Για αγένεια και πολιτική “ανεντιμότητα” στη γιορτή του Τσακού, μιλάει ο κ. Σπύρος Παπασπύρος

Δημοσιεύουμε κείμενο  του κ. Σπύρου Παπασπύρου, με αιχμές για συμβάν κατά τη διάρκεια της γιορτής του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, όπου σημειώνει την έλλειψη στοιχειωδούς πρωτοκόλλου.

——-

Papaspiros Sp.2Στα τριάμισυ χρόνια που ασχολούμαι με τα δημοτικά μας πράγματα, δεν θέλησα (αν και υπήρχαν παρόμοιες περιπτώσεις) να ασχοληθώ με θέματα “πρωτοκόλλου” ούτως ειπείν. Γιατί τα θεωρώ εντελώς επουσιώδη. Όταν όμως, όπως σήμερα, η έλλειψη στοιχειώδους “πρωτοκόλλου” μετατρέπεται σε αγένεια, σε πολιτική “ανεντιμότητα” αλλά και σε ανατροπή θεσμών, είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω. Και ας κριθώ κι εγώ αλλά κι αυτοί στους οποίους θα αναφερθώ.
Σήμερα λοιπόν πραγματοποιήθηκε, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, η ετήσια γιορτή του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού. Στην γιορτή αυτή παρευρέθη πλήθος κόσμου καθώς και εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων αλλά και συλλογικοτήτων. Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δεν παρευρίσκετο, αφού βρίσκεται στην γενέτειρά του, ορεινή Ναυπακτία, για το 40ήμερο μνημόσυνο του πατρός του. Αυτό έγινε γνωστό, δύο φορές, στον Πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος εδέησε τελικώς να το κοινοποιήσει στον κόσμο κάπου προς το τέλος… Τον ανέφερε μάλιστα ως “ο κ. Ζορμπάς” και όχι ως “ο Δήμαρχος”, θέση που θα κατέχει ως την 31η Αυγούστου. Πέραν αυτού, όλοι οι παρόντες εκπρόσωποι της παρατάξεώς μας (εκλεγμένοι και μη), αλλά και αυτοί της παρατάξεως του κ. Γιαννακόπουλου,αγνοήθηκαν παντελώς (εν αντιθέσει με αυτούς της παρατάξεως του κ. Σταθόπουλου αλλά και των συλλογικοτήτων). Ο μόνος που αναφέρθηκε ήταν ο κ. Ησαΐας, όταν από μόνος του ζήτησε να πάρει τον λόγο κάποια στιγμή και προς τον οποίο ο Πρόεδρος εξέφρασε ευχαριστίες για τα τρόφιμα που έφερε για εμπερίστατους συμπολίτες μας. Προφανώς και οι δύο δεν γνωρίζουν το “μη γνώτω η αριστερά τί ποιεί η δεξιά”. Όπως είπα στον Πρόεδρο λίγο αργότερα, δεν μειώνεται ο κ. Ζορμπάς αν του αφαιρέσεις τον τίτλο ούτε ο κ. Σταθόπουλος (τον οποίο συνεχώς αποκαλούσε “ο Δήμαρχος”) αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αποκαλείται “Δήμαρχος” 2 μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του. Δεν αποκτά αξία ο άνθρωπος από τίτλους, αλλά με τις πράξεις του δίνει αξία στον τίτλο που κατέχει. Εν πάση περιπτώσει, περίμενα τόσο από τον κ. Σταθόπουλο όσο και από τον κ. Ησαϊα (νυν αλλά και από 1ης Σεπτεμβρίου Δημοτικό Σύμβουλο της παρατάξεώς μας), να παρέμβουν και να διορθώσουν τα ατοπήματα. Όταν αυτό δεν έγινε, απεχώρησα.
Δεν έκανα τις αναφορές αυτές υπό τύπον παραπόνου ή καταγγελίας αλλά ως μια ένδειξη, για μένα σημαντική, για τον τρόπο σκέψεως ορισμένων ανθρώπων.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter