Ο Κώστας Καραμανλής, η ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη και η πόλη μας Του Σ. Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2(1)Δεν επιθυμούσα τόσο καιρό να γράψω κάτι κριτικό, αλλά οι προκλήσεις της κοινής λογικής και της «αισθητικής» μου τον τελευταίο καιρό είναι πλέον βάρβαρες.
Και προέρχονται από δύο πλευρές. Τόσο από την ηγεσία της παρατάξεως «ΝΙΚΗ» όσο και από την, υποτίθεται ενημερωτική, ιστοσελίδα Agia Paraskevi Guide. Η πρώτη επιθυμεί να διοικήσει (;) την πόλη και η δεύτερη να την παραδιοικήσει…
Η παράταξη «ΝΙΚΗ» εξέδωσε, με ηλεκτρονικό τρόπο γιατί φυλλάδιο δεν έχουμε δει ακόμη, το πρόγραμμά της. Ένα πρόγραμμα που θα το χαρακτήριζα έκθεση θεωρητικών προθέσεων, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις στα σοβαρά ζητήματα της πόλεως. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, από την παράταξη του «ΛΕΥΚΟΥ» και της απουσίας (όπως τους απεκάλεσε ο κ. Κώστας Κατσάρας πρόσφατα, αλλά και ο Δήμαρχος και ο κ.κ. Κουβόπουλος και Μουστόγιαννης παλαιότερα) . Πέραν αυτού, αν παρακολουθήσετε τα βίντεο των ομιλιών στις διάφορες πλατείες , θα δείτε ότι αντί να γίνονται προτάσεις τίθενται απλά πλάγια ερωτήματα του τύπου: «Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τούτο το θέμα, θα πρέπει να συζητήσουμε τι θα κάνουμε μ΄ εκείνο το ζήτημα». Φυσικό είναι να μην τολμούν να πουν κάτι συγκεκριμένο αφού, ό,τι και να πουν, κάποια από τις «συνιστώσες» του θα έχει αντίρρηση… Και άντε μετά να τις μαζέψει. Ας θυμηθούμε και τα λόγια του κ. Κώστα Κουβόπουλου ότι «ο κ. Σταθόπουλος δεν έχει τσαγανό» κλπ, κλπ. Παρεμπιπτόντως η «ΝΙΚΗ», δεν μπορεί, κάποια σχέση θα έχει με το Θείον. Όπως στην επί του Όρους Ομιλία, παρόμοια κι εδώ, οι παρόντες στις συγκεντρώσεις της πολλαπλασιάζονται με “θαυματουργό” τρόπο. Στις ανακοινώσεις της ενώ στις φωτογραφίες εμφανίζονται 100-150 άτομα, στο κείμενο αναφέρονται 300-400. Δεν πιστεύω ότι οι συγκεντρώσεις παίζουν κάποιον σημαντικό ρόλο, αλλά η στάση τους να μεγαλοποιούν τα πράγματα είναι χαρακτηριστική της αλαζονικής προπαγάνδας τους και της απέλπιδος προσπάθειάς τους να δημιουργήσουν «κλίμα».
Ιδιαίτερη εντύπωση μου προξένησε η τελευταία ανακοίνωσή τους, σε απάντηση αυτής της δικής μας παρατάξεως, για το θέμα της οδού Αγίου Ιωάννου. Μια πληροφορία που δημοσίευσε το, πλέον, alter ego τους site «Αgia Paraskevi Guide» (που μάλλον τους εξέθεσε δημοσιοποιώντας την και το εξανάγκασαν να γράψει κάτι και αυτό), μάλλον την ισχυροποιούν με την ανακοίνωσή τους αφού και πάλι δεν την διαψεύδουν. Πέραν αυτού, γιατί δεν μας λένε ποια είναι η άποψή τους για την οδό; Τι φοβούνται; Στην κοπή πίτας του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», ο κ. Σταθόπουλος είχε πει περίπου, όχι ακριβώς με τα ίδια λόγια, αυτό : «Η οδός Αγίου Ιωάννου είχαμε πει ότι πρέπει να είναι πεζόδρομος. Ίσως και μονής κυκλοφορίας. Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει ως διπλής κυκλοφορίας. Θα το δούμε, θα το συζητήσουμε». Ήξεις αφήξεις… Τι τις θέλουν τις ανακοινώσεις, αφού δεν λένε τίποτε;
Ας δούμε λίγο και την «πολιτική» του Agia paraskevi Guide. Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Γιαννακόπουλου, τόσο ο κ. Κατσάρας (με τις φράσεις που προανέφερα) όσο και ο κ. Γιαννακόπουλος, είχαν καταφερθεί εναντίον του κ. Σταθόπουλου για την πολιτική του και για τις «περίεργες» συμμαχίες του. Από το «ρεπορτάζ» του Guide αυτά απουσίαζαν. Σιγά μην τα ανέφερε και δυσαρεστούσε έτσι τον κ. Σταθόπουλο. Είναι εποχές σήμερα για να έχουμε «απώλειες»;
Τώρα τελευταία αναφέρεται σε «αποκαλύψεις». Και μάλιστα σπιλώνει με συκοφαντικά και δυσφημιστικά σχόλια υποψηφίους της παρατάξεώς μας και τον Δήμαρχο. Το γεγονός ότι δεν του απαντά κανείς, που δείχνει την μεγίστη περιφρόνησή τους προς αυτόν, μάλλον το αποθρασύνει και τον κάνει να δημοσιεύει περισσότερα ψεύδη και συκοφαντίες. Επειδή όμως αρέσκεται σε «αποκαλύψεις», ας μας αποκαλύψει ποιους και τι εννοούσε με τα παρακάτω γραπτά μηνύματά του (για ευνόητους λόγους βάζω κάποια ονόματα μόνο με το αρχικό τους. Διατηρώ την ορθογραφία του αποστολέα τους):


1. « η αφάνεια μάστορα (usta) τσουζει πιο πολυ. ξερεις τι ειναι να κανεις τον καραγκιοζη σα τον Φ και να σε γραφουν στα μπιρμπιλαηδονια τους;;;
για το δε τον Γ, το μονιμο 3ο, τον ΠΑΟΚ της παρεας, το να τον αγνοεις ή να του δινεις τη σημασια που αρμοζει σε 3ους, εκει να δεις. δε φταιω εγω ομως, αυτος εστειλε την αρμαδα (τσον και Μ) στη Μεσόγειο!» (Ποιος είναι ο καραγκιόζης; Ποιος είναι ο τσον και ποιός ο μόνιμος 3ος ; )
2. «με αφορμη τα οσα γινονται, και το αντι-ζορμπικο μπλοκ, γιατι δεν προτεινεις σε Ε – Ζ να βρεθουμε μολις επιστρεψω; ακομη δευτερα βραδυ, εγω 1930 θα ειμαι λαυριο και λογικα μετα τις 21.30-22.00 ελευθερος. ακομη κι αν δεν εβγαινε τιποτε, η οποια συζητηση θα ειχε ενδιαφερον.
για τη συναντηση θα ηθελα απλα εσυ να τους ρωτησεις και να τουςπεις, ρε παιδια επικοινωνιακα ειστε 0, το στρατη γιατι δεν τον βλεπετε ενα βραδυ για μια μπυρα, να σας πει εστω τη γνωμη του; δε θελω δλδ εγω να παω σε αυτους, αλλα αυτοι σε μενα. γινεται; τι
λες;» (Με ποιούς ήθελε να συναντηθεί και γιατί; Τι προσδοκούσε «να βγει» από την συνάντηση; )

3. « δλδ αυτος, ο Σ κτλ. καλα ρε, ο Σ
πηγε με ασπρο παντελονι για ξεχορταριασμα;;; ωρες ωρες μου θυμιζει το
λαμπρο κωνστανταρα!!!» (Ποιος είναι ο Σ;)

4. «μπορω να οξυνω λιγο την τελευταια εκδοση. Δε θελω να γυρισω τη Ν εναντιον μου κι ειδικα για εναν κινεζο. μη ξεχνας οτι περα απο εφημεριδα ειμαι και επιχειρηση.
ο ελεημων υποστηριζει οτι ο Σ ειναι εκτος ελεγχου και πως του ειχε ζητησει να μην ασχοληθει με το θεμα γιατι πιο πολυ ζημια θα προκαλεσει. αυτη ειναι και η δικη μου γνωμη.
δε με ενδιαφερει τοσο η απαντηση οσο το να εκθεσω τον κινεζο» (Ποιος είναι ο κινέζος; Γιατί να τον εκθέσει; Ποιος είναι ο «ελεήμων»; Ποια είναι η Ν που δεν ήθελε να στρέψει εναντίον του και τι θα έχανε ως «επιχείρηση»;)

5. «ο Γ απο περυσι το καλοκαιρι ξερει τι εστι να τον βαλω στο στοχο, δε θα το ρισκαριζε να κανει τετοια γκελα» (Ποιος είναι ο Γ; Και τι σημαίνει «ξέρει τι εστί να τον βάλω στόχο»;)

6. « Θυμαμαι ειχα παει λιγες ημερες πριν τα εγκαινια σας και ειδα το Ζ στο κεντρο. του ειπα, ηθελα απλα να σε ενημερωσω οτι εμεις ετσι κι ετσι στις εκλογες. και τι μου λεει; ελα την τεταρτη να μοιρασεις φυλλαδια. μα εδωσε 22-23000, δηλαδη αν ηταν 23500 ή 24000, τι θα γινοταν;» (Τι πρότεινε με το «εμείς έτσι κι έτσι στις ελογές; Πού θα πήγαιναν τα 1000-1500 ευρώ; Με τι σκοπό;)

7. «Αλλα να σου πω κατι ρε Σπυρο; ναι αν μπορω να
βγαλω 3000; 4000; 5000; το χρονο, γιατι να μη τις βγαλω; παιδια εχω, αναγκες εχω, ανθρωπος ειμαι. Και αν αυτο μπορει να γινει με τον οποιονδήποτε, γεννηθητω το θελημα μου (χαχαχαχα). Αλλωστε οποιος και να ειναι πανω, εμενα δε με περιοριζει κανεις» (Τι εννοεί ο «ποιητής»;)

Είναι πασίγνωστη η φράση που είχε πει στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη πριν από αρκετά χρόνια ο Κώστας Καραμανλής, να μην την επαναλάβω. Μη νομίσετε ότι τέτοιοι τύποι υπάρχουν μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Υπάρχουν δυστυχώς ή ευελπιστούν να γίνουν και στην πόλη μας. Ο καιρός όμως πλησιάζει που θα έχουμε την ευκαιρία να τους «ξεδοντιάσουμε». Όχι φυσικά με την βία, αλλά καταδικάζοντάς τους στην αφάνεια στην “ανεργία”και στην περιφρόνηση. Και αυτούς και τους προστάτες τους πολιτικούς.

Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook