Προγραμματικές αρχές, αλλά χωρίς λύσεις από το Γιάννη Σταθόπουλο

IMG_2240 copy

Γράφει η Λένα Μαρκή

Τις προγραμματικές αρχές και κινήσεις της παρουσίασε σήμερα η παράταξη «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής. Σε γεμάτο αμφιθέατρο με την παρουσία περίπου 200 ατόμων ο επικεφαλής της ΝΙΚΗΣ κ. Γιάννης Σταθόπουλος εξέθεσε αναλυτικά τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί η παράταξη διεκδικώντας την Διοίκηση του Δήμου στις εκλογές το Μάιο του 2014 .

IMG_2201 copy

Αναφέρθηκε σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που εκκρεμούν στην πόλη όπως το κυκλοφοριακό, το περιβάλλον, το Γιαβάσειο, το κτήμα Ιόλα, τους αθλητικούς χώρους, το Υπουργείο Γεωργίας στον Υμηττό, το οικόπεδο Μακρή, την ελεγχόμενη στάθμευση, την Αγίου Ιωάννου, τα πεζοδρόμια,  τους ανύπαρκτους ποδηλατοδρόμους, το φωτισμό, κ.α. λέγοντας ότι όλα θα επιλυθούν χωρίς όμως να δίνει τις λύσεις.

Αναφέρθηκε στην αυτοδιοίκηση και την έλλειψη προσωπικού και για μία ακόμα φορά χρέωσε την σημερινή διοίκηση για την απώλεια  τη Δημοτικής Αστυνομίας. Υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει για την επαναπόκτησή της(!), μίλησε για την ενίσχυση ειδικά της αυτεπιστασίας αφήνοντας όμως απορίες για το πώς θα επιτευχθεί αυτό από τη στιγμή που υπάρχει μείωση πόρων στην αυτοδιοίκηση πάνω από 60% και η εντολή για απόλυση προσωπικού και δει των συμβασιούχων είναι καθολική σε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μεμονωμένη στην Αγία Παρασκευή.

IMG_2208Παρουσίασε το έργο της κοινωνικής πολιτικής της παράταξης (προσφορά σε φάρμακα, γιατρούς, δικηγόρους, τρόφιμα, βιβλία) χωρίς και πάλι να παρουσιάζει αριθμούς και στατιστικά στοιχεία για να πείσει. Υποσχέθηκε πως ο Δήμαρχος θα είναι κοντά στις γειτονιές και τους δημότες και πως θα δημιουργήσει ειδικά κέντρα σε Αη Γιάννη και Τσακό για να μπορούν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας να εξυπηρετούνται και να εκφράζουν τα προβλήματά τους προς τη δημοτική αρχή.

Εν ολίγοις εξέφρασε αυτά που όλοι επιθυμούσαν να ακούσουν, υπήρξε όμως ένα μεγάλο κενό στον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω και στην εξεύρεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, όταν η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση και οι ελλείψεις σε προσωπικό καθημερινά δυσκολεύουν το έργο του Δήμου.

Στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΙΚΗΣ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και απλοί πολίτες. Ο κ. Σταθόπουλος χαιρέτησε και την παρουσία των δύο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που παρακολούθησαν τη ομιλία του της κ. Μαργαρίτας Δημητρίου-Καβρουδάκη και του κ. Γιάννη Γουργούλη (να υποθέσουμε ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα αποτελούν δυναμικό της παράταξης του κ. Σταθόπουλου;) καθώς και τους εκπροσώπους του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν την διαβούλευση και την κοπή της βασιλόπιτας της ΝΙΚΗΣ.

IMG_2223 copy

Τι περιμέναμε:

Παρόλο που η γκάμα των θέσεων του κ. Σταθόπουλου και των προγραμματικών  αρχών που θα εφαρμόσει αν εκλεγεί Δήμαρχος είναι μεγάλη, το ακροατήριο έδειχνε λίγο διστακτικό στο να τις αποδεχτεί, υποθέτουμε λόγω των δύσκολων συγκυριών που δεν αφήνουν περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία. Γεμάτος ο λόγος του κ. Σταθόπουλου αλλά δύσκολο το έργο. Κατευθυντήριες κινήσεις σε τόσες πολλές γραμμές δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν. Θα προτιμούσαμε να ακούσουμε λίγα, συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα. Να ακούσουμε συγκεκριμένες λύσεις για την στήριξη των απόρων της πόλης, του κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού μαγειρείου. Πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να σιτίζουν τις 150 και πλέον οικογένειες που διαβιούν με δυσκολία; Περιμέναμε να ακούσουμε συγκεκριμένα σχέδια για τη στήριξη των σχολείων και των μαθητών. Δηλαδή με ποια κονδύλια θα σιτίσει τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα και  με ποια θα επισκευάσει τους σχολικούς χώρους; Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική και όχι η περιστασιακή ελεημοσύνη με μερικές σακούλες τρόφιμα μια στο τόσο.

Επίσης περιμέναμε να ακούσουμε κάποια συγκεκριμένα σχέδια για τη νέα γενιά της πόλης, τους νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον, που ζουν και επιχειρούν στην πόλη.

Περιμέναμε να ακούσουμε με ποιο τρόπο θα αυξήσει το προσωπικό του Δήμου.

Η ομιλία του κ. Σταθόπουλου ίσως να ήταν ιδανική σε κάποιες άλλες εποχές, η  σημερινή όμως απαιτεί λύσεις σε προβλήματα αιχμής και διαβίωσης.

Και σήμερα λύσεις δεν ακούσαμε!

Λυπάμαι που θα το πω αλλά όταν κοιμάσαι συνεχώς στο ίδιο μαξιλάρι τα όνειρα τσαλακώνονται.

Εμείς παρόλα αυτά να ευχηθούμε στον κ. Σταθόπουλο και την «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» καλή επιτυχία.

 IMG_2197 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook