Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αγία Παρασκευή

Τη Δευτέρα 12 Μάη πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αγία Παρασκευή, στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας της πόλης. Ομιλητές ήταν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Ανδρέας Γκιζιώτης υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Αγία Παρασκευή.

IMG_9845
Ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο Ανδρέας Γκιζιώτης, τόνισε ότι στην τριπλή εκλογική μάχη η ψήφος πρέπει να είναι μία, ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές καθώς «η ενίσχυση των κομμουνιστών υποψηφίων αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντα του λαού».
IMG_9856Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, είναι συνδεδεμένα με την κοινωνία στην οποία ζούμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν τους υπόλοιπους που προσπαθούν να κρύψουν την ουσία.
Όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις στο δήμο στήριξαν και υπηρετούν τον Καλλικράτη, μόνη κριτική τους είναι στο πόσο γρήγορα θα εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που πρώτες εφαρμόστηκαν στους δήμους, το κόστος διαφόρων παροχών που μετακυλίεται στις πλάτες του δημότη αλλά και η εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας από ιδιωτικά συμφέροντα, όπως ετοιμάζουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αξιοποίηση- εκμετάλλευση των αθλητικών χώρων.
Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι υπηρέτησαν τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας στην Αγ. Παρασκευή. Ποτέ δε συμφώνησαν για οποιαδήποτε εργασιακή σχέση η οποία δεν είναι μόνιμη, σταθερή, με δικαιώματα ενώ όλοι οι υπόλοιποι με τη δικαιολογία του τι να κάνουμε στήριξαν όλες τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Παλέψανε για δωρεάν παιδικούς σταθμούς κόντρα στη λογική της «φιλανθρωπικής» μείωσης τροφείων που υποστήριξαν οι υπόλοιπες δυνάμεις. Αντιπάλεψαν τη διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων και την εγκατάλειψη και ιδιωτικοποίηση των αθλητικών χώρων του δήμου.
Κλείνοντας τόνισε ότι η όποια εξοικονόμηση εμφανίζεται ότι έχει γίνει στο δήμο είναι στην πλάτη και εις βάρος των εργαζόμενων και του λαού. Κάλεσε τον λαϊκό κόσμο στην Αγ. Παρασκευή να τιμωρήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και να απορρίψουν το ΣΥΡΙΖΑ.

IMG_9849Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εισηγητικά τόνισε ότι «η επιλογή ψήφου πρέπει να ταυτίζεται με το ταξικό συμφέρον και όχι με τα κριτήρια που βάζει το κεφάλαιο». Κανείς δεν είναι ανεξάρτητος, συνέχισε, όλοι υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ενίσχυση του ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, συνέχισε, θα σημαίνει ότι με καλύτερους όρους θα μπορούν οι εκλεγμένοι να συμβάλλουν στην αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδίων και να βάλουν πλάτη στο λαϊκό κίνημα.
Κάλεσε στο λαό να γυρίσει την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα. Οι αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθείται, της ΕΕ. Στον προεκλογικό του λόγο δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων , ούτε καν για την άμεση κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί. Έχει στηρίξει την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, υποστήριξε τον Καλλικράτη σε δήμους που είχαν. Η πολιτική που ακολουθεί έχει δοκιμαστεί σε άλλη κράτη. Ακόμα και η στάση του σαν αξιωματική αντιπολίτευση είναι ενδεικτική, συνέχισε. Η εκλογική του δύναμη δεν έφερε το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε καλύτερη θέση αλλά αντίθετα συνεχίστηκε η υποχώρηση του, με εξαίρεση την προσπάθεια των κομμουνιστών και του ΠΑΜΕ.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ κρύβοντας ότι στα πλαίσια του μονοπωλιακού καπιταλισμού δεν μπορούν να υπάρχουν διευρυμένα δικαιώματα για το λαό, ότι όποιο ξεπέρασμα της κρίσης θα είναι προσωρινό καθώς σύντομα θα έρθει νέα κρίση. Όταν μιλάνε για ανάκαμψη, εννοούν του κεφαλαίου, και όταν μιλάνε για μέτρα διαχείρισης της κατάστασης εννοούν μέτρα καθήλωσης των εργατικών δικαιωμάτων.
Τέλος στάθηκε στις διδακτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Η ΕΕ στήριξε φασιστικές ομάδες αλλά και την πραξικοπηματική νέα κυβέρνηση αποδεικνύοντας ότι μέσα στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ο λαός είναι πάντα χαμένος. Όπως αποδείχθηκε μια χώρα δεν αρκεί να έχει φυσικό πλούτο, όταν τον χειρίζεται το κεφάλαιο ο φυσικός πλούτος γίνεται κατάρα για το λαό.
Κλείνοντας κάλεσε το λαό να αποκτήσει πίστη στη δύναμή του και να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook