Τίμος Κωστόπουλος, απέδειξε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μας

Την Κυριακή 11/5/2014, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βράβευσε, σε εκδήλωση που έγινε στο χώρο του Κοινωνικού Μαγειρείου, 120 χορηγούς των κοινωνικών δομών του.

Ανάμεσα στους αξιόλογους αυτούς ανθρώπους ήταν και επιχειρηματίες, στους οποίους η σελίδα μας έχει αναφερθεί και στο παρελθόν για την σημαντική προσφορά τους ιδιαίτερα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Οι σεμνοί αυτοί χορηγοί είναι γόνοι γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών και φίλοι του Αντιδημάρχου κ. Κωστόπουλου. Αναφερόμαστε στους κκ Δημήτρη Κακογιάννη, Αλέξανδρο Χανδρή, Μάνο Τσουλούφρη και  Νικόλα Σαρλή (της εφοπλιστικής οικογενείας, γιός της Ρένας Πετζετάκι) τον οποίο συναντάμε για πρώτη φορά. Όλοι τους στηρίζουν αδιαλείπτως τις κοινωνικές δράσεις της Αγίας Παρασκευής με σημαντικές ποσότητες τροφίμων, εξοπλισμό και δωρεάν κουπόνια γευμάτων,  παρόλο που δεν διαμένουν σε αυτή, αλλά προς χάριν του φίλου τους.

Στην εκδήλωση βράβευσής τους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Γι’ αυτό τα βραβεία παρέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Τίμος Κωστόπουλος που χαίρει της εκτίμησής και της φιλίας τους.

Και πώς να μην απολαμβάνει τη φιλία και το σεβασμό τους ένας άνθρωπος με ακέραιο χαρακτήρα και ικανότατο πνεύμα;

KostopoulosTimos-1Τον κ. Τίμο Κωστόπουλο τον γνωρίζουμε από το 2010 όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος (στους δέκα πρώτους), από τη θητεία του ως υπεύθυνο για την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στη συνέχεια ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που επιφορτίστηκε με την εκλογή του, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να σταθεί αντάξιος και τα κατάφερε, σύμφωνα με κοινή παραδοχή. Οργάνωσε άψογα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, φροντίζοντας να ανταποκρίνεται στο σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε και στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, εκτιμώντας τις ικανότητες του, του ανάθεσε ένα ακόμα πιο δύσκολο ρόλο και μια πολύ «καυτή» θέση: τη διαχείριση των οικονομικών ενός Δήμου 100.000 κατοίκων σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης,  με μειωμένη απόδοση των ΚΑΠ και με μεγάλες προσδοκίες.

Ο κ. Τίμος Κωστόπουλος δεν πτοήθηκε, με σπουδές στα Οικονομικά & τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά και εμπειρία από την εργασία του σε πολυεθνικές εταιρείες, βρέθηκε στο στοιχείο του και μεγαλούργησε. Στρώθηκε στη δουλειά και κατάφερε να μειωθεί το χρέος του Δήμου κατά 55%, το έλλειμμα κατά 50% και για πρώτη φορά να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 20%. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε πλεονασματικός ισολογισμός. Αναδιοργάνωσε την οικονομική υπηρεσία με αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία της.

Σε άμεση συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες και τα Νομικά Πρόσωπα, κράτησε τις ισορροπίες, και εξασφάλισε τους πόρους για τη λειτουργία τους. Ήρεμος, συζητήσιμος, πέτυχε να έχει καλή σχέση και συνεργασία με τους εργαζόμενους και να είναι πάντα η πόρτα του ανοιχτή.

Εργατικός, μεθοδικός, με πολύωρη εργασία, αντιμετώπισε με σύνεση τις δυσκολίες των καιρών και βγήκε νικητής.

Ο κ. Κωστόπουλος είναι ένας νέος άνθρωπος με όνειρα και μέλλον. Όνειρα που δεν σταμάτησε να κυνηγά και μέλλον που διεκδικεί.

Είναι ένας νέος άνθρωπος που απέδειξε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη όσων των εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο το 2010. Απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων και να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες, με επιτυχία.

Είναι ένας νέος άνθρωπος με όλη τη ζέση και τη δυναμικότητα που διακρίνει τη γενιά του, αλλά και ώριμη σκέψη για να αναλάβει μεγάλες προκλήσεις.

Ο κ. Κωστόπουλος είναι ένας επιστήμονας που χαίρει επίσης της εκτίμησης του κ. Κρις Σπύρου, προέδρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και σημαντικού Έλληνα της διασποράς.

Ως γνήσιος Αγιοπαρασκευιώτης και κάτοικος που αγαπά αυτή την πόλη, διεκδικεί μια ακόμα ευκαιρία στις Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 Μαΐου, για να βοηθήσει στην ευημερία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του Δήμου μας.

Λένα Μαρκή

lena1

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook