Ο Δήμος βράβευσε τους 120 χορηγούς που στηρίζουν τις κοινωνικές δομές

IMG_8528 copy

Η ανεργία, οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η αναίρεση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα πολλών κοινωνικών υπηρεσιών, αποτελούν τα βασικά προβλήματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Ο ρόλος στήριξής τους πλέον, μετά την αδυναμία του κράτους, πέρασε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ανάπτυξη κοινωνικών δομών όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό μαγειρείο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε Δήμου.

Οι δομές αυτές λειτουργούν επαρκώς και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και στηρίζουν μεγάλο αριθμό οικογενειών που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα διαβίωσης. Όμως αυτές οι δομές δεν μπορούν να συντηρηθούν αποκλειστικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χρειάζονται περαιτέρω στήριξη. Στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά εργασίας και στην πρακτική συνεισφορά ευαίσθητων συμπολιτών μας τόσο σε είδη διατροφής, όσο και σε ηλεκτρικές συσκευές, σκεύη και εν γένει σε απαραίτητο για τη λειτουργία τους εξοπλισμό. Μεγάλο ρόλο στο σημείο αυτό έρχονται να επιτελέσουν οι τοπικοί χορηγοί, δηλαδή τα  άτομα και οι επιχειρηματίες που προσφέρουν αφιλοκερδώς προϊόντα.

Τους χορηγούς αυτούς, 120 στο σύνολο, τίμησε ο Δήμος σε εκδήλωση που έγινε στο χώρο του Κοινωνικού Μαγειρείου την Κυριακή 11/5/2014. Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση και μεταξύ αυτών γνωστά ονόματα της τηλεόρασης όπως η Γωγώ Αντζολετάκη και η Τάνια Ιακωβίδου. Παρούσα και η Βασίλω Ιωάννου. Επίσης παραβρέθηκαν αρκετοί δημοτικοί  και αθλητικοί παράγοντες.

Την εκδήλωση άνοιξε  ο κ. Αυγουστίνος Κάτσαρης πρόεδρος της ΔΡΑΣ.Ε και στη συνέχεια πήραν το λόγο και ευχαρίστησαν τους χορηγούς  ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος τόνισε το σημαντική προσφορά και αλληλεγγύη τους και η υπεύθυνη του Κοινωνικού Μαγειρείου κ. Μανωλοπούλου, η προσφορά της οποίας είναι ανεκτίμητη.

Ευχαριστίες εξέφρασαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κκ Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μουστόγιαννης.

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο κ. Γιάννης Ρούσσος, υπάλληλος της αυτεπιστασίας του Δήμου του οποίου την εθελοντική προσφορά εξήρε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς. Ο κ. Ρούσσος από τις προηγούμενες ημέρες είχε διαμορφώσει τον εξωτερικό χώρο δημιουργώντας καθίσματα και τραπέζια από απλά υλικά, που του έδωσαν ένα αέρα θαλασσινό.

Παράλληλα στο χώρο λειτουργούσε και έκθεση χειροτεχνημάτων.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook