Η επιχείρηση “λάσπης” κατέρρευσε σαν “χάρτινος πύργος”

IMG_2553

Θα επιθυμούσα να ενημερώσω τους δημότες για ορισμένες ενέργειες που έχουν λάβει χώρα στο θέμα του “Γιαβάσειου” κληροδοτήματος και οι οποίες όχι μόνο δεν τιμούν αυτούς οι οποίοι προέβησαν σ΄αυτές (γι΄ αυτό και τις κράτησαν έξω από το φως της διάφανης δημοσιότητας) αλλά τελικά έπληξαν τους ίδιους.

Στις 6 Αυγούστου 2013 ψηφίστηκε, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η απευθείας ανάθεση της κατεπείγουσας επισκευής του “Γιαβάσειου“, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας κατάρρευσης που παρουσίαζε το κτίσμα.
Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από την Περιφέρεια ως απολύτως νόμιμη.
Περί τα τέλη Αυγούστου, ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου, για την πρόβλεψη του ποσού που απαιτείτο για τις επισκευές. ΚΑΙ η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από την Περιφέρεια ως απολύτως νόμιμη. Να σημειωθεί ότι καθόλη την χρονική αυτή περίοδο, οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος (αλλά και μερίδα του Τύπου), άφηναν να αιωρούνται δυσφημιστικές και συκοφαντικές σε βάρος μου και σε βάρος της Παράταξής μου κατηγορίες, οι οποίες φυσικά και ήταν ανυπόστατες.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2013, υπεγράφη η σύμβαση με εργολάβο για τις εν λόγω επισκευές. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Κρητικίδης, σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Αλεφαντή και με δικηγόρο τον πρώην Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Παναγούλη, κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ασφαλιστικά μέτρα κατά της αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής.
Η αίτησή τους συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, στο οποίο ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ λόγω αναρμοδιότητας, αφού η αίτηση έπρεπε να κατατεθεί στο Διοικητικό Εφετείο. Να σημειωθεί ότι δεν είχαν ενημερώσει το δικηγόρο τους ότι είχε υπογραφεί σύμβαση και ως εκ τούτου έπρεπε να απευθυνθούν σε άλλο Δικαστήριο. Γεγονός που αποδεικνύει ότι αγνοούν βασικά πράγματα αν και διοίκησαν ή φιλοδοξούν να διοικήσουν τον Δήμο. Πέραν αυτού, στην αίτησή τους αναφέρονται και στην μη αξιοποίηση του ακινήτου έως σήμερα. Πώς ένας τέως Δήμαρχος, ένας πρώην Αντιδήμαρχος και ένας Δημοτικός Σύμβουλος (και πρώην Αντιδήμαρχος) στον οποίο είχε ανατεθεί η μελέτη αξιοποίησής του, δεν γνώριζαν ότι το ακίνητο μέχρι πρόσφατα ήταν προσημειωμένο (για δάνειο για το Κολυμβητήριο) και συνεπώς δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί;

Η επιχείρηση “λάσπης” που είχαν εξαπολύσει οι τρεις αυτοί κύριοι, καθώς και ο κ. Σταθόπουλος και μερίδα του τοπικού Τύπου, κατέρρευσε σαν “χάρτινος πύργος” και τους αφήνει σοβαρά έκθετους στην τοπική μας κοινωνία ως κοινούς συκοφάντες.

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής