Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το eHealth Forum 2014 με συντονιστή το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Unobtrusive Smart

Environments

For Independent Living

2

Η αυλαία του eHealth Forum 2014 έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μεγάλη ανταπόκριση όπου πάνω  από 1.270 συμμετέχοντες από 38 χώρες και 150 ομιλητές από όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ηλεκτρονική υγεία.

Εβδομήντα εκθέτες περιπτέρων συμμετείχαν από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με το Ευρωπαϊκό έργο USEFIL με συντονιστή εταίρο το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, και τον Δρ Παπαδόπουλο Όμηρο, να λαμβάνει μέρος με περίπτερο που τράβηξε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων με τα καινοτόμα πρωτότυπα προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας που έχει δημιουργήσει. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που επισκέφτηκαν το περίπτερο του USEFIL ήταν πολλοί επίτροποι Ευρωπαϊκών Επιτροπών καθώς και ο Έλληνας υπουργός Υγείας που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διαδραστικό καθρέπτη που αναλύει το πρόσωπο του ατόμου μετρώντας από απόσταση μεταξύ άλλων βιομετρικές παραμέτρους αλλά και παραμέτρους που σχετίζονται με την συναισθηματική κατάσταση όποιου καθρεπτίζεται, κάνοντας έτσι ένα καθημερινό αντικείμενο βοηθό του γιατρού που μπορεί να παρακολουθεί τον ασθενή του από απόσταση.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας Υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ειδική μνεία στον προσωπικό του λογαριασμό Twitter αναφέροντας: «Φοβερή καινοτομία από τον “Δημόκριτο” στο eHealth. Ο καθρέπτης μετρά αυτομάτως σφυγμούς, παλμούς κλπ όπως κοιτάς. Εύγε.»

 KTZ_3635

Την Τρίτη 13 Μαΐου έλαβε χώρα ειδική ημερίδα στο χώρο του Μεγάρου, που επίσης οργανώθηκε από το έργο USEFIL του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Η συμμετοχή του κοινού ήταν εντυπωσιακή σε μια κατάμεστη αίθουσα, με ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη που παρουσίασαν τα ευρήματα από τα έργα USEFIL, ProFouND και ENOFALLS.

KTZ_3657

Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφόρηση για το συνέδριο καθώς και για το ίδιο το έργο USEFILεδώ.

 

USEFIL: http://www.usefil.eu | Facebook | Twitter

ΕΚΕΦΕΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ: LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook