Και το χρίσμα πάει στο …. Γιάννη Σταθόπουλο! Της Λένας Μαρκή

    Και τώρα; Τι γίνεται τώρα;

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα οριστικά το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Αγία Παρασκευή δίνεται στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννη Σταθόπουλο. Μετά από αυτό ζωντανεύουν οι απορίες που ήταν τόσο καιρό κρυμμένες σε μια σκοτεινή άκρη του μυαλού μου (και όχι μόνο του δικού μου μυαλού).

    Ωραία, ως ανεξάρτητη δημοτική κίνηση μπόρεσε και συγκέντρωσε αρκετά δυνατά στελέχη που προέρχονταν από άλλους χρωματισμούς, όπως για παράδειγμα τον Σωτήρη Παπαμιχαήλ, τον Γιάννη Σιδέρη και την Ζωή Φωτεινού και μάλιστα έχει λαμπρές προοπτικές για δύο τουλάχιστον πολύ δυνατά ονόματα που έμειναν τον σχετικά τελευταίο καιρό ελεύθερα και ωραία. Αλλά σου λένε κύριε δηλώνεις ανεξάρτητος, τέρμα τα κομματικά και πάμε βουρ για το καλό της πόλης όλοι μαζί. Κάτι τέτοιο το κατανοώ και τείνω να συμφωνήσω μέχρι ενός σημείου, γιατί το σωστό στα αυτοδιοικητικά είναι η ευημερία όλης της πόλης και σαν σκέψη η ομαδική προσπάθεια μου είναι αρεστή, αν και δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό στην σημερινή πραγματικότητα.

    Εκεί λοιπόν που όλα ήταν ωραία και τακτοποιημένα να που στρώνεται και το κόκκινο χαλί και μένει να δούμε ποιος θα περπατήσει πάνω του, όπως λένε και στα βραβεία Oscar.

    kokkino xali

    Κάποιες φορές ακούω τη διευκρίνιση ότι … ξέρεις δεν κατέβηκα με το α ή β κόμμα απλά είχα μια μικρή στήριξη …. Ποια είναι δηλαδή η διαφορά; Πείτε μου και μένα της άμυαλης να καταλάβω. Στην ουσία το ίδιο πράγμα δεν είναι; Δεν λέει ότι έχει τη στήριξη από δυο-τρία κόμματα να πω βρε αδερφέ οκ είναι πολύχρωμος και μπράβο που τους ένωσε για ένα καλό σκοπό. Εδώ μιλάμε για ένα χρώμα, μία ιδεολογία, μία κατεύθυνση, μία γραμμή τουλάχιστον στα βασικά και σοβαρά θέματα.

    Και εδώ είναι που έχω την απορία για το τι μέλλει γενέσθαι, γιατί ας πούμε ο κ. Σιδέρης που όπως είναι γνωστό στην πόλη προέρχεται από γαλάζια και δυνατή οικογένεια, με πατέρα πρώην γαλάζιο Δήμαρχο, πως θα ανεχτεί στους ώμους του την κάπα του ΣΥΡΙΖΑ; Πως θα το δεχτούν οι ψηφοφόροι του; Μην ξεχνάμε ότι τον ακολουθεί ένα μεγάλο ρεύμα δημοτών που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές τον έβαλε στο Δ.Σ. Το ίδιο φυσικά διερωτώμαι και για τον κ. Παπαμιχαήλ που προέρχεται από το πρώην δυνατό ΠΑΣΟΚ  και βέβαια όλους όσους βρήκαν καταφύγιο στη ΝΙΚΗ προερχόμενοι από άλλους χρωματισμούς.

    Θα συμφωνήσετε ότι είναι μεγάλο το δίλλημα και δύσκολη η απόφαση. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η πολιτική σκέψη είναι πιο περίπλοκη από την  δική μας απλή καθημερινή σκέψη, που σημαίνει ότι  είναι ριψοκίνδυνο να ποντάρεις σε μία και μόνο εκδοχή. Πάλι, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εξεπλάγη από το γεγονός, ούτε εμείς που είμαστε έξω από το χορό, πόσο δε μάλλον αυτοί που τον χορεύουν. Είχαμε δει τον κ. Σταθόπουλο πρώτο και καλύτερο στα εγκαίνια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Παρασκευή, είχαμε ακούσει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο από τον ίδιο το Δήμαρχο την πρόθεση του κ. Σταθόπουλου να στηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος βέβαια το αρνιόνταν σθεναρά. Μετά όμως από τα πανελλαδικά δημοσιεύματα επικρατεί σιγή ιχθύος τόσο από τον κ. Σταθόπουλο, όσο και από όλη την ανεξάρτητη παράταξη της ΝΙΚΗΣ. Γιατί δεν μιλάει κανείς άραγε; Το έχουν αποδεχτεί όλοι και είναι όλα μέλι-γάλα ή … σιγοβράζει  το καζάνι μέχρι να κάνει μπαμ;

    Αναρωτιέμαι επίσης τι ρόλο θα παίξει αυτό στην προσέλευση νέων στελεχών ή μη. Φανερά πια και ουσιαστικά οι υποψήφιοι και οι ψηφοφόροι τους καλούνται να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο διατεθειμένοι είναι να το κάνουν;

    Πολλά τα ερωτήματα και πολλών το βλέμμα στρέφεται προς τη ΝΙΚΗ και τον κ. Σταθόπουλο, αναμένοντας τις εξελίξεις.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα έχει σασπένς και δεν θα πλήξουμε.

    Και είμαστε ακόμα στην αρχή …

     

    Λένα Μαρκή

    lena1

    —–

    Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

    Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook