3 Ψηφίσματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων

Αγία Παρασκευή 12/03/2014

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, μετά από διαλογική συζήτηση ενέκρινε τρία ψηφίσματα τα οποία αφορούν σε:
1ο Ψήφισμα Σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας σχολείων και ανάγκη πρόσληψης μόνιμων καθαριστριών
2ο Ψήφισμα Στήριξη του Διημέρου Δράσεων για την υπεράσπιση του ελεύθερου χώρου στο Ελληνικό
3ο Ψήφισμα Την εκδήλωση/έκθεση του ΠΑΟΔΑΠ «Σε γνωρίζω από την κόψη»

1ο Ψήφισμα Τα καθαρά σχολεία είναι δικαίωμα των παιδιών μας

Στην Αγία Παρασκευή σήμερα 10 Μαρτίου 2014 η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, ομόφωνα καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των αρμόδιων φορέων που δεν παρέχουν στους πιο ζωτικούς χώρους της πόλης, στα σχολεία μας, μόνιμες πρωινές καθαρίστριες και εκθέτουν την υγιεινή των παιδιών μας σε καθημερινό κίνδυνο, παρά την θεσμική τους υποχρέωση.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα σχολεία της πόλης. Οι γονείς διαμαρτύρονται. Σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν αυτό που είναι υποχρέωση της πολιτείας. Να εξασφαλίσουν την υγεία των παιδιών τους. Θεωρούμε εγκληματική αμέλεια την έλλειψη μόνιμων καθαριστριών τις πρωινές ώρες στα σχολεία.

Η υγεία των παιδιών μας είναι αξία ανεκτίμητη, δεν μπορεί να λειτουργεί με υποχρηματοδούμενα προγράμματα, δεν μπορεί να λειτουργεί ως «κοινωφελής εργασία 5μηνης διάρκειας μέσω ΕΣΠΑ» σε κάποια σχολεία.

logo

Με το παρόν καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν για όλα τα σχολεία της πόλης μόνιμες πρωινές καθαρίστριες, αξιοπρεπώς αμειβόμενες, με κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου τους.

2ο Ψήφισμα Σήμερα είναι το Ελληνικό, αύριο τι;

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής στηρίζει το ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ που διοργανώνουν οι Δήμοι
ΑΛΙΜΟΥ/ΓΛΥΦΑΔΑΣ /ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Γιατί υπερασπιζόμαστε τους ελεύθερους χώρους
Γιατί σήμερα είναι το Ελληνικό και ο Άγιος Κοσμάς, αύριο τι;

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ»

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΖΙΝΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

16-17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :koinidrasi3@gmail.com

3ο ψήφισμα «Σε γνωρίζω από την κόψη»
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής θεωρεί ως απαράδεκτη και τουλάχιστον ανησυχητική την απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ για τη διοργάνωση της πολιτιστικής-μορφωτικής, έκθεσης/εκδήλωσης με τίτλο «Σε γνωρίζω από την κόψη. 1821-1975, 150 χρόνια ιστορίας» (αρ.απ.25/2014)

Απαράδεκτη επειδή στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, η διάθεση 13.500 ευρώ για την διοργάνωση μιας και μόνης πολιτιστικής-εκδήλωσης όταν ο ίδιος οργανισμός διαθέτει για τη δωρεάν άθληση των μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης το ποσό των 24.600ευρώ για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2014 και ο Δήμος από τον προϋπολογισμό του διαθέτει συνολικά 15.000ευρώ για τη διοργάνωση του μαθητικού Φεστιβάλ διάρκειας 7 ημερών.

Τουλάχιστον ανησυχητική επειδή μας προβληματίζει ιδιαίτερα το κατά πόσο μια έκθεση τέτοιου περιεχομένου προτείνεται στα σχολεία ως «εκπαιδευτική εκδρομή», χωρίς να προηγηθεί παιδαγωγική μελέτη και κάλυψη της έκθεσης με εξειδικευμένο ιστορικό που να συνδέει τα αντικείμενα της έκθεσης με τις αντίστοιχες ιστορικές περιόδους, καθώς και το κατά πόσο έχει εκτιμηθεί ποια είναι η παιδαγωγική συμβολή μιας τέτοιας έκθεσης σε παιδιά ευαίσθητων ηλικιών.

Για αυτό καλούμε όλους όσοι έχουν την ευθύνη απόφασης που να αφορά στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αποφασίσουν.

Το Τριμελές Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook