Λαϊκή Συσπείρωση: Για το αποτέλεσμα των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών

Εικόνα1

 

Απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου στο δήμο μας που ξεπέρασαν τα παραπλανητικά και εκβιαστικά διλήμματα, απέρριψαν τις ψεύτικες υποσχέσεις, προσπέρασαν την κάλπικη αντιμνημονιακή δημαγωγία και εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά που στήριξε το ΚΚΕ, στο Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής. Ιδιαίτερα εκείνους που για πρώτη φορά έκαναν αυτό το βήμα.

Δώσαμε την εκλογική μάχη με σεβασμό στη λαϊκή οικογένεια της Αγίας Παρασκευής, με πολιτικά, ιδεολογικά επιχειρήματα. Επιδιώξαμε να αποκαλύψουμε την υποκρισία και τις ψεύτικες υποσχέσεις των αντιπάλων συνδυασμών και προειδοποιήσαμε ότι μετά τις εκλογές, όταν θα πέσουν οι μάσκες των “ανεξάρτητων”, “αδέσμευτων”, “υπερκομματικών”, “αντιμνημονιακών”, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τους στηρίζουν θα ερμηνεύσουν την ψήφο που τους δόθηκε ως το πράσινο φως για να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε όλους και όλες με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα, να ριχτούν στη μάχη αυτή τη βδομάδα, στη γειτονιά και σε χώρους δουλειάς, σπίτι το σπίτι, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, την Κυριακή 25 Μάη.Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα, τη σημαντική παρουσία και άνοδο που κατέγραψε η “Λαϊκή Συσπείρωση” σε όλες τις περιφέρειες και σεπάνω από 200 δήμους σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Η δυναμική αυτού του μηνύματος εκφράστηκε και στην πόλη μας. Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την Περιφέρεια Αττικής συγκέντρωσε το  8,64% και 1.879 ψήφους. Ο συνδυασμός μας στις δημοτικές εκλογές συγκέντρωσε το 8,86% και 2.058 ψήφους και για μόλις 21 ψήφους δεν κατόρθωσε να εκλέξει δεύτερο Δημοτικό Σύμβουλο. Κάθε μία ψήφος που ενίσχυσε τη “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι ψήφος κερδισμένη για τα λαϊκά συμφέροντα. Ψήφος που πιάνει τόπο για την ισχυροποίηση των αγώνων, για να μπουν εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο. Είναι ψήφος για να έχει ο λαός συμπαραστάτες μέσα και κυρίως έξω από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια. Για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στη χώρα μας, για την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας που θα σπάσει τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεών τους, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται.

Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στον Α’ γύρο, να μη στηρίξει στο Β’ γύρο με την ψήφο του κανέναν από τους  Συνδυασμούς που κατεβαίνουν στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια Αττικής. Nα στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών τους, που διαχειρίζονται και υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων και της ΕΕ, η οποία πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους. Να μην υποκύψουν στο εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξουν το “μικρότερο κακό”, γιατί η ζωή έχει δείξει ότι σταθερά αποδεικνύεται το χειρότερο. Να αντισταθούν στα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα, να στείλουν μήνυμα καταδίκης των κομμάτων της υποταγής στην ΕΕ και των συνδυασμών τους, όπως κι αν ονομάζονται. Να ρίξουν λευκό ή άκυρο στην κάλπη.

Η θέση μας αυτή είναι ξεκάθαρη, απόλυτα σύμφωνη με τα κριτήρια ψήφου που διατυπώναμε  καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και αφορά όλες τις περιφέρειες και τους δήμους όπου τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν κατόρθωσαν να βρεθούν στο Β’ γύρο των εκλογών. Δεν υπάρχει επομένως κανένας χώρος για παρερμηνείες, κουτοπονηριές ή υπόγειες φήμες. Αυτά χαρακτηρίζουν την πρακτική και στάση άλλων πολιτικών χώρων και όχι του ΚΚΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δε μεταλλάσσεται με το κλείσιμο της κάλπης, αντίθετα με άλλους συνδυασμούς  με  δήθεν “αριστερό” προσωπείο όπως το “Φυσάει κόντρα” που όχι μόνο δεν έχουν ξεκάθαρη στάση για το αν θα στηρίξουν ή όχι τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ στο Β’ γύρο των δημοτικών(Σταθόπουλο) και περιφερειακών(Δούρου) εκλογών, αλλά ήδη στελέχη του διαδίδουν τη στήριξη τους στο ΣΥΡΙΖΑ.  Είχαν μάλιστα το θράσος από το συγκεκριμένο συνδυασμό να ζητούν την ανάκληση δημοσιεύματος του “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ” όπου έγκαιρα αποκάλυψε στο λαό ότι «οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνουν ή στηρίζουν ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές όπως στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή κ.α».

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όσους επέλεξαν να απέχουν από τις εκλογές, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα δώσουν μήνυμα αντίθεσης σε αυτή την πολιτική, αλλά και εκείνους που την τελευταία στιγμή υπέκυψαν στην πίεση και έκαναν άλλη επιλογή στην κάλπη. Έχουν τη δυνατότητα να το ξανασκεφτούν. Μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής στην Αγία Παρασκευή, τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μία χαμένη ψήφος για το ΚΚΕ. Κάθε ψήφος μετράει!

Ο πραγματικός ένοχος για την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την ανεργία, τη μείωση των μισθών μας, δε χρειάζεται να κατέβει υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Θα στέκεται απέναντι μας, έτοιμος να συνεχίσει την αντιλαϊκή επίθεση του, όποιος και αν έρθει πρώτος στις ευρωεκλογές, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, αποφασίζει για τις επενδύσεις, για το κλείσιμο επιχειρήσεων και την καταστροφή των αυταπασχολούμενων, τις απολύσεις, τους μισθούς. Είναι η άρχουσα τάξη, η εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων, στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Αυτόν τον ισχυρό αντίπαλο υπηρετεί η ΕΕ απ’ την ίδρυση της ως σήμερα, επιβάλει διαρκείς θυσίες των μισθωτών και των αυταπασχολούμενων στο βωμό των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των ομίλων. Οι αποφάσεις της και οι δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτές, ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο για τη σημερινή Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα. Αποφάσεις απ’ την Συνθήκη του Μάαστριχτ ως τη «Στρατηγική Ευρώπη 2020».

Σήμερα απαιτείται ριζική αλλαγή πορείας, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων. Ο σημερινός δρόμος ανάπτυξης, όπου κριτήριο της παραγωγής είναι το καπιταλιστικό κέρδος και όχι οι κοινωνικές ανάγκες δε μπορεί να εξασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία ούτε στη «Δευτέρα Παρουσία», όσες αστικές κυβερνήσεις και αν αλλάξουμε, είτε με τις «επενδύσεις που έρχονται» όπως υπόσχεται η ΝΔ είτε με την «υγιή επιχειρηματικότητα» που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό τώρα απαιτείται να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλο, να καταδικάσουμε την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, τα ψηφοδέλτια εκείνων που με «αντικαπιταλιστικό» προσωπείο συνεργάζονται στην πράξη στο κίνημα και στις δημοτικές εκλογές με τον σημαιοφόρο της ΕΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μαυρίσουμε τη “Χρυσή Αυγή” και να στηρίξουμε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να γεμίσουμε τις κάλπες με “κόκκινα βόλια”. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, για να στηριχθεί η αναγέννηση του κινήματος και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Καλούμε το λαό της Αγίας Παρασκευής να δώσουμε όλοι τη μάχη των ευρωεκλογών με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Ούτε μία χαμένη ψήφος !

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook