παρουσίασης των οικονομικών της. Αν και  γνωρίζαμε  την πιθανότητα της επιβολής προστίμου, προτιμήσαμε να δηλώσουμε το ποσόν από το να το αποκρύψουμε και να το διαθέσουμε αδιαφανώς.

Το ενοίκιο που πληρώσαμε για την ενοικίαση του Εκλογικού μας Κέντρου, ανέρχεται στο ποσόν των 1600 ευρώ για τους δύο μήνες που το νοικιάσαμε και αυτό δηλώσαμε. Πώς θα δηλώναμε 10.000 ευρώ, αφού το κόστος ήταν κατά πολύ μικρότερο;

Η Παράταξη «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», για λόγους Αρχής, ξόδεψε τόσα χρήματα όσα ήταν απαραίτητα για τα απολύτως αναγκαία. Χωρίς περιττά έξοδα προβολής και διαφήμισης.

 Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν αυτοί που δείχνουν τόση «ευαισθησία» στα έξοδα της προεκλογικής μας εκστρατείας, έκαναν μια έρευνα (και παρουσίαζαν τα ευρήματα) για τα έξοδα των «προσφιλών» τους παρατάξεων κατά τα τελευταία 15 χρόνια.  Θα εντυπωσιάζονταν από τις πραγματικές αποκαλύψεις.

Η Παράταξή μου κι εγώ, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και με ζητήματα ηθικής τάξης, γεγονός που  έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ( με συγκεκριμένες μάλιστα πράξεις)  κατά τη διάρκεια άσκησης  της Διοίκησης του Δήμου. Και δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί την εντιμότητα ή την  ακεραιότητά μας, έστω και εμμέσως ή δήθεν σατιρίζοντας.

 Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν, ότι η υπομονή έχει και τα όριά της.

 

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής