Πρόταση από τον ΑΟ Πήγασος για νέες αθλητικές υποδομές στην Αγ. Παρασκευή

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»

pigasos

Εδώ και 30 χρόνια στην Αγ. Παρασκευή  δεν έχει κατασκευαστεί κανένα μεγάλο αθλητικό έργο . Αν σκεφτεί κανείς την αύξηση του πληθυσμού που είχε η πόλη μας αυτά τα χρόνια,(πολλοί  λένε ότι διπλασιάστηκε) , μπορεί και  να καταλάβει την μεγάλη έλλειψη   που υπάρχει σε χώρους άθλησης.

Σήμερα , το 2014 , η χώρα μας περνάει μια μεγάλη οικονομική κρίση και θα μπορούσε δικαιολογημένα κάποιος  να πει , ότι λεφτά δεν υπάρχουν για τέτοια έργα και ότι την εποχή που τα χρήματα υπήρχαν , δυστυχώς δεν τα εκμεταλλευτήκαμε .

Είναι όμως τα πράγματα τόσο απαισιόδοξα ;

Μήπως ακόμη και μέσα στην κρίση υπάρχουν ευκαιρίες ;

 Εμείς σαν «Αθλητικός Όμιλος  ΠΗΓΑΣΟΣ Αγ. Παρασκευής»  θα  σας παρουσιάσουμε μία πρόταση και εσείς αλλά  η επόμενη Δημοτική Αρχή  που θα εκλεγεί,  ας την αξιολογήσετε.

Όλοι ξέρουμε ότι ο Δήμος Αγ. Παρασκευής έχει στην ιδιοκτησία του στη θέση Πευκάκια,  οικόπεδο 21 στρεμμάτων  , το οποίο είναι χαρακτηρισμένο  για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Στο χώρο αυτό μπορούν να γίνουν αρκετές κατασκευές όπως  κλειστό προπονητήριο , πισίνα , γήπεδα  5Χ5 , γήπεδα  Τένις κλπ .

Επίσης όλοι γνωρίζουμε τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020  δίνει πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις μέχρι και 90-95% σε δράσεις που έχουν σχέση με βιοκλιματικά έργα. Θα σας παρουσιάσουμε δυο αθλητικά – βιοκλιματικά έργα που έγιναν σε διπλανούς μας δήμους.

Θα δείτε και εσείς ότι η πρόταση μας  μπορεί να υλοποιηθεί  και μάλιστα χωρίς κόστος. Μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ , αρκεί να ξέρουμε τι ζητάμε.

 Τα έργα που σας ¨παρουσιάζουμε¨ βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο και μπορεί να τα δει ο καθένας.

….Απο το Siteτου Δήμου Βύρωνα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ_Page_2ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ_Page_3ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ_Page_4ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ_Page_5

Όπως βλέπετε δεν κομίζουμε ¨γλαύκα εις Αθήνας¨. Απλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε .

 Κάποιοι δίπλα μας,  έχουν βρει τους τρόπους και τους πόρους ,χωρίς να επιβαρύνουν τους δημότες τους, να τους προσφέρουν περισσότερους και  σύγχρονους  χώρους άθλησης .

Ίσως  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ…..ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ…..

Ζητάμε λοιπόν από την επόμενη Δημοτική αρχή , να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της δίνει το ΕΣΠΑ και να φτιάξει άμεσα στα Πευκάκια , ένα  βιοκλιματικό  προπονητήριο . Αυτό θα δώσει μεγάλη  ανάσα στο πρόβλημα που υπάρχει, με την αυξημένη  ανάγκη ωρών άθλησης που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι . Θα δώσει όμως και την δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να αθληθούν.

Αφού:  χώρος υπάρχει……τρόπος υπάρχει…… Το μόνο που χρειάζεται είναι :  η  ικανότητα και η βούληση.

Εμείς θα είμαστε εδώ, να διεκδικούμε περισσότερο αθλητισμό για τα παιδιά μας αλλά και να συμβάλλουμε με προτάσεις,  που να είναι εφικτές στην υλοποίησης τους.

 Ευχόμαστε η πρόταση μας να μη πέσει στο κενό και παροτρύνουμε και τους άλλους αθλητικούς φορείς  της πόλης μας ,  να κάνουν το ίδιο.

Με εκτίμηση

Σίμος Αντωνίου

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Πρόεδρος  Α.Ο Πήγασου Αγ. Παρασκευής.

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook