Μια πρώτη γνωριμία με τους υποψήφιους για τη Δημαρχιακή καρέκλα της Αγίας Παρασκευής

Με την είσοδο του Νέου Έτους αντιλαμβανόμαστε ότι αρχίζει και ο αγώνας δρόμου για τις Δημοτικές εκλογές του 2014. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωφέλιμο να σας κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τους, μέχρι στιγμής, υποψηφίους για την θέση του Δημάρχου στην Αγία Παρασκευή.

Να διευκρινήσουμε ότι:

-παρουσιάζονται τα βιογραφικά των αρχηγών παρατάξεων που εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές και με τη σειρά που εξελέγησαν

-αναφέρεται για πρώτη φορά ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, ο οποίος είναι ο μόνος που μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει νέα παράταξη με την ονομασία “Αγία Παρασκευή, Μια γενιά μπροστά”, έχει παρουσιάσει στελέχη αυτής και έχει δηλώσει επισήμως την υποψηφιότητά του

-στην περίπτωση του κ. Γιαννακόπουλου αναγράφεται η ονομασία της παράταξης ως ίσχυε τις προηγούμενες εκλογές, γιατί μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο με ποιά ονομασία θα συμμετέχει το 2014.

 

ΖΟΡΜΠΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   (Αγία Παρασκευή η πόλη μας)

Γεννήθηκε στην Ορεινή Ναυπακτία το 1954 και από μικρή ηλικία ,ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις του πατέρα του ως δημοσίου υπαλλήλου, διέμεινε σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.Από το 1975 μέχρι και σήμερα ζει ,εργάζεται και δραστηριοποιείται στην  Αγία Παρασκευή.

Αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας και το 1974 εισήχθηκε  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ,μετέχοντας  στους συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του με ενεργό  δράση στο φοιτητικό κίνημα.

Το διάστημα 1978-1980 εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε.

Μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία  στην Πολεμική Αεροπορία.

Το 1990 απέκτησε την ειδικότητα του Πνευμονολόγου στο Ν.Θ.Θ.Α.

Eργάστηκε στο ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής ως Ιατρός Πνευμονολόγος , για 20 χρόνια μέχρι το 2010 –χρονιά που οι πολίτες την Αγίας Παρασκευής τον τίμησαν με το αξίωμα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής.Παράλληλα, εργάστηκε ως ιδιώτης Ιατρός με Ιατρείο στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής επί 25 χρόνια και επί 10 χρόνια προσέφερε εθελοντική εργασία στα Δημοτικά Ιατρεία.

Το 2001, το ενδιαφέρον του να συμβάλλει πιο ενεργά και να αγωνιστεί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής  στην πόλη που αγαπά και  ζει  για περισσότερα από 35 χρόνια, τον οδήγησε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά .

Το 2002 εξελέγη πρωτεύουσας Δημοτικός Σύμβουλος.

Το 2003-2004 διετέλεσε Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων και του Κ.Α.Π.Η Αγίας Παρασκευής, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ.

Το 2004 -2005 διετέλεσε  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος –Πολιτικής Προστασίας-Καθαριότητας .

Τον Μάιο 2005 παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος και μετά τη διαγραφή του από τον τότε Δήμαρχο, λόγω του ότι υποστήριξε με θάρρος και σθένος τις θέσεις και απόψεις του, ίδρυσε ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος την Δημοτική Παράταξη ΑΚΕΠ (Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών) με κυρίαρχο σύνθημα «Για να χαμογελάσει κάποτε η Κοινωνία πρέπει πρώτα να θυμώσει».

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 διεκδίκησε την ψήφο των συμπολιτών του, εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος και η Δημοτική Παράταξη της οποίας ηγούνταν κατάφερε χωρίς την υποστήριξη κάποιου κομματικού μηχανισμού να συγκεντρώσει το εκλογικό ποσοστό του 7,5%.Από το 2006 μέχρι και το 2010 από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου έδωσε δυναμικά το «παρών» για τα ζητήματα της πόλης, με έντονη και συνεπή παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια, καταθέτοντας  απόψεις, υποστηρίζοντας με τρόπο ξεκάθαρο τις θέσεις του και έχοντας ενεργό συμμετοχή στις δράσεις του Δήμου.

Το 2010, στηριζόμενος κυρίαρχα από την τοπική κοινωνία και με την υποστήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη  Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.Το ψηφοδέλτιο που κατέθεσε στους πολίτες ήταν πολυσυλλεκτικό με διακομματική εκπροσώπηση και συμμετοχή  όλων των πολιτικών χώρων.Ο ίδιος  προσωπικά και η Δημοτική Ομάδα της οποίας ηγείται αγωνίζεται καθημερινά με πρόγραμμα , συνέπεια και κυρίως με διαφάνεια για να υπηρετήσει το όραμα της «Για την Αγία Παρασκευή, την πόλη μας. Μια πόλη που θα αξίζει στους πολίτες της».Ανάμεσα στα κυριότερα επιτεύγματα της μέχρι τώρα θητείας του ως Δημάρχου συγκαταλέγονται:

·         H έμφαση στην Κοινωνική Πολιτική με υλοποίηση δράσεων συμπαράστασης και προσφοράς σε πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης.

·         Η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου σε 3 Ν. Π. Δ. Δ. με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία, τον πληρέστερο έλεγχο και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

·         Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου με περικοπή των αλόγιστων δαπανών και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των δειγμάτων κακοδιαχείρισης από όπου και αν προέρχονταν.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες  τη Δήμητρα-Χαριτίνη, απόφοιτο του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου και την Έλενα, φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου.Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το ψαροντούφεκο και με αγροτικές εργασίες στο κτήμα του στην Εύβοια.

********************

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Μαζί για την Αγία Παρασκευή)

Bas_giannakopoulosΓιος του πρώην Αντιδημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Γιαννακόπουλου, ο οποίος υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αγ. Παρασκευής και γενικός γραμματέας της επί μία δεκαετία, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος έχει εκλεγεί επί τρεις τετραετίες δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παρασκευής στις πρώτες πάντα θέσεις.
Διετέλεσε Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής την περίοδο 2000 – 2002, διαδεχόμενος τον αείμνηστο Σταύρο Κώτση. Επίσης έχει ασκήσει καθήκοντα Αντιδημάρχου επί δημαρχίας του αείμνηστου Σταύρου Κώτση υπεύθυνος για τους τομείς Αθλητισμού και Πολιτισμού. Είναι ο ιδρυτής του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού και πρώτος Πρόεδρός του.
Είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και μέλος της επιτροπής Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας της ΤΕΔΚΝΑ.
Συμμετείχε κατ’ επανάληψη σε Φόρουμ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσφατα ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚΝΑ παρακολούθησε στη Δανία σεμινάριο – ενημέρωση για το εκεί εκπαιδευτικό σύστημα.
Επίσης υπήρξε σύμβουλος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περιφερειακούς δήμους και στη Νομαρχία Αθηνών.
Παράλληλα συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της μόνιμης επιτροπής του Κ.Ο.Κ. του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την αναμόρφωση και προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα και κεκτημένα.
Είναι μέλος της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αγ. Παρασκευής και εξελέγη πρώτος στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων – συνέδρων για το τελευταίο Συνέδριο του κόμματος.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ο Βασ. Γιαννακόπουλος έχει περισσότερα από είκοσι χρόνια συνδικαλιστικής δράσης και παρουσίας, που χαρακτηρίζεται από συνέπεια, αποτελεσματικότητα και καθολική αναγνώριση της συμβολής του στα εργασιακά δρώμενα.
Ξεκίνησε από πολύ νωρίς ως πρόεδρος των εργαζομένων του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργίας, ενώ αργότερα ως υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας διήλθε όλες τις προβλεπόμενες θεσμικά συνδικαλιστικές βαθμίδες του Εθνικού Αερομεταφορέα, πάντοτε με τη ψήφο των συναδέλφων του.
Αρχικά εκλέχθηκε μέλος του Σωματείου Συνοδών Φροντιστών και αργότερα αναδείχθηκε σε αιρετό πρόεδρό του.
Ακολούθως εξελέγη μέλος του Προεδρείου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων (ΟΣΠΑ) και εκπρόσωπος – αντιπρόσωπός της στα συνέδρια της ΓΣΕΕ.
Η κορύφωση της συνδικαλιστικής πορείας του ήταν η εκλογή του, μέσα από καθολική ψηφοφορία 10.000 υπαλλήλων, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας για πέντε χρόνια ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Την ίδια περίοδο διετέλεσε μόνιμος αντιπρόσωπος των εργαζομένων της Ο.Α. στη Διεθνή Επιτροπή Μεταφορών (Ι.Τ.F) στο Λονδίνο και παράλληλα εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις Βρυξέλλες.
Σε πολιτικό επίπεδο ήταν γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Ιπταμένων της Ο.Α.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Σε τοπικό επίπεδο, είναι μέλος του Σωματείου Επιστημόνων Αγίας Παρασκευής, μέλος του Συλλόγου Ζωόφιλων, μέλος του Πνευματικού Κέντρου, μέλος σε εθνικοτοπικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους.
Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος των τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και έχει διατελέσει μέλος σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του Δήμου.
Ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής συνέχισε και προώθησε το ιδιαίτερα ευαίσθητο, χρήσιμο και αποτελεσματικό κοινωνικό πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Παράλληλα υλοποίησε με επιτυχία και το νέο πρόγραμμα “Κοινωνική Μέριμνα” του Δήμου για τους έχοντες τη σχετική ανάγκη πολίτες της πόλης μας.
Στάθηκε με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία και έντονο προσωπικό ενδιαφέρον δίπλα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, διαμορφώνοντας κατάλληλα συγκεκριμένους χώρους του Δήμου για την εν γένει εξυπηρέτησή τους.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΠΟΥΔΕΣ
Ο Βασ. Γιαννακόπουλος είναι πτυχιούχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σχολή Κινηματογραφίας).
Επίσης πτυχιούχος της Σχολής Ιπταμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Παράλληλα παρακολούθησε επί σειρά ετών ολοκληρωμένα σεμινάρια Συναλλακτικής Ανάλυσης Ποιοτικού Μάνατζμεντ, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνίας – Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαίδευσης Ιπτάμενου προσωπικού της Ο.Α.
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά.
Για την δημοτική περίοδο 2007-2010 εξελέγη Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ενώ παράλληλα εξελέγη και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.

Το 2011 εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ.Α. , αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Τ.Α. Είναι μέλος στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων και πρόεδρος της Επιτροπής Διασύνδεσης Δήμων και  Ευρωπαϊκών Περιφερειών της Π.Ε.Δ.Α. Είναι υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Π.Ε.Δ.Α.

********************

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Νίκη για την Αγία Παρασκευή)

Stathopoulos_37261 - ΑντιγραφήO Γιάννης Ευστ. Σταθόπουλος γεννήθηκε 12/2/1954 στην Αρκαδία (Μυγδαλιά – Βαλτεσινίκο Γορτυνίας) από γονείς δασκάλους. Στα Δασκαλικά της Αγ. Παρασκευής, η οικογένεια παραθερίζει τα καλοκαίρια 1964 -1970 και εγκαθίσταται μόνιμα το 1970. Η μητέρα του, υπήρξε η πρώτη Διευθύντρια του 5ου (Χέλμειου) Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής και ο πατέρας του, Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής και Επιθεωρητής Δημ. Σχολείων.
Υπότροφος και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε την ειδικότητα του Μαιευτήρα – Χειρουργού – Γυναικολόγου το 1985. Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Στρατού Ξηράς τα έτη 1979-1981 και έκανε την υπηρεσία Υπαίθρου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Νοσοκομείου King’s College στο Λονδίνο, με διευθυντή τον φημισμένο Ελληνοκύπριο καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.Έχουν δημοσιευθεί εργασίες του σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, υπήρξε ομιλητής σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια και είναι μέλος Ιατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και του Συλλόγου Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής.

Η μεταπολίτευση τον βρίσκει ενεργό στο νεολαιϊστικό κίνημα της Αγ. Παρασκευής και από τότε προκύπτει η σχέση του με μια ολόκληρη γενιά. Έτσι παρακολουθεί συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής (στην αίθουσα πάνω από το καφενείο του Μπάρμπα Γιάννη στην Κεντρική Πλατεία) από το έτος 1976 επί Δημαρχίας Κατσάρα.

Το 1997 ιδρύει με άλλους συμπολίτες την Εταιρεία Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Αγ. Παρασκευής και γίνεται ο πρώτος Πρόεδρός της. Η Εταιρεία εκδίδει, μέχρι σήμερα, το τοπικό περιοδικό γνώμης και έκφρασης ΄΄Εν Αγία Παρασκευή – Παράθυρο στην πόλη΄΄.

Την περίοδο 1996-1997 είναι μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Αγ. Παρασκευής-ΔΗΠΕΑΠ.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής, εκλέγεται μαζί με τον φαρμακοποιό Γερ. Βλάχο, Δημ. Σύμβουλος. Από τότε αρχίζει μια μεγάλη δημόσια παρουσία της Κίνησης στην πολιτική και στην πολιτιστική ζωή της Αγ. Παρασκευής, η οποία ομολογείται πλέον από φίλους και αντιπάλους.

Είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, (ΤΕΔΚΝΑ) και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου τα έτη 2003-2006. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Αγίας Παρασκευής, έχει μετάσχει σε πολλά Συνέδρια για την Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον και έχει αναπτύξει πλούσια αρθρογραφία και δραστηριότητα για την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έλαβε 14% στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 και 17% το 2006. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Συνεργασία Πολιτών διευρύνεται σημαντικά και ο συνδυασμός ονομάζεται  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή που στις Δημ. εκλογές του 2010 λαμβάνει 25% εκλέγοντας 4 Δημοτικούς Συμβούλους: Γιάννης Σταθόπουλος-Γεράσιμος Βλάχος-Γιάννης Σιδέρης και Ζωή Φωτεινού.

********************

ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ (Λαϊκή Συσπείρωση)

Κατάγομαι από την Θίσβη Βοιωτίας, γεννήθηκα το 1957 και κατοικώ στην Αγία Παρασκευή από το 1962 στα όμορφα χρόνια της πόλης μας και την ξέγνοιαστη παιδική ηλικία. Ανατράφηκα με τις αριστερές ιδέες των γονιών μου σε μια δύσκολη ζωή με στερήσεις. Τέλειωσα το 3ο Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο.

Μαθητής στα 16 χρόνια μου, συμμετείχα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το ‘73 μέρες που με ‘’σημάδεψαν’’ κοινωνικά και πολιτικά. Με την μεταπολίτευση οργανώθηκα στην ΚΝΕ και μετά στο ΚΚΕ.

Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Όλα τα χρόνια συμμετείχα σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες σε φορείς και κινήματα μα πρώτα και πάνω απ’ όλα στον οργανωμένο αγώνα μέσα από το ΚΚΕ για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ξεχωρίζω το γονεϊκό κίνημα στην Παιδεία, το κίνημα της Ειρήνης, τους πολύχρονους αγώνες για τον Υμηττό μέσα από την Επιτροπή Αγώνα.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχα το 1990 (Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος) και σαν επικεφαλής Δημοτικής παράταξης από το 2002.Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 η Λαϊκή Συσπείρωση λαμβάνει ποσοστό 13,03% και εκλέγει 2 συμβούλους: Αντρέα Γκιζιώτη και Γεώργιο Τσιμπουκάκη.

Εργάζομαι σαν καθηγητής στη Β/βάθμια εκπαίδευση.

Το πιο σπουδαίο και ακόμα πιο ωραίο που έχω κάνει στη ζωή μου είναι τα τέσσερα παιδιά μου, η Βάλια, ο Κωστής, η Ειρήνη και η Χριστίνα.

*******************

ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Αγία Παρασκευή, Νέα εποχή -Αδέσμευτη Νέα Πόλη)

Kouvopoulos Kostas - ΑντιγραφήΓεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή , όπου και κατοικώ συνεχώς και αδιαλείπτως από την γέννησή μου . Η οικογένειά μου ήταν και είναι μια άκρως πολιτική οικογένεια, που εγκαταστάθηκε στην πόλη και ήταν από τους πρώτους κατοίκους που την αποίκησαν . Τα ίδια περίπου στοιχεία με αυτά έχει και η οικογένεια της συζύγου μου, Άννας Παπαμακαρίου Κουβοπούλου. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι ο παππούς μου Τρύφων Κουβόπουλος,  εξελέγη και εθήτευσε  επί σειρά ετών Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Αγίας Παρασκευής.

            Ο θείος μου Σωτήριος Κουβόπουλος υπήρξε και αυτός επί σειρά ετών Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής και στην συνέχεια  διετέλεσε Νομάρχης, Ηλείας, Ρεθύμνου, Λευκάδας κ.λ.π. Ο πατέρας της συζύγου μου Άννας, Ιωάννης Παπαμακάριος , εξελέγετο επί μίαν εικοσιπενταετία και πλέον πρώτος  κοινοτικός και μετέπειτα δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Παρασκευή . Με το γάμο μου, απέκτησα δυο τέκνα τον Γεώργιο και τον Ιωάννη, οι οποίοι άρχισαν και τελείωσαν τις σχολικές τους υποχρεώσεις, καθώς και τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, σε Αμερικάνικα Κολέγια. Ο πρωτότοκος υιός μου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Αμερικανικό  Κολλέγιο PIERCECOLLEGE, στην συνέχεια ενεγράφει στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο DERRE, όπου σπούδασε και έλαβε τα πτυχία των Οικονομικών  Επιστημών  και αυτό της Διοίκησης Επιχειρήσεων και τώρα εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη διαφημιστική εταιρία, εκπλήρωσε δε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας εθελοντικά, στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού μας και συγκεκριμένα στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, έλαβε δε μέρος στις <επιχειρήσεις> της μαύρης για την Πατρίδα μας νύκτας των Ιμίων.  Ο δε έτερος υιός μου Ιωάννης αφού εφοίτησε απεφοίτησε από τα δυο ως άνω Αμερικάνικα Κολέγιο και Πανεπιστήμιο στην συνέχεια ενεγράφη  στην Σχολή δημοσιογραφίας του Αμερικανικού Κολεγίου NEWYORKCOLLEGE, όπου και έλαβε το σχετικό πτυχίο. Εξεπλήρωσε δε και αυτός τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας   την στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική Αεροπορία, Αερονομία  εργαζόμενος  τώρα ως συντάκτης, με μεγάλη επιτυχία στη ημερήσια αθλητική εφημερίδα  «η ΠΡΑΣΙΝΗ».

                       Η σύζυγός μου Άννα Παπαμακαρίου Κουβοπούλου,  εργαζόταν  στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής επί 38 συναπτά έτη, αφού υπηρέτησε όλες τις διευθυντικές θέσεις του Δήμου σαν διευθύντρια, συνταξιοδοτήθηκε δε σαν Διευθύντρια Διοίκησης του Δήμου μας. Σημειώνω δε ότι και ο αποβιώσας πατήρ της συζύγου μου υπηρέτησε πιστά και εύορκα τον Δήμον Αγίας Παρασκευής σαν δημοτικός σύμβουλος εκλεγόμενος επί μιάν εικοσιπενταετίαν (25) συνεχώς πάντοτε ΠΡΩΤΟΣ κατά  σειρά. Τέλος προσωπικά όπως σας προείπα αφού τελείωσα το τότε Γυμνάσιο της πόλης μας, έλαβα από ανωτέρα σχολή το δίπλωμα του ασυρματιστού . Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και δει στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών και στην Γ! Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών .

                      Πρέπει να σας καταστήσω γνωστό ότι επί μία δεκαετία περίπου υπηρέτησα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, σαν ληξίαρχος, γραμματέας του Δήμου και ειδικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από ευδόκιμη υπηρεσία πλέον των δέκα ετών παραιτήθηκα από υπάλληλος του Δήμου, συνέστησα ατομική εταιρεία κατασκευής δημοσίων έργων και στην συνέχεια συνέστησα μαζί με άλλους μεγάλη Τεχνική Εταιρεία, όπου και αναλαμβάναμε την εκτέλεση μεγάλων δημοσίων έργων. Υπηρέτησα επί 25 ολόκληρα χρόνια τον Δήμο Αγίας Παρασκευής ως δημοτικός σύμβουλος,  επί πέντε φορές δε κατήλθα ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος, εκλεγόμενος πάντοτε  και με μεγάλα ποσοστά  έχοντας επί πλέον, τεράστια Πολιτιστική και Κοινωνική προσφορά στην Πόλη, σαν πρόεδρος ή μέλος διοικητικών συμβουλίων, Αθλητικών Σωματείων, Πολιτιστικών κ.λ.π. . Στις τελευταίες μάλιστα Δημοτικές εκλογές κατήλθα και πάλι ως υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής επί κεφαλής Ανεξάρτητου Συνδυασμού  εκλεγείς και πάλι για πολλοστή φορά δημοτικός σύμβουλος .

********************

ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Αγία Παρασκευή, Μια γενιά μπροστά)

Alex.-MoustogiannisΟ Αλέξανδρος Μουστόγιαννης είναι 29 ετών και διαμένει με την οικογένεια του στην Αγία Παρασκευή από το 1985. H οικογένεια του διατηρεί ταβέρνα στην περιοχή του Κοντοπεύκου-Πευκακίων την Μουριά. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά χρόνια όπου συμμετείχε στα 15μελής συμβούλια. Έχει διατελέσει  Πρόεδρος στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε ηλικία 22 ετών και πήρε την 1η θέση. Το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στις πρώτες θέσεις. Ανέλαβε την Προεδρία του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού . Από τον Ιούνιο του 2013 ίδρυσε και ηγείται  της  παράταξης «Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά».
Ασχολείται με το αθλητικό μάρκετινγκ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πολιτικής επικοινωνίας στην Λίλλη Γαλλίας.
Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Τουρισμού, στο γραφείο τύπου της ΝΔ.
Σήμερα είναι υποψήφιος Δήμαρχος

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook